De la porti culisante la porti autoportante

porti

Portile culisante obisnuite sunt alcatuite dintr-o singura foaie, iar aceasta foaie gliseaza cu ajutorul unor role pe o sina amplasata direct pe sol. Glisand pe aceasta sina, portile culisante se deschid si se inchid lateral, astfel ca nu este necesar spatiu pentru deschidere in fata lor si in spatele lor ca si in cazul portilor batante. Un tip mai evoluat de porti culisante este cel denumit porti culisante in consola sau porti autoportante. Ambele porti se pot automatiza. Gasesti kit-uri de automatizari pentru porti culisante obisnuite, dar cea mai buna solutie este un sistem de automatizari pentru porti autoportante.

De ce zicem ca portile autoportante sunt un tip mai bun de porti culisante? In primul rand constructia lor este putin mai diferita, in sensul ca sina lor nu este asezata pe sol, ci suspendata de foaia portii. Ele au tot o singura foaie, insa deschiderea lor se face mai elegant, neatingand deloc solul. Acest aspect este foarte important pentru ca nu se acumuleza praf, mizerie sau zapada pe sina ca si in cazul portilor culisante obisnuite. Cu alte cuvinte, poarta va functiona la fel de bine pentru foarte mult timp.

Atat portile culisante obisnuite cat si cele in consola sunt foarte des folosite in spatii care necesita o deschidere foarte mare, cum sunt sediile unor companii sau spatii industriale. Fiind foarte mare de obicei, aceste porti sunt greu de actionat manual, astfel ca se folosesc mai nou impreuna cu un kit de automatizari porti. Acest kit ne permite sa actionam poarta autoportanta de la distanta, folosind fie telecomanda, fie telefonul mobil.

Cu toate ca sunt folosite pentru spatii mai mari, portile culisante si autoportante sunt solutii bune si pentru spatii rezidentiale, mai ales daca sunt si automatizate. Daca vrei sa ai o poarta care sa arate foarte bine, alege o poarta autoportanta pentru curtea casei. Pe langa confortul si siguranta pe care ea le ofera, imaginea proprietatii tale va fi imbunatatita substantial si vei beneficia si de un grad mare de durabilitate, fiindca aceste porti rezista foarte bine la utilizare repetata. Ele sunt de fapt cele mai fiabile porti pe care le poti avea la intrarea in curte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>