Primele OLED-uri din lume care suportă HDR10+ extind gama de televizoare Panasonic

  • Două noi serii de televizoare OLED cu 4 dimensiuni ale ecranului, toate suportând tehnologia HDR10+
  • Continuarea colaborării cu gigantul hollywoodian Deluxe, asigurând astfel redarea fidelă a creațiilor cineaștilor
  • Îmbunătățiri radicale ale procesorului de imagine HCX, brevetat de Panasonic
  • Cea mai nouă generație de panouri OLED HDR cu contrast și culori excepționale

București, 8 ianuarie 2018 – După primirea, în 2017, de către modelele OLED Panasonic a numeroase aprecieri pentru faptul că redau imaginile extrem de precis, Panasonic are plăcerea de a anunța gama sa de televizoare OLED pentru 2018 ce conține două noi serii de televizoare cu patru dimensiuni ale ecranului. Modelul EZ1000 de 77 inch, care s-a bucurat de un real succes în 2017, va fi pe piață și în 2018, alăturându-i-se modelele FZ950 și FZ800, ambele disponibile cu dimensiuni ale ecranului de 65 inch și 55 inch. Echipate cu noile panouri OLED și cu cea mai nouă generație de procesor video HCX Panasonic optimizat la Hollywood, FZ950 și FZ800 relevă progrese tehnologice semnificative. În 2018, cele patru modele vor fi primele ecrane OLED care suportă tehnologia de metadate dinamice HDR10+. Pentru a asigura cea mai bună calitate audio, televizorului FZ950 i-a fost adăugat un sistem de sunet cu difuzoare tip lamele dinamice „Tuned by Technics” (Optimizat de Technics) — un sistem audio incredibil de subţire, optimizat de inginerii de la Technics (renumita marcă hi-fi a companiei Panasonic), pentru a asigura un sunet puternic și rafinat.

Valorificând laboratoarele Panasonic de la Hollywood și legătura cu divizia profesională Audio-Video Panasonic

Succesul OLED-ului Panasonic se datorează tehnicilor superioare de procesare a imaginii acumulate de-a lungul a decenii de dezvoltare în domeniul televizoarelor. Acestea includ ecranele cu plasmă(modele de referință ale companiei), cooptarea experților din producțiile de film și televiziune, plus propria divizie audio-video profesională. Pentru a garanta faptul că precizia tehnică a ecranelor e pe măsura creativității  regizorului, Panasonic intenționează să continue colaborarea cu gigantul Hollywoodian Deluxe. Deluxe este partener global pentru crearea și livrarea de conținut.

În plus, pe lângă Deluxe, un număr tot mai mare de studiouri de post-producție din industria filmului de la Hollywood, optează pentru utilizarea ecranelor TV OLED de la Panasonic pe post de monitoare de control cu format mare, ca parte a procesului lor creativ. Cu aceleași ecrane, care sunt disponibile și consumatorilor, obiectivul bine stabilit al Panasonic de a aduce „Hollywood-ul în casa dumneavoastră” nu a părut niciodată mai ușor de a fi realizat ca acum.

Înainte de lansarea pe piață, Panasonic va face demersurile necesare pentru a obține mult apreciatele certificări Ultra HD Premium și THX pentru toate ecranele sale OLED.

Îmbunătățirile majore ale procesorului HCX asigură cele mai clare imagini TV de până acum

Fiind dotate cu cea mai recentă și mai puternică generație a procesorului video HCX 4K brevetat Panasonic și cu cea mai recentă generație de panouri HDR OLED, noile modele furnizează cele mai clare și mai convingătoare imagini TV HDR (high dynamic range – domeniu dinamic ridicat) de până acum.

Nivelurile de control excepționale ale noului procesor se combină cu niveluri de negru incredibile și cu o gamă cromatică de un miliard de nuanţe — rezultat al capacității Panasonic de a afișa aproape în proporție de 100% întregul spațiu de culoare DCI. Reproducerea culorilor este extrem de precisă, în special în zonele care sunt deosebit de dificil de reprodus, cum ar fi zonele întunecate și zonele de luminozitate intensă.

Cea mai mare schimbare tehnologică a procesorului HCX o reprezintă introducerea unui sistem „Dynamic LUT” complet nou. Tehnologia LUT (Look-Up Table – Tabel de căutare) este utilizată în mediile de transmisie și post-producție profesionale de la Hollywood și, dincolo de acest fapt, pentru a asigura acuratețea culorilor la un nivel profesional. Până în prezent, sistemele LUT erau stabilite conform spațiului de culoare utilizat de sursă; cu această inovație, HCX monitorizează automat nivelul mediu de luminozitate a unei scene și utilizează analiza imaginilor pentru a încărca sistemul dinamic LUT corespunzător acelei scene. Acest lucru aduce îmbunătățiri deosebit de importante în cazul scenelor cu luminozitate medie, făcându-le să pară mult mai naturale.

O nouă referință în ceea ce privește nivelul de negru

Pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor în zonele întunecate, Panasonic a inclus straturi suplimentare de date LUT la niveluri mai intense de negru decât până acum. Acest lucru înseamnă că, în timp ce tranziția de la negru pur este îmbunătățită, culorile din umbre devin și mai precise.

În final, pentru a răspunde cererilor primite de la utilizatorii profesioniști de la Hollywood, Panasonic a extins paleta de culori și a redus intervalul de calibrare de la marginile cu negru intens ale scalelor gamma și RGB. Intervalul de calibrare poate fi ajustat de către utilizator prin sistemul Panasonic de gestionare a culorilor. Modele FZ950 și FZ800 suportă setări de calibrare Imaging Science Foundation și noi puncte de calibrare la 5% și, pentru prima dată în industrie, la doar 2,5% din luminanță, oferindu-le utilizatorilor cel mai bun control acolo unde este cea mai mare nevoie, foarte aproape de cel mai intens negru, în scenele slab iluminate. Aceste noi puncte de calibrare, primele din acest domeniu, vor fi, de asemenea, compatibile cu sistemul de calibrare CaIMAN Portrait Display prevăzut cu funcția AutoCal. Panasonic FZ950 și FZ800 au acum funcția CaIMAN Ready.

Toate ecranele OLED noi din acest an oferă un filtru Absolute Black (Negru Absolut), care ajută la obținerea celor mai pure și mai precise niveluri de negru, prin absorbția luminii ambientale pentru a elimina reflexiile — cu atât mai benefice în cazul încăperilor luminate puternic.

Povestea HDR continuă

Aceste noi ecrane OLED de la Panasonic care vor suporta tehnologia de metadate dinamice HDR10+ vor oferi beneficii considerabile utilizatorilor prin optimizarea experienței de vizionare scene-by-scene. Panasonic intenționează să implementeze această tehnologie și pe alte produse care vor fi anunțate.

HDR10+ este o platformă de metadate dinamice „open source”, fără redevențe, pentru High Dynamic Range (Domeniu dinamic ridicat – HDR), creată de 20th Century Fox împreună cu Panasonic și Samsung.

Odată ce licența formatului HDR10+ este disponibilă, toate cele trei companii fondatoare vor introduce tehnologia HDR10+ în filmele ultra-HD, anumite modele de televizoare, playere Blu-Ray Ultra HD precum și pe alte produse.

Pentru mai multe detalii despre HDR10+, contactați info@hdr10plus.org.

În plus, ecranele Panasonic OLED sunt compatibile cu HDR10 — formatul HDR standard, prezent în conținutul video de tip UHD Blu-ray și formatul 4K HDR prezent în conținutul video oferit prin intermediul serviciilor de streaming precum Netflix, Amazon și YouTube. HLG, formatul HDR compatibil cu transmisiile TV, este, de asemenea, disponibil pentru toate ecranele. Se estimează că acest format va fi folosit din ce în ce mai mult în viitor.

Panasonic a adăugat o nouă funcție – Dynamic Scene Optimizer, care utilizează analiza imaginilor, imitând metadatele dinamice la redarea unei surse HDR10 pe noile sale televizoare 4K. În plus, noua funcție Auto HDR Brightness Enhancer (Accentuare automată a luminozității HDR) oferă telespectatorilor experiența unei vizionări la cea mai bună calitate prin reglarea automată sau manuală a aspectului conținutului HDR, într-o cameră mai luminoasă.

Incintă acustică cu difuzoare dinamice tip lamele – Optimizat de Technics

Pentru a completa redarea excepțională a imaginilor de către televizorul FZ950, Panasonic a dezvoltat un sistem de sunet de o eleganță desăvârșită și extrem de convingător din punct de vedere sonic. Purtând logoul „Tuned by Technics” (Optimizat de Technics), sistemul cu lamele dinamice utilizează componente audio Hi-Fi și oferă cel mai bun sunet din clasa sa pentru un sistem de sunet integrat în televizor. Având în componență nu mai puțin de opt unități de difuzoare multiple (patru woofere mai mari, patru difuzoare de medii și două tweetere, plus un radiator pasiv quad pentru a amplifica sunetele joase) și un volum amplificat cu 40%, sistemul cu lamele dinamice a fost dezvoltat împreună cu inginerii de la Technics — renumita marcă audio Hi-Fi Panasonic — implicați în fiecare etapă a procesului, de la proiectarea mecanică și a circuitelor electrice până la optimizarea sonică.

Îndeplinirea așteptărilor HDR pentru gameri

Venind în întâmpinarea cerințelor celor mai experimentați amatori de jocuri, ecranele Panasonic FZ950 și FZ800 au evoluat spre a oferi o extraordinară experiență 4K HDR în timpul jocului, datorită timpilor de răspuns mai mici ca niciodată. Modul Game (Jocuri) dedicat realizează o procesare a imaginilor excepțional de rapidă pentru a asigura imagini clare cu detalii fine, chiar și în cazul jocurilor 4K și HDR cu mișcare rapidă, care necesită timpi de reacție mici.

Imaginile superbe merită un design superb

Elegante și cu un aer de mare rafinament, ecranele Panasonic OLED sunt proiectate la cele mai înalte standarde, fiind utilizate doar materiale premium. Concepute în conformitate cu designul Panasonic „Art & Interior”, ecranele FZ950 și FZ800 au fost realizate cu finisaje negre metalice. Fără nicio îmbinare vizibilă, acestea par să plutească deasupra suporturilor lor, mascând cu eleganță puternicul sistem de sunet cu care sunt echipate.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Sărbătorind în 2018 100 de ani la înfiinţarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Despre Deluxe

Deluxe reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de servicii digitale și soluții tehnologice pentru crearea și livrarea conținutului video și este un partener de încredere pentru studiourile de la Hollywood, cineaștii independenți, reţelele TV și producătorii de conținut online, încă din 1915. Companiile Deluxe Creative au în componență cel mai talentat personal din lume. Deluxe Delivery permite creatorilor și furnizorilor de conținut să îl distribuie în întreaga lume — în orice format. Cu sedii în Los Angeles și New York și activități în 25 de piețe media de bază, în întreaga lume, Deluxe se bucură de colaborarea cu 8.000 dintre artiștii, experții și inovatorii cei mai de seamă ai industriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>