Anvelopele premium Nokian Tyres oferă o experiență de condus sigură în timpul iernii

În această perioadă, majoritatea șoferilor intenționează să facă trecerea către anvelopele de iarnă, în multe țări din Europa aceasta fiind o obligație legală. Producătorul de anvelope Nokian Tyres oferă o gamă largă de anvelope de iarnă potrivite condițiilor meteorologice în continuă schimbare din Europa Centrală.

În septembrie 2020, compania a dezvăluit cele mai noi produse al familiei sale de anvelope – Nokian Seasonproof și Nokian Seasonproof SUV, anvelope all-season care completează gama de anvelope de iarnă de înaltă calitate.

„Fiind inventatorul primei anvelope de iarnă din lume, producătorul nordic de anvelope premium Nokian Tyres garantează întotdeauna o alegere corectă în materie de anvelope de calitate.”, spune Martin Dražík, Expert și Manager de Produs, Nokian Tyres, Europa Centrală.

Noua anvelopă de iarnă pentru autoturisme Nokian Snowproof a fost desemnată drept cea mai bună anvelopă de iarnă din Europa Centrală în cadrul testului din acest an organizat de revista suedeză Teknikens Värld. Datorită mixului între aderență superioară pe zăpadă și gheață și calități excelente pe suprafață uscată, anvelopa a primit distincția “Best in test”. Siguranța excepțională a acestei anvelope în condiții de iarnă oferă o experiență de condus fără griji, chiar și în cazul ninsorilor neașteptate. Datorită noului concept Alpine Sense Grip lansat de Nokian Tyres, anvelopa poate face față tuturor provocărilor iernii și oferă un răspuns previzibil și echilibrat în oraș, pe autostrăzi sau pe drumuri de munte.

Pentru mașinile sport de înaltă performanță, Nokian Tyres oferă anvelopa unică UHP Nokian Snowproof P. Este o combinație modernă de manevrabilitate excelentă și aderență fiabilă pe timp de iarnă, un mix necesar pentru schimbările bruște de bandă și drumurile acoperite de lapoviță. Noul concept Alpine Performance al Nokian Tyres garantează siguranță de primă clasă pentru condusul zilnic cu tracțiune avansată, distanțe de oprire mai scurte și siguranță la viraje. De două ori campion mondial de Formula 1, Mika Häkkinen a fost implicat în dezvoltarea acestei anvelope unice.

„Anvelopa este fiabilă atât la viteze mari, cât și la viteze mici, pe drumurile alunecoase. Vă puteți bucura de o manevrabilitate precisă, chiar și în situații extreme. Indiferent de condițiile existente pe timp de iarnă, Nokian Snowproof P oferă o experiență de condus sigură și fluidă.”, spune Häkkinen.

Siguranță pe timp de iarnă pentru posesorii de SUV și crossover

Anvelopele de iarnă pentru SUV-uri trebuie să fie suficient de puternice și solide pentru a menține stabilitatea vehiculelor înalte și grele, chiar și la viteze mari sau în cazul condițiilor de drum speciale. Datorită conceptului unic Alpine Sense Grip, Nokian WR SUV 4 prezintă o aderență excelentă pe zăpadă, lapoviță și drumuri umede. Fibrele de aramidă extrem de puternice consolidează pereții laterali ai anvelopei, oferind mai multă durabilitate și protecție pentru situații de condus solicitante. Nokian WR SUV 4 a obținut primul loc la testul pentru anvelope de iarnă 2020 al revistei germane Off Road. Anvelopa este apreciată pentru manevrabilitatea excelentă pe gheață și zăpadă, precum și pentru performanțele excelente de frânare pe drumurile uscate de iarnă.

 Soluție practică pentru condiții blânde de iarnă

În zonele cu ierni blânde, șoferii pot folosi anvelope all-season. În septembrie, Nokian Tyres a dezvăluit seria de anvelope Nokian Seasonproof și Nokian Seasonproof SUV destinate vremii din Europa Centrală. Este o generație complet nouă de anvelope care includ compusul de cauciuc inovator Season Sense. Acest nou concept este destinat utilizării pe tot parcursul sezonului, pentru a asigura un condus sigur în zilele ploioase și pe drumurile acoperite cu lapoviță, dar și confortabil și precis pe drumurile uscate de vară. Anvelopele se bucură și de o durată de viață excelentă, durabilitate extremă și rezistență redusă la rulare. Mai mult, anvelopele SUV sunt echipate și cu tehnologia Aramid Sidewall. Toate dimensiunile vin cu simbolul Fulg de zăpadă (3PMSF) care indică faptul că anvelopa a fost aprobată oficial pentru utilizare pe timpul iernii.

Sfaturi pentru schimbarea anvelopelor

  • Verificați starea anvelopelor de iarnă – identificați dacă există deteriorări vizibile pe modelul benzii de rulare și pereții laterali.Anvelopele depozitate necorespunzător pot avea astfel de defecte și nu sunt adecvate pentru utilizare ulterioară.
  • Verificați adâncimea benzii de rulare – adâncimea trebuie să fie de cel puțin 4 mm; anvelopele uzate, cu adâncime sub 4 mm, pot crește riscul acvaplanăriiși prezintă o aderență mai slabă și o distanță de frânare mai mare.
  • Anvelopele de iarnă Nokian Tyres dispun de un Indicator de siguranță (DSI) care permite verificarea rapidă a stării și siguranței anvelopei. Numerele indică adâncimea canelurilor principale în milimetri, iar simbolul fulgului de zăpadă rămâne vizibil până la adâncimea canelurii de 4 mm.
  • Verificați vechimea anvelopelor – căutați codul DOTpe pereții laterali ai anvelopelor. Ultimele patru cifre indică săptămâna și anul de fabricație. De exemplu, dacă acest cod DOT este 1319, anvelopa a fost fabricată în săptămâna 13 din anul 2019. Anvelopele nu ar trebui să fie mai vechi de șase ani.
  • Alegeți dimensiunea potrivită a anvelopelor – verificați întotdeauna dimensiunea de anvelope recomandată pentru vehicul. Pe de altă parte, le puteți solicita experților de la punctul de vânzare să aleagă dimensiunea potrivită, în conformitate cu specificațiile producătorului mașinii.
  • Înainte de a schimba anvelopele, ar trebui setată presiunea corectă. Anvelopele de iarnă trebuie umflate cu 0,2 bari mai mult decât cele de vară.

Mai multe despre anvelopele de iarnă premium și all-season de la Nokian Tyres

Succes recent în testele pentru anvelope

Pentru mai multe fotografii, accesați: https://nokiantyres.studio.crasman.fi/bank/public_press_room/launch_material_for_press_events/pr_material_-_ce/2020/winter_portfolio_2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>