Nu credeti barfele despre implanturi, pana nu verificati adevarul din mai multe surse!

s4

“Eu sunt Lica Samadaul…Multe se zic despre mine, si dintre multe, multe vor fi adevarate si multe scornite” asa isi incepea prezentarea personajul malefic al nuvelei Moara cu noroc constient de faptul ca exista tendinta hiperbolizarii evaluarilor negative in orice domeniu al vietii.

La fel sunt demonizate de catre unii si implanturile dentare si este pacat fiindca ele fac parte dintre descoperirile epocale menite sa usureze suferinta omului si sa-i faca viata mult mai placuta.

Din fericire exista un contraargument la fiecare exagerare si la fiecare neadevar spus despre implant dentar

In primul rand, se afirma gresit ca aceasta tehnica se adreseaza exclusiv celor foarte bogati. In prezent, implanturile sunt la reducere  la clinica Cris-smile.ro si asa cum o persoana cu un salariu mediu gaseste finante pentru un telefon mobil performant, electrocasnice sau concedii, va gasi si sa isi puna dinti pe care sa ii aiba 15-20 de ani si care sa se poarte asemenea danturii naturale.

Un alt mit exagereaza durerea simtita in timpul diferitelor sale faze.

Si acest mit poate fi demontat cu argumente logice.

  1. Exista anestezice puternice, care nu au efect negativ si care fac interventiile imperceptibile. Chiar si la extractii nu se simte nimic si cand iti faci griji mai mari si tensiunea creste, stomatologul iti arata in penseta dintele sau maseaua cu probleme.
  2. In al doilea rand, sa admitem ca te-ar durea putin operatia, dar dupa putin timp scapi si ai o dantura perfecta cu care nu iti mai este rusine sa iesi in lume si cu care poti vorbi si tu clar, ca oamenii si poti mesteca bine mancarea. Nu te-ar durea mai mult sa ii vezi pe cei din jur cu dantura perfecta, in timp ce tie iti este rusine sa mai pleci de-acasa? Nu te-ai saturat de crizele acelea stii tu, cand inghiti calmante cu pumnul (luate de la tine putere) si esti in stare sa te urci pe pereti de durere din cauza dintilor nepusi la punct? Ce doare mai mult?

In al treilea rand, ai auzit vorbindu-se de complicatii, dar la clinica prezentata de mine nu se incepe niciun tratament fara setul complet de analize.

Inainte de a te lasa pacalit de mituri, cerceteaza pacientii care si-au pus implanturi. Personal am peste 10 cunoscuti care sunt foarte fericiti cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>