Avantaje importante in functionarea unui controler solar de incarcare PWM

-12858-4563

Intr-un circuit al unui sistem fotovoltaic, un controler solar de incarcare PWM, la fel ca orice alt controler solar, se instaleaza intre panourile fotovoltaice si bateriile care se incarca de la panouri, pentru a stoca energia electrica neconsumata imediat, pentru ca ea sa fie apoi disponibila atunci cand e nevoie. Controlerul de tip PWM este un controler cu modulatie de puls, care poate sa protejeze bateriile impotriva descarcarii sau supraincarcarii, dar si de eventualele scurtcircuite care ar putea avea loc in sistem.

Un controler solar de tip PWM functioneaza cu modulatie de puls, adica atunci cand bateriile sunt deja incarcate, incepe sa deconecteze regulat panourile de la baterii, pentru a stabiliza voltajul, astfel incat curentul electric de la panouri sa nu supraincarce bateriile. Un astfel de controler poate avea si protectie impotriva conectarii inverse a panourilor fotovoltaice din punct de vedere al polaritatii.

Controlerele au de obicei un ecran pe care pot fi afisati diversi parametri, cum ar fi tensiunea de la baterii sau curentii de la nivelul panourilor.  Dar, in esenta ce este un controler solar de incarcare PWM? Acesta functioneaza ca un switch de conectare intre panourile solare si baterii, iar prin modulatia de puls, reuseste sa aduca voltajul de la panouri cat mai aproape de cel al bateriilor, pentru ca incarcarea sa se faca optim.

Costul unui controler solar de tip PWM este bineinteles in functie de cate dintre detaliile prezentate mai sus sunt incluse in functionalitatea lui. Cu cat controlerul este mai complex, cu atat e mai scump, dar cele mai scumpe sunt controlerele MPPT. Dar, alegerea se face in functie de sistemul tau fotovoltaic, asa daca un controler MPPT este mai complex si in acelasi timp mai scump, nu inseamna ca e cel mai bun controler solar pentru sistemul tau fotovoltaic. Acesta este capabil sa isi ajusteze voltajul de intrare, astfel incat sa colecteze un maxim de putere de la panouri, marind eficienta sistemului destul de mult.

Cumpara si tu un controler solar de incarcare PWM pentru sistemul tau fotovoltaic si bateriile sistemului vor beneficia de o incarcare optima, obtinandu-se astfel o durata de viata prelungita. Gasesti diverse controlere solare in magazinul E-acumulatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>