Mobilizare la M.A.I pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo severe

MAI
MAI

Astfel, peste 13.500 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt la datorie cu peste 5.800 de mijloace tehnice pentru a veni în sprijinul populației. În funcție de evoluția vremii, nivelul de mobilizare poate fi ridicat astfel încât să se intervină cu operativitate în orice situație.

Conform măsurilor dispuse la ședința comandamentului de iarnă care a avut loc joi, 22 martie, la sediul MAI, condusă de ministrul Afacerilor Interne au fost activate Centrele județene de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru 14 județe și Municipiul București, iar în alte 15 județe au fost activate gruoele operative.

De asemenea, s-a realizat o primă dislocare de echipaje cu mijloace tehnice din județele care nu se află sub avertizări, către cele unde se manifestă fenomenele meteorologice de vreme severă (5 autospeciale de tractare, 5 autoșenilate, 3 autofreze și 3 autospeciale de transport personal și victime multiple).

La acest moment, a fost închis preventiv și se acționează pentru deszăpezire tronsonul București – Drajna al Autostrăzii A2.

Pe majoritatea drumurilor naționale și județene din zonele aflate sub avertizare circulația se desfășoară în condiții de iarnă, 8 drumuri județene fiind închise. Situația stării drumurilor este în dinamică și este comunicată periodic de către Centrul Infotrafic al Poliției Române și Ministerul Transporturilor.

În ceea ce privește traficul maritim și fluvial – Bara Sulina și Porturile Midia și Mangalia sunt închise, iar traficul fluvial se desfășoară cu restricție de viteză din cauza creșterii nivelului Fluviului Dunărea.

De asemenea, traficul cu feribotul prin PTF Turnu Măgurele este închis din cauza condițiilor meteo, iar în PTF Bechet traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mică de 3,5t, acestea fiind redirecționate prin PTF Calafat.

Situația este centralizată și monitorizată permanent la Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, completat cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele meteo severe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>