Turist in Turcia? Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont

Turcia reprezinta una din tarile care atrage turisti in special datorita culturii din aceasta tara, cultura care este diferita fata de cea din Europa. Chiar daca este una dintre cele mai interesante culturi din lume, cultura din Turcia poate crea foarte mari probleme unui turist motiv pentru care trebuie sa cunosti anumite lucruri despre cultura lor si despre modul in care trebuie sa te comporti in societatea turca in momentul in care ai ales ca destinatie de vacanta Turcia. Avand in vedere acest lucru iata care sunt unele dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont in momentul in care pleci in vacanta in aceasta tara uimitoare din toate punctele de vedere.
turcia
Pasionatii de religie trebuie sa stie ca a intra incaltat intr-o moschee din Turcia reprezinta un gest de lipsa de respect, gest care nu este trecut prea usor cu vederea. De asemenea, pastrarea linistii in moschee reprezinta un alt lucru care nu trebuie incalcat din momentul in care se intra in moschee.
Un semn utilizat din ce in ce mai des in cultura europeana si care in turcia este considerat jignitor este semnul OK. Astfel pentru a nu fi privit cu reticenta de catre cei din jurul tau renunta pe toata durata sederii in turcia la acest semn, mai ales in cazul in care si tu esti unul dintre adeptii acestui semn.

Daca in tara noastra strangerea mainii mai apasat a celui cu care intri in contact reprezinta un gest de fermitate si siguranta, in turcia acest semn reprezinta unul prin care iti arati lipsa de respect fata de cel cu care tocmai ai dat mana, motiv pentru care trebuie avuta mare atentie la acest detaliu aparent banal dar care poate dinamita din start o relatie, lucru care nu este de dorit sub nici o forma, mai ales atunci cand esti in vacanta.

Arta negotului reprezinta unul din lucrurile care atrag turistii in turcia si care definesc foarte bine aceasta tara de foarte multe zeci de ani. Pentru acestia negotul este una din modalitatile care ii ajuta sa isi castige existenta dar si o modalitate de socializare motiv pentru care a refuza din start sa intri intr-o negociere cu ei reprezinta o alta lipsa de respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>