Tot ce trebuie sa stii despre inchirierierea unei vile in Ploiesti

A venit momentul sa te muti si, dupa ce te-ai gandit o vreme la acest subiect, ti-ai dat seama ca iti surade gandul de a inchiria o vila in Ploiesti.

Doar ca nu ai mai facut asta niciodata si nu stii de unde sa incepi… Poate ar trebui sa cauti oferte de vile de inchiriat? Parca totusi nu inca…

Daca esti pus pentru prima oara in ipostaza de viitor chirias, cel mai probabil nu stii de unde sa incepi: ar trebui sa contactezi o agentie imobiliara sau sa inchiriezi direct de la proprietar? Pe ce perioada e mai bine sa semnezi contractul? Poti alege data in care sa platesti chiria?

Tot procesul de inchiriere a unei proprietati pare complicat la prima vedere, dar de fapt pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt simpli:

1. Stabileste un buget

Nu degeaba este primul pe lista – acesta este cel mai important pas. Fa-ti toate calculele si analizeaza-ti toate sursele de venit pentru a-ti da seama care este suma maxima pe care iti poti permite sa o platesti lunar asa incat sa ramai cu suficienti bani pentru mancare, facturi si alte cheltuieli.

2. Alege zona

E bine sa te orientezi spre o zona in care sa ai aproape magazine, banci si scoli sau gradinite, in cazul in care ai copii. Dar iti recomandam sa iei in calcul si distanta fata de locul in care lucrezi, cel in care locuiesc familia si prietenii pe care ii vizitezi des si cel in care iti place sa iti petreci timpul liber (barul, parcul sau mall-ul tau preferat).

3. Viziteaza vila

Odata ce ai gasit vila care iti place, contacteaza proprietarul sau agentul imobiliar si stabileste impreuna cu acesta o zi in care sa o vizitezi. Fii atent la detalii ca: mobilier, finisaje, eventuale probleme. Daca observi vreo problema sau ai vreo intrebare, nu ezita sa deschizi chiar atunci subiectul – vorbeste deschis despre orice, pana la urma e in interesul lui sa iti clarifice nelamuririle si sa te asigure ca vei avea tot confortul daca decizi sa inchiriezi acea proprietate.

4. Stabileste detaliile

Daca vizita a decurs bine si esti hotarat ca aceea este vila pe care vrei sa o inchiriezi, acum este momentul in care stabilesti detalii ca garantia, data chiriei si durata contractului. In general, garantia este contravaloarea unei chirii si se plateste in ziua in care te muti. De asemenea, contractul se incheie in mod normal pe un an, cu posibilitate de prelungire.

5. Semneaza contractul

Acest pas nu necesita explicatii, doar un sfat: citeste cu atentie contractul si asigura-te ca acesta cuprinde toate detaliile stabilite de comun acord cu proprietarul.

Daca ai ajuns pana aici, felicitari! Esti pregatit sa inchiriezi o vila in Ploiesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>