E mult de-atunci de cand am auzit-o pe bunica spunand ca i-ar trebui mii de cutii plastic in care sa-si puna supararile si ingrijorarile si se intelege ca erau enorm de multe fiindca are opt copii. Am ras atunci si fiindca plasticul era un material mai rar folosit, am intrebat-o de ce nu vrea cutii din lemn si mi-a raspuns:
-In curand, in cutiile de plastic se vor pastra si alimentele si amintirile, fiinca sunt mai usoare si mai igienice decat celelalte. Sa-ti spun de ce! O cutie de plastic este ieftina, iar cand se deterioreaza o arunci si cumperi, alta, in timp ce una din lemn o pastrezi pana se innegreste, este macinata de carii sau putrezeste.
Acum, cand bunica a imbatranit de tot si nu se mai poate misca din pat, realizez cata dreptate are de cate ori comand cutii din plastic de pe Schoellerallibert.com/ro/ pentru afacerea mea. Am muncit din greu sa am un supermarket la care oamenii sa vina cu drag fiindca gasesc produse bune si proaspete si stiu ca este curat luna, prin urmare mananca cu incredere. La inceput preferam alimentele ambalate, pana cand am realizat ca este mai bine ca fiecare cumparator sa decida cata branza doreste sa cumpere, sa se decida de ce cantitate de masline fara samburi are nevoie si sa-si poata cantari salata cu pui si ciuperci ca si oricare mancare gatita pe care si-o ia acasa.
Succesul meu in afaceri si primul loc in topul distribuitorilor de alimente din tara se datoreaza colaborarii cu firma amintita mai sus, care produce recipiente din plastic.
Totul a inceput in ziua in care ma amestecam printre clienti si imi luam notite in mod constiincios. Scriam tot ceea ce auzeam ca nu le convine.
-Uite, tu cum ma obliga sa cumpar o cutie de 800 de grame de masline fara sambure, cand eu am nevoie de 200 de grame pentru pizza! Asta-i hotie pe fata. Platesc si cutia de metal si zeama in care sunt conservate produsele. Nu zic ca este vinovat proprietarul magazinului de asta, dar ar putea fi mai atent cu noi! Niste caserole, cutii din plastic de toate dimensiunile nu ar strica. As manca mai cu pofta sa stiu ca am pus eu cu paleta in cutioare din plastic transparent sau colorat orez cu legume sau salata de ardei copt!
Datorez dezvoltarea mea personala capacitatii de a recunoaste deschis greselile si dorintei si actiunii de a le indrepta. Consumatorii sunt mult mai multumiti cand pot verifica direct modul in care sunt pastrate alimentele pe care le cumpara si le consuma, de aceea principiul autoservirii mi s-a parut unul onest si din acest punct de vedere si pentru ca nu le impuneam sa cumpere o anumita cantitate. Asa au aparut cutiile de plastic in afacerea mea, iar astazi sunt indispensabile.
Cand am pus la indemana oamenilor panouri in care sa-si expuna nemultumiri, propuneri, multi mi-au cerut sa comercializez si cutii mari din plastic in care sa-si pastreze fotografiile, jurnalele, amintirile.