Surpriza colorata

flori2
Bucurestiul este sub nameti. A nins mult, iar strazile sunt pustii. Din cand in cand un calator ratacitor trece cu un brad in mana pe care sa-l impodobeasca. Viscolul il suceste si il rasuceste de parca ar fi o jucarie. Uneori ii intuneca privirea cu zapada rascolita pe care i-o arunca in fata.

Sunt racita de trei zile, am febra, ma doare capul ingrozitor si iau pastilele regulat.
-Dar bunica? Ce-o fi facand saraca? Cu siguranta ca da perdeaua de la bucatarie la o parte si se uita sa ma vada sau intelege ca nu pot iesi pe o vreme ca asta. Nu i-am spus ca sunt bolnava sa nu o supar. Maine este Craciunul, iar bunica va fi singura si trista. Stai! De ce exista flori Bucuresti? Sa le trimitem oamenilor singuri flori si cadouri sa nu mai fie tristi!
flori7
Ma asez la birou si accesez site-ul florariei. Mai tusesc din cand in cand, dar gandul ca bunica va fi fericita ma incalzeste si pe mine. Anul trecut i-am impletit cu mainile mele o coronita de Craciun, iar bunica o pastreaza si acum, desi jumatate din frunzele crengilor de brad au cazut. Bunica pastreaza tot ce-i daruiesc. Tine si cutiile goale de bomboane de ciocolata. Poate asa sunt oamenii batrani. Acum nu mai pot sa ma duc la piata sa cumpar crengi de brad si globulete…Dar la florarie nu au?
Uite, coromita pentru bunica! Doamne, ce frumoasa este!
Va fi si frumoasa si parfumata si ii va aduce noroc. Bradul simbolizeaza sanatate, conurile de brad si ghinda belsugul, scortisoara atrage energiile pozitive, iar funditele decorative gingasia cu care bunica a avut grija de mine. Sigur, bunica ar pune coronita la usa de la intrare, dar se teme sa nu i-o fure cineva cat este de frumoasa. Si-atunci stiu ca o va atarna la usa dormitorului sa-si aminteasca din trecut. Cand eram mica dormeam cu ea, ma tinea in brate si imi spunea povesti.
Dar pentru masa? Ce-i cumpar ca bunica sa-si orneze masa de Craciun? Un aranjament cu doi colindatori, crengi de brad, poinsettia, scortisoara si multe alte ornamente.
flori6
Bunica merita sa fie fericita pentru tot ce a facut pentru noi. Frumusetea ca frumusetea, dar nu-i trimit nimic dulce? Ma va ajuta Flori Bucuresti sa-mi arat in intregime recunostinta fata de ea? Cand nu eram bolnava ii faceam un tort sau ii comandam unul (in functie de timpul pe care il aveam) si mancam cu ea o felie. Vorbeam mult, imi povestea din razboi si isi punea mereu aceleasi dorinte: sa ma vada mireasa si sa-si tina stranepotii in brate. M-am informat mult dupa ce am ales florile si am vazut ca se poate trimite si ceva dulce si o sticla de sampanie. Si-atunci am ales tortul de ciocolata pentru bunicuta mea draga pentru a completa cadoul.

Se spune ca intre oamenii care se iubesc mult exista telepatie. Dupa ce a primit darurile si a fost fericita-fericita bunica m-a sunat sa-mi multumeasca.
-Ceai, suc natural si multe citrice, draga, mi-a spus! Stiu ca esti racita, altfel nu stateai acasa nici pe vremea asta. Imi pare rau ca nu sunt langa tine sa te ingrijesc si sa-ti povestesc lucruri din trecut. Acum mananc o bucata din tortul delicios, la cafea! Nu am mancat altceva mai bun, iar aranjamentul pare facut pentru printi si printese. Sa pofeteasca musafirii si sa-mi admire coronita, aranjamentul si sa guste din tort!
Bunica era plina de entuziasm ca un copil, iar eu am fost fericita, fericita, fericita de fericirea ei! Am multumit in gand ca exista Flori Bucuresti si ca am putut sa livrez o parte din recunostinta mea acasa la bunica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>