BenQ este din nou numărul 1, cu cele mai multe videoproiectoare vândute în România la nivelul trim.4 dar şi al întregului an 2017

Bucureşti, România, Februarie 2018: BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, îşi menţine poziţia de lider pe piaţa de videoproiectoare. Potrivit datelor furnizate în studiul de piaţă realizat de compania Future Source Consulting, BenQ a încheiat cel de al patrulea trimestru al anului 2017 cu o cotă de piaţă de 33% din totalul unităţilor vândute în România, în topul preferinţelor aflându-se și videoproiectoarele Home Cinema. Mai mult, BenQ se poziţionează în România ca cel mai preferat brand de videoproiectoare, obţinând poziţia de lider şi pentru întreg anul 2017, cu o cotă de piaţă de 40% unităţi vândute.

“Segmentul de videoproiectoare BenQ Home Cinema şi FullHD+WUXGA s-a aflat din nou în topul preferinţelor, compania dominând cantitativ piaţa din România cu o cota de 42 şi respectiv 41 de procente din totalul unităţilor vândute in trimestrul 4 2017.  În continuare suntem pregătiţi pentru un 2018 în care aducem clienţilor noştri produse superioare capabile să ofere o calitate îmbunătăţită a imaginii afişate, dar şi un raport preţ performanţă excelent”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

image001(1)

“Videoproiectoare 4K native, perfecte pentru un World Cup 2018 ce se va transmite streaming în format 4K UHD, proiectoarele cu sursă de lumină laser sau cele cu durată de utilizare a lămpii de 15.000 ore (peste 10 ani de utilizare zilnică, 4 ore/zi) sunt modelele ce vor da trendul în achiziţiile de videoproictoare ale acestui an.”

BenQ în trimestrul 4 2017

Nr. 1 cu o cotă de piaţă de 33%

  • 41% din segmentul FullHD (1080p+WXGA)
  • 30% din proiectoarele pentru segmentul instituţional
  • 42% din segmentul proiectoarele Home Cinema

BenQ pe întreg anul 2017

Nr.1 cu 40% din total produse vândute în România

  • 41% din segmentul FullHD (1080p+WXGA)
  • 35% din segmentul WXGA
  • 47% din segmentul SVGA
  • 36% din segmentul Instituţional
  • 34% din segmentul proiectoarelor Home Cinema
  • 44% din segmentul Corpoarate

Analizând evoluţia vânzărilor, totalul pieţei de videoproiectoare în 2017 a fost de 18.500 unităţi, în scădere faţă de 2016 cu aproximativ 20%. Această scădere este una normală, ca urmare a faptului că vorbim aici de un an în care nu au fost campionate de fotbal sau alte evenimente sportive majore, ce impulsionează cumpărătorul să achiziţioneze un videoproiector. Cu toate acestea, deşi vorbim de o scădere cantitativă, din perspectiva preţurilor lucrurile sunt exact invers, cu o creştere de 4% a preţului mediu, ceea ce înseamnă că se cumpară mai puţin, dar se caută produse mai performante cu un preţ mediu mai ridicat.

Comparativ cu anul 2016, unde cota de piaţă obţinută de BenQ sa situat la valoarea de 33%, compania a reuşit să căstige o cota mai mare în 2017, ajungând la o valoare de 40% din totalul unităţilor vândute.

Despre Corporaţia BenQ

Având la bază viziunea “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, Corporația BenQ este un furnizor global de soluții și tehnologii care au ca scop îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții umane. Pentru a realiza această viziune, compania se axează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de azi – stilul de viață, de afaceri, sănătate și educație – cu speranța de a da persoanelor mijloacele necesare pentru un trai mai bun, creșterea eficienței, un sistem medical îmbunătățit și eficiență în educație. Aceste mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii integrate, de la proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale și camere video, dispozitive mobile de calcul, precum și soluții de iluminat. Because it matters.

Despre Grupul BenQ

Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an, este format din peste 15 companii independente care operează în mai mult de 30 de țări în industrii variate și este deservit de 100.000 de angajați. Fiecare companie a grupului este un lider recunoscut în propriul domeniu, contribuind la resursele vaste ale Grupului BenQ, de la segmentul de cercetare și dezvoltare, la resurse strategice puternice. Prin valorificarea specializării pe verticală a fiecărei companii, Grupul BenQ controlează un lanț de producție ce îi oferă o capacitate de neegalat în livrarea componentelor critice și soluțiilor de primă clasă în industriile: TFT – LCD, energie verde, produse chimice complexe și compozite cu matrice polimerică, iluminat, proiectare, componente de precizie, integrare de sisteme, servicii. Grupul susține afacerile profitabile și durabile, care împărtășesc viziunea să de lungă durată de a aduce calitate și bucurie în viața fiecărui client. Companiile din BenQ Group sunt : BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (producător mondial de top de panouri TFT – LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Corp ESCO, BenQ Materials Corp, BenQ Guru Corp, BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp, BriView Co. Ltd., Daxin Materials Corp, Dazzo Technology Corp, Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. și Raydium Semiconductor Corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>