Fetita care isi dorea o jucarie vie

Fiindca se apropia ziua Dariei, mama incerca sa o traga de limba sa vada ce anume si-ar dori fetita dulce si cuminte de ziua ei.
-Te rog din suflet, mamico, sa imi iei o pisicuta sa o aud torcand prin casa, sa se joace si sa se mangaie de picioarele mele. Sa-i simt blanita moale si delicata, iar ea sa-mi ofere toata dragostea ei. Iti promit ca voi avea mare grija de ea!
-Nu, nu. Cere-mi orice altceva, dar un animal de companie, nu! Pisica lasa par, are microbi si face si mizerie prin casa, iar eu trebuie sa curat dupa ea.
-Fac eu curat si am grija de ea, mami.
Fiindca mama era neinduplecata,fetita s-a gandit la o strategie. Din banii stransi in pusculita, sa cumpere de la pet shop online tot ceea ce ii trebuie unei pisicute, apoi sa le arate parintilor investitia ei si sa-i induplece. Mai intai, ea a trecut in revista toate produsele pentru pisici de pe site: accesorii, castroane, custi-genti transport, hamuri, hrana umeda, hrana uscata, ingrijire personala, jucarii, lese, litiere, loc de joaca pentru pisici, patuturi,
recompense si zgarzi. Avea sa aleaga tot ce era mai bun pentru viitoarea sa pisicuta din magazin cu cei 100 de lei din pusculita. Nu va opri pentru ea nimic, mai ales ca jucarii si carti are destule, iar dulciurile strica dintii si dauneaza siluetei. Lua o hartie, un creion si incepuse sa scrie:
1) Castron inox plat, 6,38 lei. I-ar fi placut si o farfurie din ceramica, dar era mai scumpa si cum ea isi dorea un puiut, poate reuseste sa se incadreze in bani, sa-i ia si hrana si loc de joaca sau un patut.
2) Ce mult i-ar fi placut Cat Tunnel “Pelus”, dar costa 100, 80 lei, asa ca trebuia sa faca o alegere mai ieftina. Alese Scratch board “Maricie” care costa 72,80 lei.
3) Yam, yam, ce bunatati descoperise ea la hrana umeda pentru pisici! Incerca sa gandeasca la fel ca o pisicuta sa vada la ce s-ar fi lins pe botic:Perfecto pateu cu vita 100 grame, 1,86 lei, Perfecto pateu cu somon, 1,86, Perfecto pateu cu ficat de rata, Perfecto cat plic 100 de grame vita si curcan, 100 grame, 1,86 de lei.
Considera cu nu are sens sa comande mai multa mancare pana nu-si convinge parintii sa accepte o pisica in casa. Se hotari sa procedeze in acest fel, fiindca uneori fetita din banii ei de buzunar cumpara lucruri in casa. De pilda intr-o zi a adus o fata de masa cu iepurasi la bucatarie, iar parintii au asezat-o imediat pe masa, in locul celei vechi, au laudat-o si i-au spus ca ii respecta investitiile.
Cu doua zile inaintea anivesarii sale, fetita i-a chemat pe parinti in camera ei si a deschis cutia, spunandu-le:
-Haideti sa va arat investitia mea! Tineti minte ca mi-ati spus ca imi veti respecta mereu investitiile?
-Da, te vom incuraja mereu sa cumperi lucruri utile, a spus mama.
-Bine, atunci haideti sa analizam impreuna produsele pentru pisicuta mea: castronel de inox, Scratch board “Maricie” si hrana umeda.
Parintii si-au facut cu ochiul unul altuia si au spus:
-Bine, suntem siguri ca si noi avem ceva care sa respecte cel mai mult investitia ta si au adus pisicuta cumparata pentru fetita.
De-atunci fetita a avut o jucarie vie si dragalasa si sunt foarte fericite impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>