ELKO Romania anunta management automatizat pentru camerele de supraveghere Axis folosind solutii Allied Telesis ONVIF Profile Q

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta ca Allied Telesis va asigura suport pentru management centralizat al sistemelor de supraveghere de dimensiuni mari si medii, prin integrarea specificatiilor ONVIF (Open Network Video Interface Forum) cu tehnologia proprie, Autonomous Management Framework (AMF)™.

Concurenta dintre producatorii de echipamente si solutii de retea s-a extins si pe piata in continua crestere a sistemelor de supraveghere video. Cu toate acestea, Allied Telesis ramane singurul producator de switch-uri Ethernet care integreaza protocolul Profile Q. Acest set de specificatii pentru sisteme video IP si software de management aferent are ca scop fluidizarea interoperarii si ar putea deveni un standard deschis in industria de profil. Integrarea sa in echipamentele de retea Allied Telesis reprezinta o veste excelenta pentru integratorii de sisteme si pentru furnizorii de servicii care doresc sa implementeze camerele clientilor in retele IoT, cu solutii de control, management si administrare automatizate. In urma acestei decizii, partenerii ELKO Romania nu numai ca le vor putea oferi clientilor lor cele mai avansate camere de supraveghere video produse de Axis Communications si cele mai avansate echipamente de retea create de Allied Telesis, dar vor putea garanta si fluiditate maxima in operarea si administrarea acestora prin intermediul unui singur sistem.

Retelele automatizate, capabile de corectarea automata a problemelor, sunt esentiale pentru fiabilitate si eficienta in orice industrie”, a spus Graham Walker, VP Marketing la Allied Telesis. “Indiferent ca vorbim despre productie, infrastructura critica, sanatate, retail sau institutii guvernamentale, tehnologia tinde sa devina tot mai complicata, mai ales in cazul retelelor mari, descentralizate. In paralel, ne confruntam cu o lipsa tot mai acuta de operatori si tehnicieni calificati. Acesta este motivul pentru care investim in solutii care sa simplifice si sa automatizeze activitatile uzuale, astfel incat clientii nostri sa beneficieze de costuri mai mici, riscuri scazute si operare simplificata a retelei.”

Tehnologia Autonomous Management Framework (AMF) faciliteaza un nivel ridicat de automatizare a mai multor aspecte ce tin de operarea retelei, de la administrare, configurare, detectie si diagnoza, pana la recuperare dupa aparitia unor probleme. Drept urmare, este redusa nevoia de a angaja personal suplimentar pentru operarea, controlul si mentenanta retelei.

 

In  cazul unei retele folosite pentru supraveghere, organizatiile nu sunt nevoite sa apeleze la un tehnician ori de cate ori o camera IP prezinta o problema. Aceasta va fi repornita in mod automat, iar daca problema nu va fi remediata nici in acest fel, inlocuirea fizica a dispozitivului poate fi efectuata de orice angajat, prin simpla montare in pozitie si apasarea butonului “On”. Dupa aceea, platforma de management AMF realizeaza in mod automat conectarea, configurarea si integrarea in retea.

Conform rapoartelor si comunicarilor partenerilor Allied Telesis din industrii precum: auto, electronica, ITC si retele energetice, AMF ii ajuta sa reduca semnificativ costurile de operare si administrare ale retelelor. Iar proiectele pilot aflate deja in derulare alaturi de producatori de camere IP si furnizori de servicii de supraveghere vor demonstra beneficiile uriase oferite aplicatiilor de supraveghere comerciala. Solutiile Axis Communications si Allied Telesis sunt distribuite in Romania prin reteaua locala de parteneri ELKO Romania.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2018 s-a ridicat la 1.768 de milioane USD (1.497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>