Implementare Axis Communications la Salina Turda

*Imagini live de la Salina Turda sunt disponibile prin camera AXIS P1405-le mk2

Axis Communications anunţă implementarea proiectului de monitorizare a Salinei Turda, cu funcționalități de analiză, precum și transmisie live pe YouTube. Pentru Salina Turda au fost alese douăzeci și unu de camere de supraveghere video de reţea Axis Communications, performanţa superioară a acestora având capacitatea de a asigura securitatea vizitatorilor şi monitorizarea eficientă a zonelor tehnice esenţiale, aducând și alte beneficii valoroase pentru salină, precum și transmisia live de la o înălțime de peste 70 de metri.

Un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare din Transilvania, Salina Turda are o medie de peste 600.000 de vizitatori anuali, fiind una dintre principalele atracții turistice din zona Transilvaniei. Datorită interesului în creştere şi luând în considerare planurile de expansiune, administratorii Salinei Turda au dorit să extindă sistemul de supraveghere video analogic instalat acum mai bine de cinci ani, astfel încât angajaţii să poată monitoriza eficient atât spaţiile publice importante, cât şi zonele tehnice sensibile.

“Având în vedere siguranţa vizitatorilor, precum şi dorinţa de a monitoriza anumite sisteme mecanice, am ales o soluţie de supraveghere video IP, performantă, uşor de implementat şi, nu în ultimul rând, cu un potenţial nelimitat de dezvoltare. Am găsit în Axis Communications şi Green Security adevăraţi parteneri tehnologici, capabili să ofere exact acel nivel de perfomanţă şi fiabilitate de care aveam nevoie”, a declarat Maria Simona Baciu, Director General Salina Turda.

Pentru a oferi imagini live şi celor ce nu pot să viziteze în persoană acest obiectiv, o cameră AXIS P1405-le mk2 a fost montată la o înălţime de 70 de metri pentru a reda imagini live. Streamingul poate fi transmis pe Facebook şi pe Youtube, prin folosirea aplicaţiei CamStreamer. Soluția nu solicită echipamente suplimentare, procesarea fiind realizată direct de către camera Axis. Procesul de configurare se realizează în doar trei paşi, rapid şi intuitiv.

Cu ajutorul soluţiei Axis Communications propusă de partenerul Green Security, Salina Turda a obţinut o mai bună acoperire a spaţiului destinat publicului şi o modalitate mai eficientă de a identifica potenţialele probleme tehnice (ex. monitorizarea agregatelor ce acţionează roata panoramică). Soluţia implementată este scalabilă, cu posibilităţi multiple de dezvoltare ulterioară, ce include camere de supraveghere performante cu rezoluţii Full HD, imagini clare, chiar şi în condiţii slabe de iluminare şi funcţii de video analytics.

“Pe lângă tehnologia Axis, principalul atu al Axis Communications este canalul puternic de parteneri cu expertiză tehnică. Având în vedere natura parteneriatelor noastre, luăm în calcul de fiecare dată o multitudine de factori pentru a asigura câștigul pentru toate părține angajate. Demonstrăm flexibilitate, vizibilitate şi ne asigurăm că obiectivul nostru este în concordanţă cu cel al partenerului. Aceasta a fost şi situaţia la Salina Turda. Am găsit în Green Security un partener care ne împărtăşeşte viziunea, încrederea, respectul şi atributele noastre cheie. Toate acestea au condus la crearea unei experienţe unice pentru vizitatori”, a declarat Marius Potorac, Key Account Manager Axis Communications.

Datorită condiţiilor speciale specifice unei saline, la proiectarea soluţiei s-au folosit camere fixe de exterior. Camerele sunt rezistente la variaţii de temperatură şi umiditate şi pot fi montate facil, în locuri greu accesibile. Camerele vin dotate cu capabilităţi IR superioare, obiective varifocale cu autofocus şi au cerinţe reduse în materie de lăţime de bandă şi stocare.

Proiectul are în vedere supravegherea punctelor esenţiale din zona publică (locul de joacă pentru copii, zona de lift, lacul, accesul pe scara Bogaţilor, zona Crivacului, zona balcoanelor etc.), precum şi anumite spaţii de depozitare. Pentru zonele cele mai vizitate din întreaga salină personalul de securitate a urmărit să poată constata rapid orice fel de tentativă de furt şi să monitorizeze vizitatorii, identificându-i pe cei ce se resimt datorită condiţiilor specifice din interiorul salinei (efectul sării). În același timp, administratorii Salinei Turda nu permit accesul copiilor sub 3 ani în locaţie sau persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, fără acordul unui medic. De asemenea, este interzis accesul persoanelor cu astm bronşic, din cauza posibilelor complicaţii. În acest sens, prin realizarea unei monitorizări în timp real, agenţii de securitate pot detecta rapid şi simplu orice persoană ce se resimte, putând transmite locația acesteia personalului medical.

Camerele AXIS P1405-LE Mk II au fost alese pentru performanţa lor de a oferi imagini de calitate (30 fps la rezoluţie 1080p) în orice condiții de iluminare. De asemenea, modelele suportă funcţia Corridor Format, dispun de obiective varifocale şi beneficiază de avantajele oferite de tehnologiile Zipstream şi Autofocus.

Din punct de vedere tehnic, proiectul Salina Turda a fost unul destul de dificil şi a necesitat folosirea de produse şi de tehnologii de ultimă generaţie, supravegherea la subteran necesitând anumite specificaţii tehnologice. În acest moment, la finalizarea implementării, Salina Turda are unul dintre cele mai performante şi complexe sisteme de supraveghere. Este folosit pentru monitorizare, realizarea de transmisii live şi supravegherea utilajelor. Este o soluţie completă”, a declarat Bogdan Gavril, Axis Communications Sales Engineer.

Pentru zonele principale, mina Rudolf şi mina Terezia, s-au instalat două camere AXIS P5635-E Mk II PTZ. Datorită capabilităţilor de supraveghere la 360 grade, precum şi a zoom-ului optic impresionant de 30x, acest model este ideal pentru monitorizarea panoramică a zonelor principale (sălile mari).

Noul sistem de supraveghere funcţionează independent faţă de cel vechi analogic, fiind susţinut de un server Dell T7810 pe care rulează AXIS Camera Station. Managerii pot avea acces securizat la imagini live chiar dacă nu sunt prezenţi în salină, prin utilizarea aplicaţiei AXIS Mobile Viewing. Aceasta permite accesul de oriunde, oricând, folosind mai multe dispozitive şi oferă posibilitatea de a urmări atât imagini live, cât şi materiale deja înregistrate. AXIS Camera Station a fost ales datorită capabilităţii de a lucra cu imagini HDTV şi datorită posibilităţii de stabilire a diferitelor alarme, precum detecţia mişcării sau depăşirea unui anumit perimetru, fapt ce reduce necesarul de lăţime de bandă şi de stocare.

Pe viitor, administratorii salinei doresc să folosească funcţionalitatea camerelor Axis pentru numărarea persoanelor aflate într-o anumită zonă. Salina se ventilează în mod natural, putând susţine cu aer doar un anumit număr de persoane. Astfel, sistemul de supraveghere, împreună cu o aplicație de analiză video, va putea semnala din timp atingerea pragului maxim de vizitatori. Implementarea camerelor IP reprezintă primul pas în modernizarea sistemului de securitate din salina Turda. Pe viitor se doreşte extinderea acestuia către zone noi şi interconectarea cu alte sisteme de securitate sau de stingere a incendiilor. Din momentul instalării şi până în prezent camerele Axis au ajutat personalul de securitate să răspundă în timp real la orice eveniment, fie că a fost vorba de un copil pierdut, o persoană care se simţea rău sau o problemă tehnică a unui utilaj.

Materialul complet despre această implementare îl puteți găsi la link: https://www.axis.com/ro/en/customer-story/4809 , iar imagini live puteți accesa la: https://camstreamer.com/yt-redirect/64b58f5e9872c3b/S-9464

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.700 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>