Dublin, un oras care merita vizitat

Astazi vreau sa va vorbesc despre ce inseamna sa pleci cu avionul intr-o tara straina.

Primul pas pentru a pleca este sa stabilesti pentru ce perioada vei cumpara biletele de avion. Ai posibilitatea sa alegi doar data la care vei pleca ramanand ca mai apoi sa stabilesti data la care vei reveni. Bineinteles daca alegeti sa luati bilete dus-intors veti avea parte si de reduceri.

In avion, comportamentul trebuie sa fie unul foarte decent. Fiecare persoana va sta la locul ei. Nu se permit plimbarile prin avion decat dupa ce avionul ajunge la altitudinea de croaziera. In avion veti putea comanda oricand sucuri sau bauturi. In functie de biletul pe care l-ati ales puteti beneficia si de masa in timpul deplasarii.

Pe parcursul decolarii este de preferat ca telefoanele si cu tabletele sa fie inchise pentru a nu interactiona cu comenzile din avion. Se poate utiliza si profilul avion din telefon, acesta este creat special pentru zboruri.

Va mai trebuie si o cazare la hotel – acest lucru se face prin stabilirea check-in-ului si a check-out-ului si presupune setarea zilei in care va veti caza la hotel si ziua in care veti pleca.
Dublin
Un oras care merita sa fie vizitat este Dublinul, acesta este capitala si cel mai mare oras al Irlandei.

Dublinul ofera un peisaj de poveste deoarece se afla pe malurile raului Liffey. Se spune ca numele orasului inseamna balta neagra, dar nu toti istoricii sunt de aceasta parere.

Printre atractiile turistice ale acestui oras se numara casele in care s-au nascut Oscar Wilde si Ducele de Wellington, Catedrala Sfantului Patrick si Castelul Dublin. Puteti descoperi aceste atractii si veti vedea tot ce are acest oras de oferit pentru fiecare dintre turisti.

Castelul Dublin a fost construit in secolul al XIII-lea si a ars in anul 1684. Ulterior au fost dezvoltate planuri de reconstruire a acestuia, in interiorul lui s-au aflat o inchisoare, trezoreria, instantele de drept si sediul administratiei Engleze. In acest moment, Castelul Dublin este utilizat pentru receptii de stat foarte importante, dar si pentru inaugurari prezidentiale. Puteti vizita foarte multe locuri din castel.

Daca vreti sa mancati in Dublin puteti alege restaurantul Irish Quays Restaurant. Este locul in care se spune ca se gaseste cea mai buna Seafood Chowder, o supa cremoasa, de culoare alb galbuie, realizata din peste si fructe de mare. El se afla in centrul Dublinului, chiar in piateta centrala din Temple Bar.

In materie de bere poti alege Guinness. Aceasta iti va fi pusa de catre barman in pahar si tu mai trebuie sa astepti circa un minut pana cand lichidul se va transforma din maroniu in negru. Tot timpul cand vei comanda un pahar de bere in Irlanda paharul iti va fi umplut pana la refuz.

Nici in materie de pub-uri Dublinul nu face exceptie. Pe aproape orice strada din oras vei gasi cel putin cate un pub. Deci daca sunteti in cautarea unei modalitati de a va petrece timpul veti avea parte la orice pas de astfel de lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>