OPTEX Akribos – acurateţe de 97% şi detectarea concomitentă a până la 65 de persoane

Akribos
O soluţie de contorizare a oamenilor dintr-un spaţiu reuşeşte să răspundă la întrebările tot mai comune ce apar atunci când se discută despre mediul retail. Cunoaşteţi obiceiurile cumpărătorilor? Ce conversie obţineţi?
Rata de conversie este un indicator cheie pe baza căruia se determină profitabilitatea unui spaţiu comercial. Ca urmare, OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluţii de detecţie, deține în portofoliul său de produse un senzor de contorizare a persoanelor dintr-un spaţiu comercial, ce ajută la identificarea şi înțelegerea nevoilor şi cerinţelor utilizatorilor. Iar acest lucru are potenţialul de a conduce la creşterea cifrei de afaceri şi a profitului.

Denumit OPTEX Akribos, senzorul cu 3D warping are rolul de a genera date ce pot creşte performanţa magazinelor şi testa eficienţa diferitelor strategii de marketing. Prin umărirea datelor, managerii pot realiza diferite conversii, pot creşte eficienţa angajaţilor şi a plasărilor secundare din magazine şi pot gestiona mai bine perioadele de vârf, asigurând prezenţa unui număr optim de vânzători şi de agenţi de securitate.
Senzorul poate fi folosit şi pentru a calcula gradul de ocupare al clădirilor. De exemplu, datele generate permit monitorizarea numărului de persoane prezente într-un centru comercial sau într-o clădire industrială, zona în care aceştia se află şi direcţia de deplasare. Astfel, poate fi calculat rapid gradul de ocupare al clădirii şi se poate eficientiza consumul de electricitate, prin configurarea sistemului de răcire/ încălzire.

O altă aplicabilitate a acestui senzor poate fi folosirea lui ca metodă de protejare a exponatelor dintr-un muzeu. De exemplu, dacă avem de-a face cu o situaţie în care unul dintre exponate trebuie expus la maxim 25 de persoane în acelaşi timp, senzorul poate transmite în timp real informaţii agenţilor de securitate, astfel încât aceştia să poată asigura integritatea exponatului.

Senzorul Akribos poate fi montat pe tavan, este ușor de instalat şi are o acuratețe de 97%. Echipamentul poate detecta oameni, obiecte, determina direcţia de deplasare şi poate fi setat pentru a ignora copiii, genţile tip troller, sau umbrele. Instalarea produsului se face prin intermediul unei interfeţe grafice, procesul fiind rapid şi intuitiv, iar calibrarea poate fi făcută şi de la distanţă. Pentru a înțelege mai bine modul de funcționare al acestui senzor vă invităm să urmăriți video, iar pentru detalierea facilităților de people counting webinarul de la link vine cu mai multe detalii tehnice.

Despre OPTEX
OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>