Ce model de motopompa sa cumperi

Micul Gospodar - Articolul 3

Alegerea unui model de motopompa nu este o alegere usoara, dar daca ai in vedere cateva aspecte inainte de achizitionarea unor motopompe acest proces se va dovedi unul foarte usor. Dar este foarte important sa va ganditi la activitatea in care veti folosi motopompa si bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Motopompa este un dispozitiv constuit dintr-un motor si o pompa, acestea sunt montate pe un sasiu. Motopompele sunt folosite cel mai adesea in activitatile agrigole, acestea te vor ajuta sa scapi atat de deficitul, cat si de surplusul de apa.

O motopompa poate fi folosita atat pentru colectarea apei, cat si pentru eliminarea ei din spatiile nadorite. Ea poate fi folosita atat pentru apa curata, cat si pentru cea murdara. Alimentarea motopompelor poate fi si cu benzina, dar si cu motorina. Debitul motopompei este si el un criteriu important, exista motopompe cu debit mare sau debit mic. O pompa performanta intotdeauna va trage apa de la o atancime cat mai mare, chiar si de 10 metri. Este important sa aveti acest criteriu in vedere atunci cand achizitionati una. Inaltimea jetului de apa este un alt criteriu care merita o atentie sporita, daca doriti sa o folositi la irigarea unui teren agricol trebuie sa stiti ca inaltimea poate fi cuprinsa intre 5 si 60 de metri.

Asigura-te ca achizitionezi o motopompa abia dupa ce ai citit toate specificatiile ei. Acest lucru este foarte important, asta daca nu vrei sa te trezesti ca nu este potrivita pentru ce ai tu nevoie.

Dupa achizitionarea unei motopompe este obligatoriu sa citesti cu atentie instructiunile oferite de producator si ca ai inteles modul in care aceasta se foloseste. Trebuie sa stii ca pentru o performanta optima motopompa trebuie pregatita, exploatata in intretinuta intr-un mod corespunzator, altfel aceasta se ve deteriora iremediabil si veti avea nevoie de ajutor specializat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>