Sistemele de supraveghere AHD – tehnologie analog cu inovatii

Mountain View

S-a facut trecerea la tehnologia digitala si in domeniul supraveghererii video. Cu toate acestea, tehnologia de tip analog ramane foarte populara si inca se mai folosesc camere de supraveghere AHD impreuna cu dispozitive DVR AHD. Un astfel de sistem de supraveghere este unul analogic, insa care ofera o rezolutie HD la preturi similare cu vechile dispozitive de supraveghere analog. Cu alte cuvinte, este o inovatie pentru aceasta tehnologie mai veche.

Sistemele de supraveghere analogice inca sunt foarte raspandite, iar cei care au dorit o rezolutie mai mare pentru a avea o claritate mult mai mare a imaginii aveau optiunea de a trece pe tehnologia IP. Existau insa inconveniente, deoarece trebuia schimbata infrastructura si sistemele IP erau mai scumpe. Acum insa exista posibilitatea de a face un simplu upgrade la sistemul analogic clasic, prin utilizarea de camere de supraveghere AHD si dispozitive DVR AHD, obtinandu-se astfel rezolutii de pana la 2 megapixeli.

Sa vedem cu ce ne ajuta mai exact un astfel de sistem.

In primul rand imaginile obtinute sunt mult mai clare decat in cazul utilizarii unui sistem de supraveghere analogic obisnuit. Apoi, putem folosi cablu coaxial obisnuit pe distante de pana la 500 de metri si asta fara sa se piarda din calitatea imaginii, iar mufele folosite sunt clasicele mufe BNC.

Deoarece necesita doar cablu coaxial de orice tip, sistemele de supraveghere AHD au avantajul flexibilitatii. Pe vechiul cablu de la un sistem analog clasic puteti adauga camere si un inregistrator de imagine AHD. Se pot inlocui doar o parte din camere sau toate camerele.

Exista posibilitatea de a folosi un DVR AHD impreuna cu camerele analogice obisnuite, dar se pot conecta la acesta si camere IP. In functie de ce costuri poti acoperi, vei alege solutia potrivita. Camerele AHD sunt mai ieftine, cu toate ca ofera o calitate foarte buna a imaginii. Rezolutia mare permite indentificarea mult mai usoara a persoanelor iar asta devine extrem de utila in situatiile in care trebuie identificat un infractor.

Daca iti faci griji ca exista incompatibilitate intre componentele sistemului de supraveghere, nu trebuie sa te preocupe acest lucru. Producatori diferiti folosesc aceleasi standarde pentru dispozitivele AHD, deci poti sa combini de exemplu camere AHD de la un anumit producator cu un DVR AHD de la alt producator fara probleme. Daca ai nevoie de un sistem de supraveghere ieftin, la Ordis gasesti camere de supraveghere si inregistratoare de imagine AHD la preturi bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>