Cum alegem salteaua?

Durerile de spate sau lipsa somnului sunt un motiv bun sa iti schimbi salteaua. Pe internet  gasesti o gama variata de produse , dar trebuie sa ai in vedere  anumite aspecte  atunci cand o alegi.

Din toate timpurile , oamenii s-au confruntat cu durerile de spate si cauta in continuare solutii sa scape de ele. Multi dintre ei recurg la anumite tratamente sau masaje speciale, menite sa reduca sau sa stopeze durerile.

Dintre remediile naturale, valeriana este si ea indicata, avand efect sedativ, un alt truc este corectarea pozitiei gresite si descoperirea uneia care aduce relaxare. Cum oasele sunt facute din calciu, iar acesta provine din lapte, cu totii trebuie sa avem grija la canititatea consumata, daca ea este redusa, posibilitatea de a face osteoporoza  sau de a ne confrunta in timp cu durerile articulare este mare.

Pentru  un somn linistit este recomandat sa nu consumam  mancaruri grele cu cel putin doua ore inainte de culcare  si sa avem  grija ca incaperea in care dormim sa fie aerisita si slab iluminata. De asemenea temperatura joaca si ea un rol important, daca aceasta este prea ridicata, riscam sa ne creem singuri in disconfort  in timpului somnului.

Dimensiunea saltelei  trebuie sa fie proportionala cu cea a patului, iar in ceea ce priveste materialul din care este alcatuita, pot exista mai multe tipuri si recomandari in functie de necesitatile cumparatorilor. Cele cu arcuri sunt recomandate pentru cei ce au dureri  ale coloanei , deoarece ele asigura o pozitie corecta in timpul somnului. Cand vine vorba de cele din spuma , ele  au o elasticitate mai mare si ofera o distributie egala a greutatii pe tot parcursul noptii. In schimb cei ce sufera de alergii pot opta pentru saltea bio.

Pentru a pastra calitatea unrei saltele  cat mai mult timp, este recomandat sa ii schimbi pozitia in timpul anului si sa o feresti  de umezeala cu ajutorul  unor huse speciale. Cum durata de viata poate varia in functie de material si grijile noastre acordate acesteia, este indicat  sa ii oferim o atentie sporita, mai ales atunci cand am investit o suma mai mare de bani pentru achizitionarea acesteia.

Cum oamenii petrec cel putin o treime din viata dormind, este de inteles ca salteaua si implicit mediul in care dormim trebuie sa fie unul relaxant care  sa ne ofere un somn odihnitor, pentru a fi pregatiti pentru o noua zi de munca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>