Cum sa fiu un sofer calm atunci cand sunt la volan

Ca sa fii sofer, trebuie mai intai sa treci cu bine peste examenul de la scoala de soferi. Acesta este impartit in 2 parti. Prima parte este cea teoretica. La proba teoretica trebuie sa faci corect unul din sutele de chestionare auto categoria B in ziua in care sustii examenul teoretic.

Pentru a reusi sa faci totul corect, trebuie sa inveti bine legislatia si sa exersezi facand chestonare auto drpciv categoria B. Daca te pregatesti cu adevarat, totul va fi asa cum iti doresti. A doua parte a examenului este proba practica, cea in care sub supravegherea unui politist pur si simplu conduci. Daca iti vei stapani emotiile si vei conduce bine, vei fi admis/a.

In trafic, momentele stresante sunt frecvent intalnite, fapt pentru care trebuie sa incerci sa fii un sofer cat mai calm, un sofer cat mai linistit.
Pentru a fi calm/a in trafic, trebuie bineinteles sa pornesti la drum calm/a. Specialistii recomanda sa nu conduci daca nu esti intr-o stare buna din acest punct de vedere. Daca urci la volan cu nervi, conduci mult mai agresiv, ceea ce nu e deloc indicat. Lasa problemele pe care le ai acasa, acasa, iar pe cele pe care le ai la serviciu, lasa-le la serviciu.

Din moment ce conduci cu nervi, lucrurile nu vor merge prea bine.
Pentru a fi calm in trafic, trebuie sa cunosti regulile de circulatie si sa le respecti. Mergi usor, atent, da prioritate, semnalizeaza si totul a fi mult mai simplu. Daca nu stii prea bine ce ai de facut este si normal sa nu fii un sofer calm. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori atunci cand vorbim de soferii incepatori. Cei care au o experienta mai mare in condus, nu se confrunta cu astfel de probleme.

Daca ai o anumita ora la care trebuie sa ajungi intr-un anumit loc, incearca sa te pornesti din timp, deoarece eventualele blocaje in trafic te pot scoate din sarite mult mai usor decat de obicei. Daca te pornesti din timp, cel mai probabil vei astepta cu rabdare si vei intelege situatia neplacuta din trafic.
Un ultim sfat pe care vrem sa ti-l dam tine de cat esti de odihnit/a cand urci la volan. Cu cat esti mai obosit/a, cu atat devii mai irascibil/a si prin urmare nu poti fi calm/a.

Condu cu calm si atentie si totul va fi bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>