SIVECO Romania a obtinut recent recertificarea sistemului de management de mediu in conformitate cu versiunea din 2015 a standardului ISO 14001

Sistemul de management de mediu a fost certificat de catre TUV Austria, un lider mondial in domeniul certificarilor de sisteme de management
SIVECO este constant preocupata si implicata in protejarea si conservarea mediului, abordare care se regaseste in strategia de dezvoltare a companiei. Astfel, in portofoliul de produse si servicii ale SIVECO intra o serie de aplicatii menite sa diminueze consumul de resurse si sa contribuie la protectia mediului inconjurator: sistemul informatic de management SIVECO Applications, sistemul de management al deseurilor ECOSUNT, sistemul de management al documentelor SIVADOC etc.

Politica de management a mediului pe care SIVECO a implementat-o de-a lungul timpului are la baza diminuarea consumului tuturor resurselor naturale si reducerea oricaror forme de poluare a mediului inconjurator.

Recertificarea sistemului de management de mediu implementat de SIVECO Romania, realizata recent, in conformitate cu standardul ISO 14001:2015, a fost rezultatul unui audit riguros efectuat de catre un lider mondial in domeniul certificarilor de sisteme de management, TUV Austria.

Prin implementarea, mentinerea si imbunatatirea continua a sistemului de management de mediu, in conformitate cu standardul ISO 14001, SIVECO Romania se angajeaza sa previna poluarea mediului prin promovarea si implementarea celor mai bune tehnologii in desfasurarea activitatilor sale si sa aplice principiile dezvoltarii durabile.

Tot ca parte din strategia de dezvoltare durabila a companiei, in 2016, SIVECO Romania s-a alaturat si misiunii „Calculeaza amprenta de carbon”, proiect initiat de Asociatia ZeroCO2, pentru asumarea si raportarea responsabilitatii impactului asupra mediului, elaborand astfel primul raport privind calculul amprentei de carbon.

Conform acestui raport, in anul 2016, emisiile totale de GES (gaze cu efect de sera) ale SIVECO Romania sunt echivalente cu 1541.454 tone de CO2, iar ponderea cea mai mare a emisiilor este data de consumul de energie electrica.SIVECO Romania este printre primele companii din tara noastra care au decis sa monitorizeze si sa raporteze in mod transparent volumul emisiilor de gaze cu efect de sera (GES).

Dupa calcularea si raportarea emisiilor de GES (gaze cu efect de sera) aferente activitatii sale operationale, SIVECO a facut, in 2017, urmatorul pas spre o politica completa de responsabilitate fata de mediu si si-a compensat amprenta de carbon prin sustinerea unui proiect de energie eoliana din Romania – Topolog Wind Power.

Demersurile SIVECO Romania pentru o atitudine responsabila fata de mediul inconjurator includ o gama larga de activitati, precum: achizitionarea de masini cu consum mic de combustibil, diminuarea consumului de energie electrica, implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor. Efectele cuantificabile ale acestor masuri au avut rezultate pozitive directe asupra mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>