Avantajele si dezavantajele betonului

ace

Constructiile de calitate necesita materiale de calitate. Cand vrei sa construiesti o cladire care sa reziste in timp, iei in calcul folosirea unor materiale importante pentru rezistenta, cum ar fi: fibre matalice, beton, mortar, etc.

Cu cat alegi materiale mai calitative, cu atat rezultatul obtinut va fi unul dorit. Fa totul cu grija si responsabilitate, chiar si atunci cand vine vorba de o simpla armare dispersa.
Materialele folosite in constructii trebuie alese cu grija, fie ca vorbim de armare beton, fie ca vorbim de un lavabil. Cei care iau in serios munca in constructii stiu la ce anume facem referire.

Astazi insa vrem sa vorbim putin despre un material de constructii des folosit si anume betonul.
Un prim mare avantaj al betonului este pretul. Acesta este unu acceptabil pentru toate buzunarele, acesta fiind si motivul pentru care multi opteaza mai degraba pentru o structura din beton armat decat pentru una din metal, care poate costa de doua ori mai mult.

Un alt mare avantaj il reprezinta faptul ca betonul este rezistent la foc. Acest aspect este important, deoarece in cazul unui eveniment neplacut, cladirea e bine sa ramana in picioare.
Versatilitatea este un alt avantaj pe care il are betonul.

Astfel, acesta poate lua o multime de forme, dar si dimensiuni, ceea ce este de dorit atunci cand constructorii vor sa inalte o cladire mai spectaculoasa ca si forma.
Sa nu uitam insa si de faptul ca betonul are si o serie de dezavantaje, cum ar fi: greutate mare, rezistenta redusa la intindere, neoiea de a folosi cofraje si sprijin, dar si deformatiile care pot avea loc in timp.

Gandeste-te bine la ce anume vrei sa faci si ea cele mai bune decizii astfel incat sa construiesti cladiri rezistente si frumoase, cladiri construite cu cele mai bune materiale si cu cea mai buna echipa de muncitori. Alege cu grija materialele, in functie de ceea ce iti doresti si nu uita faptul ca materialele cele mai bune dau rezistenta cladirii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>