Nu am crezut ca este asa de greu sa administrezi blocuri!

Vi s-a intamplat vreodata sa vedeti o padure de maini rdicate pentru dumneavoastra? Ei, nu sa castigati vreun premiu, ci sa fiti propusi pentru administrare blocuri fiindca nimeni nu vrea sa se ocupe de asta! La inceput m-am simtit flatata de atata incredere, apoi am inteles pe deplin in ce m-au bagat fara voia mea.

Desi am afisat programul de colectare a incasarilor, la ora 6 imi bate in usa batrana de la parter.
-Doamnaaa, doamnaa, va rog deschideti! Este cineva care ma urmareste pe scara. Am iesit sa duc gunoiul si s-a luat dupa mine. Eu sunt femeie serioasa si va rog sa luati masuri!

Intredeschid usa, iar ea o impinge cu putere sa intre peste mine. Mi-e teama sa nu-mi ocupe apartamentul. Imi pun halatul peste pijamale si o insotesc. Scara este pustie. Pe sub usa ei ies gandaci negri pe hol. “Alta problema”, imi spun, dar mi-e jena sa-i atrag atentia ca ar trebui sa-si faca ordine in apartament. Cine stie de cand peretii locuintei dumneaei nu au vazut var proaspat…
O linistesc cum pot si ma intorc sa-mi fac o cafea sa ma calmeze. Altcineva ciocaneste mai mai sa-mi sparga usa.
Este vecinul de la patru:

-Am venit sa va aduc plata pentru intretinere, imi spune cat mai natural cu putinta. Stiti, atat eu, cat si sotia plecam dimineata si ne intoarcem seara de la serviciu, iar dumneavoastra sunteti amabila ca de aceea v-am ales…Fir-ar! Am uitat portofelul pe masa! Nu incuiati, va rog, revin in 5 minute!
Numai cand aud pasi apropiindu-se de usa mea tremur de emotie. Trebuie sa gasesc o solutie de a iesi elegant din situatie, iar solutia nu intarzie sa apara: Neoadmin.ro. Pentru urmatoarea sedinta imi fac bine temele. Printez portofoliul firmei de administrare blocuri, copiez evaluarile beneficiarilor, ma deplasez pe teren si fac poze cu aspectul aleilor de la intrare, al holurilor si balustradelor, pregatesc o prezentare a serviciilor lor complete si a tarifelor:
-inspectare, reparare, reabilitare, raspundere, solicitudine, transparenta la pretul modic de sub 15 lei de apartament pe luna.

Am repetat discursul in fata oglinzii sa fiu convingatoare. Trebuie sa obtin eliberarea mea sa am somnul linistit si sa scap de cosmarurile din viata reala si cele din universul visului! Ii invit sa participle la sedinta. Cinstit nu le-as pleda cauza celor de la Neoadmin.ro, daca nu as fi convinsa ca le va fi mult mai usor si ca vor face totul la superlativ!

Audienta este in delir, cand priveste imaginile cu blocuri ingrijite, cu spatii la comun curate, alei maturate si geamuri in care te poti machia. Simt deja fuziunea dintre locatari si reprezentantii firmei, fiindca se fac placuti imediat ce ii intalnesti. Dezbaterea este in toi, intrebarile curg de o parte si de alta, raspunsurile sunt multumitoare. Se trece la vot deschis. Toate mainile sunt ridicate, una impotriva.
Batrana care a facut poteca la usa mea, se ridica nervoasa:
-Eu ce fac, maica? Aveam nevoie de un administrator din bloc, la usa caruia sa ma duc si sa ma plang! Sa va contactez prin internet sau telefon? Eu nu stiu de-astea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>