AMD anunță lansarea celor mai puternice procesoare de desktop din lume

AMD a anunțat astăzi cele mai noi procesoare din gama Ryzen Threadripper: 3960X cu 24 de nuclee, și 3970X cu 32 de nuclee. Cele mai puternice procesoare de desktop din lume vor fi disponibile pe rafturile magazinelor începând cu luni, 25 noiembrie.

În plus, AMD a anunțat procesorul AMD Ryzen 9 3950X cu 16 nuclee, disponibil la vânzare de luni, 25 noiembrie, dar și noul AMD Athlon 3000G, care va putea fi cumpărat începând cu data de 19 noiembrie.

AMD Ryzen Threadripper 3970X oferă o performanță îmbunătățită față de concurență în mai multe tipuri de task-uri, de la crearea de conținut până la workload-uri intensive incluzând:

  • Până la 90% mai rapid în Cinebench R20 nT
  • Până la 47% mai multă performanță în Adobe Premiere
  • Până la 49% mai multă performanță în V-Ray
  • Până la 43% mai multă performanță în Chromium Release 78 Compile
  • Până la 36% mai multă performanță în Unreal Engine

Cu aceste noi adiții la familia de procesoare desktop AMD, compania americană livrează o performanță de top în fiecare categorie:

  • A treia generație de procesoare Ryzen Threadripper: Fiind construite cu ajutorul standardului de top din industrie, cel de 7nm pe arhitectură Zen 2, cele doi noi procesoare ale familiei Thradripper beneficiază de 88 de „lanes” PCIe 4.0, care contribuie la eficiența energetică deosebită. De exemplu, noul Ryzen Threadripper cu 32 de nuclee oferă o performanță mai mare cu 90% decât cea a concurenței.
  • AMD Ryzen 9 3950X: Fiind anunțat la E3 2019, cel mai rapid procesor cu 16 nuclee destinat gamei consumer oferă o performanță mai mare cu 22% decât generațiile anterioare, livrând rezultate mult mai bune decât ale concurenței în ceea ce privește gaming-ul și crearea de conținut.
  • AMD Athlon 3000G: Fiind singurul procesor „unlocked” din segmentul său, AMD Athlon 3000G livrează o performanță îmbunătățită în gaming și în task-uri de productivitate, totul rezultând într-o experiență versatilă, pe care te poți baza.

Tot astăzi, AMD a anunțat mai multe update-uri de ecosistem, printre care:

  • AGESA 1004: AMD a lansat luna aceasta, pentru producători, versiunea 1004 a AGESA. Cu peste 150 de modificări, versiunea curentă este un punct de cotitură pentru dezvoltarea platformei AM4.
  • Socket sTRX4: A treia generație de procesoare Ryzen Threadripper vor putea fi montate pe un nou soclu, numit sTRX4, care oferă o lățime de bandă superioară generațiilor anterioare sau concurenței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>