Samsung Electronics încurajează utilizatorii să dea o nouă viață PC-urilor cu SSD-urile V-NAND 860 PRO și 860 EVO

București, România – 2 februarie 2018 – Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologii de memorie, a lansat în România noile SSD-uri 860 PRO și 860 EVO, cele mai performante produse din gama SATA ale companiei. Evenimentul de lansare local a fost un prilej de a testa îmbunătățirile pe care upgrade-ul cu un SSD Samsung le aduce computerelor în privința vitezei de rulare a programelor.

Majoritatea proceselor rulate pe un PC sunt încetinite de viteza mică de scriere și citire a hard-disk-urilor. Samsung oferă soluția de reîmprospătare a performanțelor unui computer prin instalarea unui SSD din seriile 860 EVO sau 860 PRO. În cadrul evenimentului de lansare au fost prezentate caracteristicile cheie care îmbunătățesc performanțele PC-ului, precum viteza de citire și scriere de până la 560MB/s sau rezistența în timp a SSD de până la 4,800 de TB scriși (TBW). Acestea cresc de cateva ori viteza de procesare în activitățile zilnice, dar și în situații punctuale, precum editarea foto-video sau transferul mare de date.

A doua parte a evenimentului a fost una practică, de tip workshop, în care SSD-urile au fost montate în laptopurile celor prezenți. Demonstrația practică a susținut, cu ajutorul unor teste cronometrate, micșorarea timpului de inițializare, viteza de procesare mult mai rapidă și, nu în ultimul rând, facilitatea cu care poate fi instalat dispozitivul, chiar și de cei mai puțin familiarizați cu acest proces.

Din ce în ce mai mulți utilizatori de PC din România realizează că motivul principal pentru care computerul lor rulează încet este stocarea pe hard-disk. SSD-urile Samsung din seriile 860 EVO si 860 PRO îi vor ajuta să dea un impuls neașteptat vechilor lor computere, astfel încăt timpul de încărcare al sistemului de operare, încărcarea documentelor, a programelor de editare foto sau video, salvarea în jocuri să fie de până la 4-5 ori mai rapide”, a declarat Georgian Dobre, Product Manager Branded Memory, în cadrul Samsung Electronics România.

Pentru a face trecerea la SSD căt mai facilă pentru toți utilizatorii de PC, Samsung oferă software-ul gratuit Data Migration Tool care clonează vechiul HDD într-o singură operațiune simplă, fără necesitatea reinstalării sistemului de operare sau schimbarea setărilor în BIOS.

Specificații tehnice

Ambele dispozitive lansate integrează cea mai recentă tehnologie V-NAND în 64 de straturi și controlerul MJX ce oferă performanță și fiabilitate maximă. Construind pe succesul înregistrat de modelele 850 PRO și 850 EVO, primele SSD-uri cu tehnologie V-NAND destinate utilizatorilor finali, noile 860 PRO și 860 EVO vin cu performanțe de vârf în industria SSD-urilor SATA.

Modelele Samsung 860 PRO și 860 EVO suportă viteză de citire de până la 560 MB/s și viteză de scriere de 530 MB/s[1]. SSD-urile oferă o fiabilitate de neegalat cu o garanție de cinci ani[2] sau până la 4.800 TBW[3] pentru 860 PRO și până la 2400 TBW[4] pentru EVO 860.

Modelul 860 PRO este disponibil în variantele de 256GB, 512GB, 1TB, 2TB și 4TB[5]. Modelul de 4TB asigură, spre exemplu, spațiu suficient pentru până la 114 ore și 30 de minute de video-uri 4K Ultra HD.

Modelul 860 EVO este disponibil în variantele de 250GB, 500GB, 1TB, 2TB și 4TB[6], atât în formatul de 2,5 inci, potrivit pentru majoritatea PC-urilor desktop și laptop, cât și în formatele mSATA și M.2 pentru sisteme ultra-slim compatibile. EVO 860 își menține performanța de top de până la șase ori mai mult decât predecesorul său, datorită tehnologiei Intelligent TurboWrite[7], cu viteze de citire și scriere de până la 550 MB/s și respectiv, 520 MB/s[8]. Produsele sunt disponibile la partenerii oficiali din România.

Nu în ultimul rând, Samsung Electronics a anunțat lansarea unei unități SSD de 800 de gigabyte (GB) – SZ985 Z-SSD ™, dedicate celor mai avansate aplicații enterprise, inclusiv supercomputing folosit pentru analiza inteligenței artificiale (AI). Dezvoltat în 2017, noul Z-SSD de 800 GB oferă cea mai eficientă soluție de stocare pentru procesarea datelor (log data processing), precum și pentru alte aplicații de stocare enterprise. De asemenea, noul Z-SSD va oferi un nou nivel de stocare pentru aplicațiile de inteligență artificială (AI), fișierele mari și aplicații IoT, pe baza performanțelor sale de vârf, a fiabilității ridicate și a latenței ultra-scăzute

Pentru mai multe informații, accesați www.samsung.com/SSD și http://news.samsung.com.

#SamsungSSD

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

[1] Performanțele pot varia în funcție de versiunea firmware a SSD-ului, hardware-ul și configurația sistemului. Măsurători de performanță bazate pe CrystalDiskMark v.5.0.2 și IOmeter 1.1.0.

[2] Cinci ani sau TBW, oricare survine mai întâi. Pentru mai multe detalii despre garanție vă rugăm consultați documentul de garanție inclus în pachet.

[3].4 TBW garantat pentru modelul 860 PRO: 300 TBW pentru modelul 256GB, 600 TBW pentru modelul 512GB, 1,200 TBW pentru modelul 1TB, 2,400 TBW pentru modelul 2TB și 4,800 TBW pentru modelul 4TB.

TBW garantat pentru 860 EVO: 150 TBW pentru modelul 250GB, 300 TBW pentru modelul 500GB, 600 TBW pentru modelul 1TB, 1,200 TBW pentru modelul 2TB și 2,400 TBW pentru modelul 4TB.

[5].61GB=1,000,000,000 biți conform IDEMA. O anumită parte a capacității poate fi utilizată pentru fișiere de sistem și pentru întreținere, astfel încât capacitatea efectivă poate fi diferită decât cea indicată pe eticheta produsului.

[7] Dimensiunea buffer-ului TurboWrite variază în funcție de capacitatea SSD-ului; 12GB pentru modelul 250GB model, 22GB pentru modelul 500GB, 42GB pentru modelul 1TB și 78GB pentru 2/4TB. Pentru mai multe detalii despre TurboWrite, vă rugăm vizitați www.samsungssd.com.

[8] Performanța poate varia în funcție de versiunea firmware a SSD-ului, hardware-ul și configurația sistemului. Măsurătorile performanțelor de scriere secvențiale se bazează pe tehnologia Intelligent TurboWrite. Măsurători de performanță bazate pe CrystalDiskMark v.5.0.2 și IOmeter 1.1.0. Performanțele succesive de scriere după Intelligent TurboWrite sunt 300 MB/  pentru 250/500GB și 500 MB/s pentru 1TB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>