Repatriere din Italia

repatriere decedati

Decesul unui membru de familie este o incercare inimaginabil de grea, cu atat mai mult daca decesul persoanei apropiate a avut loc departe de casa. In contextul in care, un roman a decedat intr-o tara ce este membra a Uniunii Europene, Italia spre exemplu, ne vom putea astepta la procedee gratuitie caracteristice inmormantarii.

Italia se mandreste cu o populatie ce se invarte in jurul cifrei de 60.650.000 de locuitori, imigratia reprezinta un fenomen destui de recent fata de alte tari europene.  Imigrantii rezidenti in Italia, facem referire strict la cei prezenti in mod oficial pe teritoriul Italiei, a atins 7,5% din populatia totala. Mai concret, imigrantii de pe teritoriul acestei tari oscileaza in jurul cifrei 4.570.317, iar aproape un sfert numarul anterior mentonat se refera la cetateni de nationalitate romana: 968.576.

Potrivit Ambasadei Romaniei, a fost pus cap la cap un acord intre Romania si Italia, acest acord prevede ca statul italian sa suporte cheltuieli precum cele de inhumare pe teritoriul localitatii unde a survenit decesul. De asemenea, acordul specifica faptul ca Italia isi asuma responsabilitatea de a ingropa imigrantii ce nu isi permit sa achite txele de repatrieri decedati. Cu toate ca italienii ne ofera acest ajutor, romanii tin sa-si ingroape rudele decedate pe suprafata Romaniei, chiar daca preturile se invart in jurul miilor de euro. Mai concret, transportul unui costiug din Italia in Romania ajunge pana la 3000 de euro.

masina mortuara 1

Companiile de repatrieri decedati pun la dispozitia familiilor care se gandesc la serviciul de transport funerar, repatrierea unei persoane decedata din Italia in Romania in mijloace de transport funerar si servicii, masini ce intrupeaza standardele legale EU.

Compania de repatrieri decedati este indatorata sa umble dupa toate autorizatiiile necesare pentru intocmirea documentelor de repatriere precum: servicii de expediere si primire pe orice aeroport din Italia, actiuni de intocmire a documentelor, la medicina legala, primarie, consulat sau ambasada.

Expertii Natiunilor Unite afirma ca Romania are cea mai accelerata crestere a numarului de migranti dintr-o tara fara probleme de razboi. Companiile de transport funerar ofera servicii de ridicare decedati in orase precum: Roma, Torino, Milano, Bergamo. Udine, Bologna, Palermo, Caserta, Napoli, Firenze, Pisa, si nu numai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>