Ce pot face ca pomii fructiferi sa dea mai mult rod?

pomi

Cine nu isi doreste sa aiba in propria curte tot felul de pomi fructiferi de care sa se bucure atunci cand ajung sa culeaga roadele? E placut sa cresti tot felul de pomi si ai o satisfactie deosebita atunci cand te poti bucura de roade. Insa, pentru a te bucura de fructele pe care le poti manca, trebuie sa faci totul pentru ca pomii tai sa rodeasca mult.

In primul rand, daca nu ai deja pomii in gradina e deosebit de important sa plantezi pomi de calitate. Pentru a te asigura de faptul ca ceea ce plantezi este intr-adevar ceea ce iti doresti, ceea ce te astepti sa fie, ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi pomi fructiferi de la magazinele specializate, de la magazinele care comercializeaza tot ce e mai bun in materie de pomi fructiferi. Un astfel de magazin este si pestre.ro. Aici vei gasi fel si fel de pomi fructiferi (meri, pruni, visini, ciresi, piersici, peri sau nuci) de care sa te bucuri.
Daca vrei ca pomii fructiferi sa dea cat mai mult rod trebuie si sa ii ingrijesti cum se cuvine. Ingrijirea pomilor presupune mai multe activitati care trebuie realizate cu grija, rabdare si responsabilitate.

O activitatea importanta ce tine de ingrijirea pomilor fructiferi o reprezinta taierea acestora. Pomii trebuie taiati in diferit perioade ale anului astfel incat sa se formeze o coroana cat mai frumoasa. Indicat ar fi sa ajuti pomii sa-si formeze o coroana in forma conica, deoarece astfel nu risti sa ti se faca fructe de calitate in varful pomului, unde de multe ori nu poti ajunge.

Taierea se face si pentru a avea o coroana aerisita. In momentul in care apar crengute mici, crengute care pornesc din ramurile de baza, acestea trebuie taiate. Astfel fructele vor fi mai multe si mai frumoase.
Daca pomii au anumite ramuri care s-au uscat, indicat ar fi sa le tai. De ce? Pentru ca in caz contrar roadele nu vor mai fi la fel de multe. Ramurile uscate pot consuma mult resurse in mod inutil si pot fi parazite.
Taierea pomilor fructiferi se face pe toata perioada anului, in functie de ce anume urmaresti printr-o astfel de activitate. Daca de exemplu vrei sa intaresti structura pomului si sa-l ajuti sa creasca mai viguros, trebuie sa il tai iarna. Daca vrei sa dezvolti pintenii de fructe, alegi sa tai pomii vara. Toate aceste taieri sunt importante si trebuie facute la momentul potrivit.

Daca vrei sa te asiguri de faptul ca vei avea roade cat mai multe si cat mai bune, trebuie sa ai in vedere faptul ca pomii nu trebuie sa sufere din cauza daunatorilor. Incearca sa scapi de daunatori, dar si de bolile care pot aparea la pomii fructiferi cu ajutorul metodelor de tine stiute, sau cu ajutorul solutiilor speciale cumparate de pe pestre.ro.
Ingrijeste-ti pomii asa cum se cuvine, ofera-le toata atentia de care au nevoie si te vei bucura cu siguranta de un rod cat mai bogat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>