Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

aaa

Bucureşti, România – Decembrie, 2019 – Synology, producător de renume mondial specializat în dezvoltarea și comercializarea de echipamente performante pentru stocarea datelor cu conectare la rețea, anunță lansarea modelului DiskStation DS120j – un NAS compact proiectat pentru stocarea în siguranță a datelor personale.

În era informației și a dispozitivelor inteligente, volumul conținutului generat de utilizatori a crescut considerabil, în paralel cu calitatea acestuia și cu spațiul de stocare necesar. Indiferent că este vorba despre fotografii la rezoluție mare, de conținut video Full HD sau chiar 4K, de documente importante sau diverse proiecte personale, acestea ajung în multe cazuri să ocupe zeci sau sute de gigabyți și uneori chiar terabyți. Pentru mulți utilizatori, stocarea în siguranță și accesul facil la cantități atât de mari de informație se dovedește adeseori a fi o adevărată provocare. Desigur, soluțiile de stocare în Cloud reprezintă o soluție, dar pe termen lung se dovedesc adeseori a fi prea costisitoare și prea limitate din punctul de vedere al organizării. Din acest motiv, echipamentele de stocare în rețea de tip NAS (network-attached storage) sunt cele mai potrivite, atât din punctul de vedere al performanței, cât și din punctul de vedere al flexibilității. De aceea, Synology a creat un model special pentru utilizare personală, caracterizat prin formatul compact, prețul de achiziție accesibil și ușurința cu care se configurează.

DS120j este un NAS cu o incintă de 3.5”, ce poate fi echipat cu o unitate de stocare de până la 16TB, putând găzdui în acest fel fără niciun fel de probleme toate fișierele personale ale utilizatorilor. Pentru performanțe optime, modelul este echipat cu procesor dual-core tactat la 800MHz și 512MB memorie RAM, alături de o interfață GbE LAN. Extinderea capacității de stocare sau transferul de date spre și dinspre dispozitive de stocare externe sunt la rândul lor operații simplu de efectuat, mulțumită celor două porturi USB cu care este prevăzut dispozitivul. În ciuda acestor caracteristici, consumul de energie este deosebit de redus, puterea electrică necesară fiind de 4.68W în timpul hibernării și de numai 9.81W în timpul utilizării active.

Dincolo de specificațiile hardware, ceea ce face din Synology DS120j un NAS potrivit pentru utilizare personală este componenta sa software. Astfel, acesta este prevăzut cu cea mai nouă și cea mai modernă versiune a premiatului sistem de operare DiskStation Manager – 6.2.2 – ce include nenumărate optimizări, pentru a face întreaga experiență de utilizare una mai plăcută și mai intuitivă. De asemenea, este asigurată integrare deplină cu dispozitivele mobile, prin aplicații precum DS audio, DS Photo sau DS video, dar și o soluție centralizată de backup. Pentru accesul ușor la date, este oferită funcția QuickConnect, cu ajutorul căreia utilizatorii se pot conecta la NAS via Internet, fără a-și mai bate capul cu configurarea regulilor pentru direcționarea porturilor, DDNS sau alte setări complicate de rețea. Prin serverul de fișiere încorporat, sunt asigurate accesul rapid la date, un sistem de organizare ușor de folosit, posibilitatea partajării cu parolă prin link-uri ușor de configurat, cu valabilitate determinată și un motor de căutare precis. Mai mult, există suport pentru protocoalele de rețea SMB, NFS, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP, SNMP, LDAP și CalDAV, este permisă integrarea cu camere IP de supraveghere video, este posibilă configurarea unui server de email, a unui server VPN sau proxy, dar și găzduirea unui blog WordPress. Toate acestea face ca DS120j să fie de fapt un server multifuncțional – cu beneficii pentru toate categoriile de utilizatori și ușor de folosit, chiar și pentru cei fără cunoștințe tehnice în domeniu. Totodată, nivelul de securizare a datelor este unul deosebit de ridicat, noul NAS Synology oferind tehnologie de criptare AES pe 256bit la standarde militare, alături de un instrument pentru protejarea conturilor, o soluție Firewall sau posibilitatea blocării automate a IP-urilor de pe care autentificarea a eșuat de prea multe ori.

În ciuda faptului că a fost conceput pentru utilizare personală, Synology DS120j este, așadar, un echipament complex, dar în același timp ușor de folosit, ce se remarcă prin raportul calitate/preț deosebit de avantajos(500 RON). El este disponibil în România prin intermediul partenerilor autorizați Synology și se adresează unui segment de piață larg, alcătuit din utilizatori care apreciază siguranța și accesibilitatea datelor.

TP-Link® lansează în România noua gamă smart home Tapo, care oferă soluții accesibile pentru o casă inteligentă, cadoul perfect pentru pasionații de gadgeturi

TP-Link Tapo_Christmas

București, 11 decembrie 2019 – TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează în România noul brand „Tapo”, cea mai accesibilă gamă smart home de până acum. Tapo este răspunsul TP-Link la cererea tot mai mare pentru soluții smart home care să fie cât mai simple și cât mai eficiente din punctul de vedere al costurilor. Primele produse lansate în România sub noul brand sunt camera Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere pentru acasă TP-Link Tapo C200 și priza Wi-Fi Mini Smart TP-Link Tapo P100. TP-Link recomandă cele două gadgeturi celor care sunt în căutarea unor cadouri inedite sau care vor să-i surprindă plăcut pe cei dragi de Crăciun.

TP-Link Tapo C200 – Camera Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere pentru acasă, gadgetul ideal pentru o locuință sigură

Fie că vrei să faci un cadou deosebit sau să îți protejezi locuința atunci când ești în vacanță, TP-Link îți oferă soluția. Camera Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere cu Night Vision Tapo C200 este gadgetul perfect pentru o locuință care poate fi supravegheată constant, extrem de simplu. Tapo C200 este cu atât mai utilă în perioada sărbătorilor de iarnă, fără a avea grija siguranței casei pe durata vacanței. Dotată cu funcția de detectare a mișcării, camera Tapo C200 trimite notificări către telefonul proprietarului imediat ce sesizează mișcare în aria sa de supraveghere și activează alarma folosind semnale luminoase și sonore pentru a-i îndepărta pe vizitatorii nedoriți.

Funcția „Night Vision”, pentru protecție sporită în timpul nopții

Unul dintre momentele în care ne dorim, mai mult decât oricând să ne simțim în siguranță este în timpul nopții. Pentru odihnă optimă, fără griji, Tapo C200 oferă funcția „Night Vision”, cu infraroșu de 850nm și cu un filtru automat de optimizare a culorilor în condiții de lumină scăzută. Camera oferă o vizibilitate de până la 9 metri pe timp de noapte, așa că locuința va fi tot timpul în siguranță.

Siguranța datelor, pe primul loc. Stocare locală pentru confidențialitate sporită

Camera Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere cu Night Vision Tapo C200 este dotată cu modul Privacy, care garantează siguranța vieții private, prin închiderea obiectivului camerei. La sporirea securității contribuie și cardul micro SD (cu o capacitate de până la 128GB, neinclus), care previne incidentele de securitate online.

Oricât de departe ar fi proprietarul, camera Tapo C200 permite o conexiune permanentă la locuință. Utilizatorii se pot asigura că cei mici sunt în regulă, iar datorită calității superioare a imaginii, la rezoluție Full HD 1080p, vor putea observa fiecare detaliu din cadrele surprinse.

Unghiul larg de înregistrare, cu o acoperire orizontală de 360 de grade și 114 grade pe verticală, garantează că nu va fi ratat niciun element important care intră în raza de acțiune a camerei. Mai mult, datorită modului audio 2-way, se poate comunica audio in timp real cu cei dragi, pentru a-i asigura că sunteți alături de ei, chiar și de la distanță.

Configurare simplă și intuitivă, cu ajutorul aplicației gratuite Tapo Camera

În doar câteva minute, camera Tapo C200 este configurată și gata să devină gadgetul protector al locuinței. Aplicația Tapo Camera oferă posibilitatea unei configurări simple și intuitive, în care toate cadrele care contează sunt la distanță de o atingere. Utilizatorii pot alege o anumită încăpere pentru a localiza imaginile pe care doresc să le vizualizeze, pot selecta un program pentru a verifica periodic filmările, ce vor fi înregistrate automat, în funcție de programul proprietarului, indiferent dacă este detectată sau nu mișcare în jurul locuinței, sau puteți alege un anumit punct pentru o precizie sporită a înregistrării video.

Camera Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere cu Night Vision TP-Link Tapo C200 este disponibilă la prețul recomandat de 189 Lei.

Descriere și specificații tehnice TP-Link Tapo C200: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/cloud-camera/tapo-c200/

Unboxing și configurare TP-Link Tapo C200: https://www.youtube.com/watch?v=4pjn0mm8Fzw

TP-Link Tapo P100 – Priza Wi-Fi Mini Smart – partenerul inteligent pentru dispozitivele mici, cadoul perfect pentru cei care își doresc o casă inteligentă

Control de la distanță, program pentru administrarea automată a dispozitivelor electrice/electronice și un design compact și elegant. Sunt doar câteva dintre caracteristicile Tapo P100, priza Wi-Fi Mini Smart care devine partenerul accesibil și de încredere pentru toate dispozitivele mici conectate.

Tapo P100 îi ajută pe utilizatori să aibă o viață smart cu o simplă apăsare de buton, datorită funcțiilor ce pot fi gestionate simplu, prin intermediul aplicației Tapo.

Control de oriunde și program de funcționare personalizat pentru dispozitivele conectate

Controlul de la distanță oferă posibilitatea pornirii sau opririi dispozitivelor conectate indiferent unde se află utilizatorul și este proiectat atât pentru confort, cât și pentru eficiență și siguranță, permițând, de asemenea, și opțiunea de control vocal. Mai mult, funcțiile disponibile în aplicație asigură configurarea unei liste de programe săptămânale pentru gadgeturile smart conectate, în așa fel încât toate dispozitivele își vor ajusta automat funcționarea, conform programului setat. Aceasta are dimensiuni mici și un design compact, în așa fel încât prizele învecinate pot fi utilizate fără probleme.

Securitatea și siguranța casei, pe primul plan

Priza inteligentă Wi-Fi Mini Smart Tapo P100 este un dispozitiv care contribuie la menținerea unei case protejate, datorită modului Away, o caracteristică prin care dispozitivele conectate sunt pornite și oprite periodic, pentru a simula prezența în interiorul locuinței, chiar și atunci când proprietarii sunt plecați în vacanță.

În plus, datorită supravegherii stricte și calitative a specialiștilor de la TP-Link și a construcției din materiale ignifuge, dispozitivul este proiectat pentru a oferi garanția siguranței și a preveni șocurile electrice. Instalarea și folosirea ușoară, fără a fi nevoie de un hub smart dedicat, se realizează tot prin intermediul aplicației gratuite Tapo, în doar câteva minute. Un alt aspect important este și faptul că priza smart Tapo P100 este compatibilă cu orice router Wi-Fi (2.4GHz).

Priza inteligentă TP-Link Tapo P100 va fi disponibilă începând cu luna decembrie la prețul recomandat de 79,9 Lei.

Descriere și specificații tehnice TP-Link Tapo P100: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/smart-plug/tapo-p100/

Unboxing și configurare TP-Link Tapo P100: https://www.youtube.com/watch?v=RkGJ3otQGZI

Iridex Group Plastic participa la vizita tehnica la instalatia de compostare a namolurilor de la Mioveni

Mioveni_Vizita20191210_3

Asociatia Romana a Compostului prin Iridex Group Plastic, furnizor de top in domeniul solutiilor inteligente pentru domenii diverse, precum mediu, constructii, salubritate, agricultura s.a., organizeaza astazi, in colaborare cu Asociatia Parteneriat pentru Proiecte si Fonduri Europene (APPFE), o vizita de lucru la Mioveni, la instalatia de compostare a namolurilor provenite de la statiile de epurare  a apelor uzate.

Epurarea apei uzate in activitatile industriale si menajere inainte de reintroducerea ei in circuitul natural are, printre altele, rolul de a reduce aportul de substante straine in panza freatica si de a minimaliza in acest fel impactul negativ asupra mediului inconjurator. O astfel de solutie o reprezinta tehnologia de compostare cu membrana semipermeabila, care permite transformarea namolului de epurare, dupa amestecarea sa cu materiale de structura precum deseuri verzi, deseuri din industria lemnului, deseuri organice sau deseuri alimentare, in compost de cea mai buna calitate, materiale asemanatoare compostului sau combustibil derivat din deseuri cu putere calorica mare.

Pentru realizare, a fost nevoie de colaborarea cu specialisti in domeniu din Uniunea Europeana, precum si de o solutie inovatoare de compostare, unica in Romania: tehnologia de compostare a deseurilor biodegradabile folosind membrana semipermeabila si un sistem de aerare pozitiva.

Tehnologia de compostare utilizata la Mioveni este ecologica si indeplineste normele europene cu privire la tratarea deseurilor organice si a namolurilor de la statiile de epurare.

Pe scurt, instalatia de la Mioveni transforma namolul dintr-un generator de cost, intr-o sursa de venit, prin conversia lui in fertilizator natural de cea mai buna calitate. Cu o capacitate de productie de circa 8m3/zi, sistemul ofera un rezultat nefermentat anaerob, cu o capacitate calorica mare (3600-3800 kcal/kg), care a suferit un proces de nitrificare/ denitrifcare complet, partial dezhidratat (cu umiditate 85-86%), stabilizat cu polimer si cu continut de metale grele in limitele legale admise.

La eveniment au participat reprezentanti ai operatorilor regionali de apa, consultantilor si proiectantilor de specialitate, asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, studenti, antreprenori, furnizori de tehnologii si echipamente, reprezentantii Bancii Europene de Investitii, reprezentantii ai proiectului PROVED din partea Universitatii Politehnica Bucuresti si reprezentanti ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

SanDisk anunta disponibilitatea noilor SSD-uri portabile rezistente la socuri

SanDisk, o marca Western Digital, lider global in dezvoltarea de solutii de stocare bazate pe memorie flash, anunta disponibilitatea pe piata a noilor SSD-uri portabile Extreme, caracterizate prin rezistenta foarte buna la socuri si performantele de top oferite.

Portabilitatea datelor a reprezentat inca din perioada de inceput a informatizarii o cerinta importanta a utilizatorilor de toate felurile, fiind printre altele responsabila de mobilitatea acestora si, in unele cazuri, chiar de confortul in utilizarea sistemelor de calcul. Asa se face ca, in prezent, stick-urile USB sunt practic omniprezente, fiind folosite pe scara larga in toate domeniile de activitate. Insa adesea capacitatea de stocare redusa este un dezavantaj, ceea ce limiteaza semnificativ utilizabilitatea, la care se adauga uneori fiabilitatea redusa si vitezele de lucru modeste. O buna perioada de timp, hard-disk-urile portabile au reprezentat alternativa mai incapatoare si, in multe cazuri, cu performante superioare. Ele au insa, printre altele, dezavantajul sensibilitatii la socuri, ceea ce contravine conceptelor de portabilitate si mobilitate. Toate aceste neajunsuri sunt eliminate de SSD-urile portabile SanDisk Extreme, care ofera pe de o parte rezerve serioase de performanta pentru orice scenariu de utilizare si, pe de alta parte, o rezistenta superioara la socuri si alte conditii improprii de depozitare, manevrare si utilizare.

Disponibile in variante de 250GB, 500GB, 1TB si 2TB, SSD-urile SanDisk Extreme folosesc chip-uri de memorie flash de calitate superioara si cu performante foarte bune, alaturi de o interfata USB 3.1 Gen 2, astfel ca asigura viteze de lucru suficient de mari pentru orice tip de utilizator. Aceasta caracteristica este deosebit de importanta pentru profesionistii din toate domeniile si pentru creatorii de continut, care se pot ajuta de un astfel de dispozitiv pentru a-si eficientiza activitatea, prin grabirea sau eliminarea anumitor etape din procesul de creatie.

Cu viteze la citirea datelor de pana la 550MB/s, noile SSD-uri portabile SanDisk Extreme nu numai ca permit descarcarea deosebit de rapida a fisierelor stocate, dar permit inclusiv prelucrarea directa a acestora, fara a le mai descarca pe PC. Pentru un fotograf, de exemplu, asta inseamna mai presus de toate timp economisit, putand edita fotografiile direct pe SSD-ul extern, indiferent daca acesta foloseste un sistem de calcul cu Windows sau cu Mac OS.

Pe langa performantele de top, SSD-urile SanDisk Extreme Portabile se remarca si printr-o excelenta rezistenta la socuri, apa si prag. Prevazute cu o carcasa robusta, in format compact, ele rezista la forte de pana la 1500G si la vibratii de 5 gRMS, in intervalul 10-2000 HZ. Totodata, certificarea IP55 le face imune la jeturi de apa de pana la 30kPa, pe perioade de pana la 3 minute, conferindu-le simultan si rezistenta la praf. Temperaturile de operare sunt cuprinse intre 00 – +450C, iar cele de depozitare intre -200 – +700C.

Ideale pentru transferul unor intregi portofolii dintr-o locatie in alta, pentru backup de date sau, pur si simplu, ca solutie de stocare suplimentara, SSD-urile SanDisk Extreme Portable sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, fiind prezente deja in stocurile magazinelor.

 

Samsung lansează Galaxy Fold în premieră în România

Samsung Galaxy Fold_Official KV

București, 6 decembrie 2019 – Samsung Electronics a anunțat astăzi disponibilitatea comercială în România a primului său smartphone pliabil, Galaxy Fold, în cadrul unui eveniment de presă care a avut loc în Afi Cotroceni, în noul magazin Samsung Experience Store.

Samsung a marcat două momente importante astăzi: relansarea magazinului Samsung Experience Store, în Afi Cotroceni, un reper comercial important, în cadrul căruia consumatorii vor putea lua contact direct cu device-uri Samsung, precum și lansarea comercială a lui Galaxy Fold, primul smartphone pliabil lansat de Samsung, care va fi disponibil pentru cumpărare începând cu data de 6 decembrie în magazinele Samsung Experience Store, Orange, Vodafone, Altex și Emag.

Suntem entuziasmați că acest nou smartphone, care definește o nouă categorie de telefoane mobile este disponibil acum și pentru publicul din România. La începutul acestui an, Samsung a deschis un nou capitol în istoria inovației mobile, lansând primul său telefon pliabil și aducând specificații de top pe un device premium, care depășește limitările unui smartphone tradițional”, a declarat Tiberiu Dobre, Head of IM Division, Samsung Electronics România.

Samsung Galaxy Fold reunește inovații de inginerie și de design care au fost dezvoltate de către echipele Samsung în decursul ultimilor 8 ani, de la debutul primului prototip de telefon pliabil în 2011. Acestea au fost îmbunătățite în decursul ultimelor luni, astfel că, Galaxy Fold vine acum echipat cu un mecanism de pliere ușor și natural, care se închide compact printr-o singură mișcare, datorită unei balamale ce are mai multe trepte de interblocare, un display cu 50% mai subțire decât al unui smartphone obișnuit, un design compact, două baterii și un sistem de șase camere foto.

Galaxy Fold este potrivit pentru o utilizare rapidă atunci când este închis, putând fi folosit lejer cu o singură mână, și se transformă într-o mini tabletă atunci când este deschis. Utilizatorii pot deschide simultan până la trei aplicații, având parte de tranziții intuitive și fără întreruperi între telefonul pliat și cele două ecrane principale.

Pentru mai multe detalii despre Galaxy Fold, accesați: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-fold/

Sute de medici specialiști cu cabinetele lor private au aderat la Asociația Medicilor Independenți

TMP_7590

Președintele CMR, Dr. Gheorghe Borcean: ”Pacientul are nevoi mult mai multe și asta nu se poate rezolva
într-un sistem industrializat ca cel public, ci, într-unul personalizat, ca cel despre care vorbim în seara
aceasta.”

Asociația Medicilor Independenți (AMI) s-a lansat joi, 28 noiembrie, într-un eveniment fastuos, plin de
emoție, în prezența a peste 150 de medici specialiști, cu înalte standarde calitative și practică proprie din
România.

Printre cei care au susținut proiectul Asociației Medicilor Independenți au fost Președintele Colegiului
Medicilor din România, Dr. Gheorghe Borcean și membrii fondatori ai AMI – Dr. Wargha Enayati
(Intermedicas), Dr. Mihaela Leventer (Dr. Leventer Center), Dr. Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic),
Dr. Gabriel Tatu Chitoiu (Cardiomed), Conf. Dr. Mădălina Georgescu (Otomed), Dr. Ovidiu Palea
(Provita), Dr. Silviu Predoi (Wellborn).

Dintre medicii care au participat la lansarea AMI au fost și Prof. Elvira Bartila – ginecologie, Prof. Dr. Dana
Craiu – neurologie pediatrica, conf. Dr. Mihai Craiu – pneumologie pediatrica, conf. Dr. Roxana Bumbăcea
președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, Prof. Dr. Luminita Sidenco –
recuperare medicala , Dr. Claudia Teodorescu – imagistica, Dr. Dragos Zamfirescu – chirurgie plastica
reparatorie, Dr. Mihaela Badea – ginecologie, Dr. Ileana Botezat-Antonescu – psihiatrie, Dr. Rodica
Tănasescu, Dr. Cristian Grasu și mulți alții.

„Medicina nu este una pentru săraci și alta pentru bogați, știm cu toții asta, doar că rețeaua de servicii
diferă, medicii fac același lucru și în privat și la stat și pentru bogați și pentru săraci, rețeaua în care se
organizează are o calitate diferită. Și pentru asta am venit aici. Pacientul are nevoi mult mai multe și asta
nu se poate regla într-un sistem industrializat ca cel public, ci, într-unul personalizat, ca cel despre care
vorbim în seara aceasta. Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând
acel plus de investiţie, de bani şi de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeaşi medicină
în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult şi am vrea să fie la fel în sistemul medical”,
a declarat Dr. Gheorghe Borcean în cadrul evenimentului.

Dr. Mihaela Leventer: ”Nevoia de colaborare a fost principalul motiv care m-a făcut să spun da acestei
ințiative. AMI este o asociație de clinici cu reputație la oricaqre dintre ele putem recomanda pacientul cu
încredere. Cred mult în competență și în reputașia bună pe care o avem acum, a membrilor valoroși ai
AMI și îmi doresc ca sigla AMI să însemne sigla calității”.

Conf. Dr. Mădălina Georgescu: ”Prin AMI câștigăm aceste relații interdisciplinare pentru că e mai bine să
îi cunoști pe medici și să poți lucra cu ei. Apoi, câștigi experiență pentru că cu cât știi mai multe despre
pacientul tău, cu atât își poți confirma daca ai procedat correct cu acesta”.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu:” Cred ca AMI poate fi o soluție excelentă pentru toți acești pacienți. Un sistem
integrat în care pacientul poate fi diagnosticat complet și rapid”.

Dr. Wargha Enayati: „Aceasta a fost ideea care ne-a adus împreună, să promovăm serviciile medicale ale
clinicilor mici şi, ca urmare, decizia actului medical aparţine medicului în cabinet. Este un model financiar
cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelor, şi nu pe trimiteri şi comisioane în dreapta şi în stânga.
021 222 1370 | office@mediciami.ro | www.mediciami.ro | Bd. Mareşal Averescu 15b-15c, etaj 5, Bucureşti
El încearcă să rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenţi care au cabinetele lor, la care
pacientul are prioritate, are acces mai facil”.

Ce este AMI?

AMI reprezintă o comunitate de clinici și de cabinete medicale private conectate la un centru de comandă
ce direcționează pacientul către cel mai potrivit medic sau către cea mai potrivită clinică parteneră, cu
scopul de a-i oferi acestuia o îngrijire integrată. Comunitatea oferă în același timp medicilor posibilitatea
de a colabora și dialoga în interesul actului medical, printr-un proces integrat, pluridisciplinar și obiectiv.
AMI se constituie ca o alternativă la sistemul de sănătate public și la marile lanțuri de clinici private.
Procedural, pacientul sună în callcenter-ul AMI sau solicită o programare online, iar primul pas este un
pre-screening, astfel încât echipa AMI poate identifica soluția cea mai optimă pentru nevoile pacientului.
Urmează confirmarea programării, iar după încheierea actului medical, pacientul este sunat pentru
feedback și asistența în cazul în care sunt necesare alte recomandări. Costul consultației se achită în
recepția clinicii, după efectuarea vizitei medicale.
Dosarul pacientului poate fi încărcat pe platforma AMI, www.mediciami.ro, astfel ca toți medicii să poată
accesa datele pacientului, indiferent de locație.

Aderarea la AMI

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un medic pentru a se înscrie în AMI: să facă dovada practicii
independente; să nu aibă condamnare pentru malpraxis sau de altă natură; să aibă activitate profesională
de minimum 50% în mediul privat; să aibă vechime în specialitate (să fie medic specialist); să aibă
recomandare din partea membrilor fondatori.
În afară de îndeplinirea criteriilor de aderare, medicii au obligația de a crea și păstra sloturi orare
preferențiale pentru pacienții AMI, să fie deschiși către colaborarea cu celelalte clinici partenere, să
cunoască medicii din AMI, să discute, să se sfătuiască și să direcționeze pacienții. Și, evident, să participe
activ la campaniile de promovare ale AMI și să își achite cotizația anuală. Detalii pe www.mediciami.ro.