Panasonic lansează două noi camere video 4K și o cameră video Full-HD pentru a satisface nevoile tuturor utilizatorilor

  • HC-VXF1 – o cameră video 4K premium cu funcții de nivel profesional, inclusiv vizor electronic, și capacitatea de a opera manual asupra distanței de focalizare, inelului de zoom și a diafragmei
    • HC-VX1 – ofera înaltă performanță cu înregistrare video 4K și o nouă funcție: decupaj 4K
      • HCV-800 – cameră video Full-HD ce include un obiectiv nou și un nou senzor CMOS cu diagonală mare.

București, 8 ianuarie 2018 – Panasonic anunță lansarea a două noi camere video 4K (HC-VXF1 și HC-VX1) și unei camere video Full HD (HC-V800) care includ un nou obiectiv, special proiectat, și un nou senzor CMOS, mai mare, pentru a realiza videoclipuri de calitate mai bună. Fiecare dintre aceste camere posedă calități optice de înaltă performanță, precum zoom optic 24x, superangular de 24 mm (echivalent 135), autofocalizare rapidă și precisă.

Noile modele se adaugă la bogatul portofoliu de camere video de înaltă calitate de la Panasonic și sunt destinate tuturor videografilor, de la cei avansați, care vor să experimenteze rezoluția 4K, până la amatorii ce doresc să înregistreze cele mai frumoase momente în videoclipuri de înaltă calitate.

Creați imagini corect expuse chiar și în condiții precare de lumină

Noul senzor, mai mare, de tip BSI CMOS încorporat în camerele 4K  (HC-VXF1 / HC-VX1) și în modelul Full-HD (HC-V800), în combinație cu un obiectiv zoom foarte luminos (f:1,8) captează cu peste 70% mai multă lumină, în comparație cu modelele precedente. Suplimentar, prin reducerea zgomotului din imagine la înregistrarea în lumină redusă, cum ar fi în interior sau seara, se pot obține videoclipuri de bună calitate, oricănd, oriunde.

Calitate premium la rezoluție 4K

Obiectivele de înaltă performanță, care au îndeplinit standardele exigente de calitate Leica Camera AG pentru rezoluție și contrast, minimizează riscurile de apariție a reflexiilor parazite, producând imagini de foarte bună calitate. Folosind modul 4K la filmarea acțiunilor cu desfășurare rapidă, putem ulterior obține fotografii din înregistrarea respectivă, poze care sunt altfel imposibil de obținut cu un aparat foto obișnuit.

Calitate ridicată pentru filmarea de aproape

Noul obiectiv Leica Dicomar (disponibil la toate cele trei noi modele) are un zoom remarcabil de extins: 24x, de la o distanță focală de 24 mm până la 600 mm (echivalent 135). Modificarea distanței focale se face prin deplasarea a patru grupuri de lentile, ceea ce conduce la obținerea unei construcții compacte. Distanța focală 24 mm (echivalent 135) permite includerea în cadru a grupurilor mari de persoane sau a peisajelor cu o perspectivă amplă. De asemenea, prin rotirea ecranului LCD, se pot obține și selfie-uri.

Stabilizarea imaginii prin noul sistem Hybrid O.I.S.

Sistemul de stabilizare a imaginii de la modelele precedente, de tip Hybrid O.I.S pe 5 axe, a evoluat prin încorporarea tehnologiilor Ball O.I.S. System și Adaptive O.I.S. Tehnologia Ball O.I.S. System reduce frecarea internă și îmbunătățește performanța pentru vibrațiile de mică amplitudine. Tehnologia Adaptive O.I.S. optimizează stabilizarea optică prin integrarea de informații despre poziția de filmare, condițiile specifice și caracteristicile utilizatorului. Sistemul de stabilizare reduce suplimentar vibrațiile, în special în timp ce se modifică distanța focală, astfel încât să puteți obține videoclipuri clare chiar și la distanță focală maximă.

Noile camere dispun de tehnologia Level Shot, prin care se detectează și se compensează automat imaginile luate cu camera prin corectarea orizontului.

Rezultate profesionale cu ajutorul vizorului electronic și cu inelele cu reglaj manual

Camera video Panasonic HC-VXF1, vârful de gamă al noii serii, dispune de dotări capabile să satisfacă solicitările profesioniștilor și amatorilor avansați.

Vizorul electronic, rabatabil, permite încadrarea subiectului din orice poziție. Inelele cu acces manual pentru focalizare, diafragmă și zoom permit controlul cu precizie al parametrilor de filmare în timpul înregistrării.

Camera dispune de două butoane dedicate Manual/Auto și Focus/Iris/Zoom, pentru controlul precis al acestor parametri.

De asemenea, sunt implementate tehnologii avansate precum: Variable White Balance, cu interval de setare între 2.000 K și 15.000 K, Focus Expand/Peaking și un buton personalizabil (similar butonului Fn de la camerele foto), a cărui funcție poate fi aleasă de utilizator, în funcție de necesități.

Funcția 4K Cropping pentru realizarea de videoclipuri fără greșeli

Funcția 4K Cropping, disponibilă la camerele video HC-VXF1 și HC-VX1, permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție 4K, ce pot fi apoi editate și salvate la rezoluție Full HD. Prin această operațiune, utilizatorul poate schimba unghiul asupra subiectului și poate îndepărta din cadru unele elemente nedorite.

De exemplu, prin Post Auto Tracking (Auto Tracking Crop), puteți înregistra un subiect, cum ar fi un copil în mișcare rapidă și impredictibilă, poate fi filmat în 4K cu superangularul, iar camera va urmări automat fața copilului și va extrage cadre Full HD, adaugând și stabilizarea subiectului. De asemenea, prin selectarea manuală a subiectului și mutarea cadrului, puteți schimba încadrarea lui. Totodată, în cazul subiectelor cu mișcări lente și previzibile, prin aceeași tehnică de atingere și mișcare, prin reîncadrare, puteți îndepărta din imagine unele elemente nedorite.

Crearea de efecte cinematice

Cu ajutorul noilor camere video (modelul HC-V800 doar în modul Slow motion) pot fi realizate efecte cinematice speciale precum: Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video, Dolly Zoom.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Sărbătorind în 2018 100 de ani la înființarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună şi o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>