Angajatorul serios m-a ajutat sa ies din impas

cine_este_money

Sunt multe proverbe si zicatori legate de nesansa si pe care le-am experimentat si eu: “Omului sarac, nici boii nu-i trag” sau “De unde este ata mai subtire, de acolo se rupe mai des.”
Anumiti oameni nu vor sa iasa din situatia precara in care se afla. Se complac in neajunsuri si isi plang de mila sau ii acuza pe ceilalti de nesansa lor. Sunt insa si oameni care fac totul, dar soarta le este impotriva. Naivitatea se plateste scump, acesta este concluzia la care am ajuns, dupa ce am comis greseala vietii mele.

despre_noi
M-am gandit ca daca plec sa lucrez in afara voi scapa de toate grijile financiare dupa cativa ani de sacrificii si m-am imprumutat sa ma duc in Spania cu banii pe care nu-i aveam. Daca va povestesc, veti rade in hohote de mine. Un consatean facea transporturi regulate si ilegale cu microbuzul sau in tara tuturor posibilitatilor si mi-a spus ca a gasit de lucru pentru 20 de oameni la o ferma de capsuni (acesta era capacitatea microbuzului). I-am achitat transportul, ne-am facut actele necesare si cumparaturi sa avem pe drum. In timpul calatoriei, soferul a glumit si a ras cu noi, a batut din palme in ritmul muzicii. Parea ca nimic rau nu ne asteapta. Am ajuns in Spania si a oprit pe camp, spunandu-ne:
-Gata, am ajuns! Acum va luati bagajele, va duceti la ferma si spuneti ca v-am trimis eu. Va asteapta. Sa va aduceti aminte de mine, cand veti veni cu euro si masini in tara!
Pana sa mai spunem ceva, dus a fost! Se intelege ca nu ne astepta nimeni si ne-am intors cu ce am putut. Unii l-au prins si i-au dat o bataie buna, dar eu trebuia sa imi platesc datoriile, asa ca am dat curs anuntului angajari Money Studio videochat.
Nu aveam nevoie de bani de transport, nu trebuia sa platesc nicio taxa si nici sa ma intorc pe cont propriu din Spania. A doua zi de la completarea formularului, am fost chemata pentru sedinta foto.
Doamne, ce decor, ce lumini, ce lux orbitor! Nu se compara cu baracile acelea de la ferma de pe campul spaniol in care ai fi crezut ca dorm sclavii de pe plantatie!
Mi s-au adus costumele pentru sedinta foto si mi-a fost teama sa le ating, atat erau de frumoase! Mi s-a acordat toata atentia de parca nu eram fata abandonata in camp intr-o tara straina.
Cand am vazut portofoliu, mi-am dat seama cat de mult timp am pierdut! Apoi mi s-a dat in primire camera cu patul sau rotund din piele in mijloc si mi s-a aratat cum sa folosesc aparatura.
Secretul professional este pastrat cu sfintenie aici, asa ca numai eu stiu datele care imi permit accesul la cont. Mi s-a asigurat o locuinta mai mult decat decenta (mobilata, cu apa calda si rece, cu grup sanitar si bucataria dotata cu tot ceea ce este necesar) in care stau cu chirie, dar este mai mult decat sigur ca in cativa ani va fi a mea si am primit un avans din care sa imi achit datoriile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>