Cum convingi o adolescenta sa faca miscare?

rsz_dina_jumps_35_final_rosu

O statistica recenta despre obezitatea in randurile copiilor a dezvaluit rezultate ingrijoratoare in ceea ce priveste copiii din România – trei din zece copii fiind obezi sau supraponderali.

Alimentatia este factorul care contribuie cel mai frecvent la ingrasarea copiilor si adolescentilor, insa si lipsa miscarii afecteaza in mare masura starea organismului tinerilor.

La varsta adolescentei, hormonii si dezvoltarea fireasca a fetelor pot determina un aspect diferit al corpului, in plus organismul care nu mai este in crestere nu mai are nevoie de atat de multa hrana ca in anii anteriori.

O bicicleta este dorita si apreciata de multe tinere

Cateva kilograme in plus vor determina schimbarea starii de bine a unei fete, asa ca este bine sa gasiti solutii pentru a o convinge sa faca miscare cu placere. Plimbarile cu bicicleta solicita corpul, dar sunt facute cu placere mai ales daca se iese in grup la plimbare.

Atentie insa sa fie folosit echipament de protectie, in localitatile din România existand inca putine piste pentru biciclisti!

Inotul modeleaza corpul

In timpul inotului sunt solicitati foarte multi muschi, iar copiilor le place apa. In plus, gasca fetei merge cu placere la piscina sau la strand, deci vara puteti incuraja astfel de iesiri.

Aspectul corpului dat de kilogramele in plus pot face ca domnisoara sa nu isi doreasca sa mearga la un strand, cu multi oameni in jur, dar daca aveti o curte sau o gradina, o solutie excelenta si foarte eficienta ar fi achizitionarea unei piscine gonflabila sau demontabila, care au preturi accesibile.

Daca aveti posibilitatea de a merge la mare, timp de o saptamana sau mai multe zile veti putea profita de apropierea marii pentru a convinge adolescenta sa inoate cat mai mult. In plus, in timpul vacantei, timpul liber poate fi umplut cu diverse activitati distractive care implica si miscare.

Cautati o sala de fitball in Constanta, unde fata va descoperi ca este amuzant sa sara pe o minge mare si sa faca astfel un soi de sport. Iar din joaca si din curiozitate, ar putea sa ii placa sa faca si alte genuri de miscare care se pot practica intr-o sala de aerobic si sa-si doreasca sa continue sa mearga la sala si acasa.

Pe langa arderea kilogramelor suplimentare, astfel de tipuri de miscare ar putea folosi si la corectarea posturii, problemele cu spatele fiind foarte frecvente la adolescenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>