Cum sa te feresti de furtul sau de pierderea criptomonedelor tale?

poza blog-coach.com- BitWin.ro

Din ce in ce mai multi sunt cei care incearca „marea cu degetul” si se incumeta sa patrunda, mai timid, cu elan sau plini de speranta in lumea tranzactiilor cu bitcoin, Ethereum si alte criptomonede care le-au starnit interesul si pe care mizeaza in realizarea unor investitii profitabile, vezi BitWin.

Dincolo de calitatile lor evidente, totala lor descentralizare, lipsa de control al unor entitati oficiale ci doar al utilizatorului, stapan absolut si decident liber al fiecarui pas pe care este dispus sa-l faca pe acest nou„ taram al fagaduintei”, cum le place unora sa-l considere, exista si o serie intreaga de riscuri si pericole certe, cu care se pot confrunta cei care vand, cumpara si investesc in monede digitale.

Iar consecintele pot fi extrem de neplacute, avand in vedere ca in joc sunt sume considerabile de bani, pentru unii chiar adevarate averi. Astfel, daca cei care nu cunosc acest fenomen au dubii in ceea ce priveste posibilitatile reale ca acesti bani virtuali sa dispara sau sa fie furati, tocmai pentru ca nu sunt palpabili si se tranzactioneaza in mediul virtual, avand doar imaginea concreta a furtului clasic de bancnote traditionale din buzunarul unui ghinionist, de fapt un asemenea scenariu este cat se poate de real si chiar se poate intampla frecvent. Evident, in cazul in care nu sunt luate masurile de protectie necesare, oricine poate deveni victima sigura a unor atacuri cibernetice.

Astfel, se poate intampla ca fisierul care include cheia privata de la portofelul virtual al unui utilizator sa fie furata si transferata in alt calculator, hotul insusindu-si astfel acele criptomonede. Pentru a evita o astfel de situatie, trebuie instalat pe calculator sau telefon un sistem de protectie asemanator unui stick, care va pune la adapost cheia privata, ferita astfel de vulnerabilitatile din mediul online la care a fost expusa pana atunci.

De asemenea, trebuie sa ne luam masuri speciale pentru a nu pierde cheia privata, asa cum se intampla de exemplu cand se pierd datele sau este distrus calculatorul, telefonul pe care este instalat portofelul electronic.

In acest sens, putem nota si pune la loc sigur acea parola constand intr-un sir lung de caractere corespunzator cheii private si pe care o vom putea folosi cu succes in situatii neprevazute, fara a risca pierderea ei iremediabila. Cu ajutorul acesteia notate corect, vom putea s-o reutilizam instaland walett-ul in alt dispozitiv functional. Mare atentie atunci cand vom proceda la rescrierea manuala, pentru ca un singur caracter notat gresit poate trimite „in neant” criptomonedele, care nu vor mai fi recuperate niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>