Adobe Premiere Pro ajută creatorii de conținut să lucreze mai repede cu exporturi accelerate de GPU

Cu ajutorul NVIDIA encoder acceleration în Adobe Premiere Pro, editorii pot exporta video-uri la rezoluție înaltă cu până la de 5 ori mai rapid decât pe CPU.

Cu din ce în ce mai mulți oameni care lucrează de acasă, editorii video sunt provocați să livreze conținut în noi feluri. Mulți dintre aceștia folosesc material filmat acasă sau devin creativi cu material stock pentru a face față cererii de conținut nou.

Cu ultima lansare Adobe Premiere Pro, disponibilă de astăzi, creatorii pot beneficia de funcționalități îmbunătățite de GPU-urile NVIDIA care îi ajută să livreze conținut de înaltă calitate mai rapid ca niciodată.

Îmbunătățește fluxul de editare cu accelerare GPU

Cu noul Premiere Pro 14.2, creatorii video beneficiază de mai mult timp cu transcodare accelerată de GPU. Adobe și NVIDIA au optimizat Premiere Pro pentru versiunea inclusă de NVIDIA hardware encoder pe plăcile NVIDIA Quadro și GeForce.

Rezultatele sunt fantastice. Editorii pot exporta video-uri la rezoluție înaltă cu până la de 5 ori mai rapid decât cu CPU-ul prin utilizarea popularelor codecuri H.264 sau H.265 / HEVC. Mai puțin timp petrecut pentru exportare înseamnă mai mult timp de editare și modificari rapide pe proiecte.

Datorită îmbunătățirilor din encoder de pe cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce și Quadro RTX, calitatea de encoding și eficiența sunt aproape de neegalat.

Spre exemplu, videoclipul de mai jos are trei minute și nouă secunde. Cu un decoder software tradițional folosind un Core i9-9750H de laptop, este nevoie de 3:48 pentru a exporta. Prin utilizarea NVIDIA hardware encoder pe un GeForce RTX 2060 Max-Q, exportul este gata într-o cincime de timp – doar 47 de secunde.

Pe lângă Premiere Pro, decoder-ul hardware NVIDIA sporește exportul în Adobe Media Encoder, After Effects și Audition.

„Cu NVENC, fluxul de lucru s-a schimbat drastic,” spune artistul Armando Ferreira. „Putem reda rezoluție înaltă în timp real și putem exporta cu până la 40% mai rapid.”

Transcodarea video se alătură unei liste de funcționalități în Premiere Pro îmbunătățite de GPU-uri NVIDIA, printre care și accelerarea efectelor video cu ajutorul CUDA și Auto Reframe cu AI accelerat de GPU.

„Aceste îmbunătățiri sunt rezultatul a ani de colaborare între NVIDIA și Adobe de a livra aplicații și unelte de înaltă calitate către creatori,” a spus Manish Kulkarni, senior engineering manager la Adobe. „Cu nou support pentru GPU-urile NVIDIA pe Windows, exportările sunt accelerate de hardware, folosind puterea plăcii grafice pentru a face Premiere Pro mai puternic și pentru a menține creatorii video productivi și agili.”

De asemenea, inclus în lansarea de astăzi puteți găsi și support pentru ProRes RAW de la Apple, atât în Premiere Pro, cât și în After Effects. Pentru prima dată, editorii video și artiștii graficieni pot importa și edita fișiere ProRes RAW în Windows fără a fi nevoie de transcodare. Acest lucru este accelerat de CUDA, disponibil exclusiv pe plăcile grafice NVIDIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>