Vodafone consolidează parteneriatul european cu Ericsson încheind noi contracte pentru rețelele 5G Core

Vodafone&Ericsson

Vodafone a optat pentru tehnologia dual-mode 5G Core cloud-native dezvoltată de Ericsson, pentru a implementa rețelele 5G din Germania și Marea Britanie. Acesta este un pas semnificativ în direcția fructificării întregului potențial al serviciilor 5G și al viitoarelor inovații de care vor beneficia clienții Vodafone din ambele țări.

Pe ambele piețe, Ericsson va implementa întreaga funcționare a tehnologiei 5G Core Standalone a Vodafone, pentru aplicațiile centrale packet-core  – o etapă esențială în furnizarea de servicii avansate de conectivitate 5G.

Rețelele 5G Standalone vor facilita dezvoltarea unor scenarii de utilizare de ultimă generație, precum și funcționarea aplicațiilor care necesită cea mai rapidă conectivitate, un consum mai mare de date și latență cât mai redusă dar și capacități de segmentare a rețelelor.

Rețelele 5G Standalone vor face viabile tehnologii și aplicații precum realitatea virtuală sau augmentată, latența redusă și capacitatea uriașă de gestionare a datelor – toate acestea fiind posibile prin procesul securizat de segmentare a rețelei (network slicing), de edge computing și de accesibilitate tehnologică a serviciilor la rețelele 5G Standalone core. Aceste soluții pot transforma in realitate economia digitală și Industria 4.0.

În Marea Britanie, implementarea se va întinde pe durata a cinci ani și va face din Ericsson un partener cheie în dezvoltarea  completă a rețelei 5G operată de Vodafone, iar în Germania implementarea a început deja, în luna aprilie fiind lansată cea mai mare rețea comercială 5G Standalone din Europa.

Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, afirmă: „Strânsa noastră colaborare cu Ericsson a fost semnificativă în ceea ce privește inovația în domeniul 5G. Alegând să lucrăm în continuare cu soluțiile de vârf dezvoltate de Ericsson, putem aborda domenii de business care prin activitatea lor antrenează procesul de transformare a industriei și a societății în Marea Britanie și Germania. Împreună, creăm o nouă zonă digitală pentru clienții noștri”.

Arun Bansal, Președinte Europa și America Latină, Ericsson, spune: „În cadrul parteneriatului cu Vodafone, Ericsson a implementat tehnologia 5G în toată Europa, după ani de colaborare în inovație. Acum, construind pe tehnologiile de Rețele de Acces Radio existente deja, portofoliul nostru de soluții pentru componentele-nucleu de rețea va asigura dezvoltarea tehnologiei 5G în Germania și Marea Britanie. Luând în considerare câștigurile de natură economică și socială, precum și beneficiile pe care tehnologia 5G le aduce la nivelul companiilor, sunt cu adevărat încântat să văd atât Germania, cât și Marea Britanie înflorind”.

Link-uri asociate:

AppGallery și SofaScore lansează o competiție dedicată fanilor, cu ocazia celebrării Campionatului European de Fotbal 2021

50 de smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3 Pro sunt oferite drept cadou în cadrul tombolei desfășurate

Huawei Consumer BG își unește forțele cu SofaScore, aplicația populară de afișare live a scorurilor, pentru a lansa competiția de fotbal Pick’em, cu ocazia celebrării Campionatului European de Fotbal 2021, din această vară. 50 de concurenți norocoși care se înscriu în acest concurs vor putea câștiga noul HUAWEI WATCH 3 Pro, lansat oficial de Huawei la nivel global, săptămâna trecută.

HUAWEI WATCH 3, cel mai recent smartwatch flagship de la Huawei, vine cu un ecran curbat din sticlă și carcasă din oțel inoxidabil 316L. Ceasul funcționează independent de smartphone, permite efectuarea și primirea apelurilor, precum și ascultarea muzicii, partajând numărul de telefon și serviciile de date cu smartphone-ul, permițând utilizatorului să comute fără probleme între telefon și ceas.

Pentru a concura în competiția Pick’em, utilizatorii SofaScore trebuie să selecteze mai întâi felul în care poziționează echipele în cele șase grupe. Apoi, vor alege presupusul câștigător din runda următoare, înainte de a ajunge în etapa knock-out, în care vor fi alese echipele finaliste și câștigătorul.

SofaScore îmbunătățește experiențele sportive ale fanilor prin furnizarea de date sportive și analize detaliate în timp real de la evenimente sportive, ligi și campionate din întreaga lume. Aplicația este disponibilă în peste 30 de limbi și acoperă peste 20 de sporturi, cu peste 20 de milioane de utilizatori activi lunar.

SofaScore este listată pe AppGallery și, pentru prima dată, este disponibilă pe Seria HUAWEI WATCH 3. Odată cu lansarea Seriei WATCH 3, utilizatorii pot descărca aplicații terțe și le pot accesa prin AppGallery. Magazinul de aplicații Huawei este disponibil din meniul principal al ceasului, de unde utilizatorii pot vedea aplicațiile recomandate sau pot căuta aplicații direct de pe smartwatch.

Campania Pick’em este disponibilă prin intermediul funcției Buzzer din aplicația SofaScore și pe site-ul SofaScore. Utilizatorii AppGallery vor avea șansa de a câștiga cel mai recent smartwatch Huawei, însă competiția se desfășoară și pe aplicația SofaScore din alte magazine de aplicații.

Huawei adaugă și o funcție temporară în Petal Maps pentru a-i ajuta pe fanii fotbalului să localizeze barurile din zonă în care pot viziona meciurile de fotbal, precum și stadioanele care găzduiesc meciurile. Funcția va afișa pe hartă iconițe cu mingi de fotbal ce indică barurile sportive de top și va fi lansată la mijlocul lunii iunie printr-un banner dedicat în Petal Maps.

„Popularitatea SofaScore pe AppGallery ne arată că oferă o experiență de utilizare fantastică celor care îndrăgesc sportul. Vrem ca aceștia să simtă toată emoția marilor evenimente de fotbal din această vară și să participe la competiție pentru a câștiga unul dintre noile noastre smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3”, a declarat Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România.

Despre AppGallery

În total, AppGallery conține peste 2.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, MyEdenred, Raiffeisen Smart Mobile, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care se numără eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat magazinului virtual se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, Takeaway, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM și Bolt.

AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French, Korean, Spanish sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Deși în AppGallery sunt deja prezente alternative ale Google Maps, precum TomTom Go sau MAPS.ME, Huawei propune și o soluție proprie – Petal Maps – care oferă și posibilitatea de a stabili navigarea cu vizualizări 2D și 3D. De asemenea, instrumentul oferă funcțiile clasice ale acestui tip de aplicații, precum căutarea celei mai rapide rute sau starea traficului în timp real. Pentru a îmbunătăți performanța, Petal Maps folosește tehnologii precum Super GNSS și algoritmi de recunoaștere a imaginilor pentru a îmbunătăți precizia și pentru a le prezenta utilizatorilor cele mai eficiente și mai puțin aglomerate rute. De asemenea, integrează controlul prin gesturi pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să atingă ecranul atunci când gestionează navigarea și să se bucure, în același timp, de una dintre caracteristicile de ultimă oră ale celor mai noi dispozitive din portofoliu.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Despre SofaScore

SofaScore este un produs digital care oferă fanilor sportului o experiență unică și personalizată de urmărire a sportului. Acesta oferă rezultate și statistici live pentru 22 de sporturi și peste 11.000 de ligi și turnee, în peste 30 de limbi. Acoperind un spectru larg de sporturi și o gamă extinsă de competiții, SofaScore încearcă să ajungă la fanii sportului cu rapiditate, statistici unice ale jucătorilor și funcționalități exclusive.

Studiu: Temerile SUA legate de riscurile de securitate națională cu privire la Huawei nu sunt împărtășite la scară largă

  • „Este puțin probabilă o politică comună de securitate față de investițiile chineze în infrastructura digitală”, spune un nou studiu realizat de Overseas Development Institute
  • Unele țări respectă politica dură a SUA, astfel încât Huawei ar putea fi nevoit să se concentreze pe dobândirea autonomiei în producția componentelor-cheie, cum ar fi cipurile.

Preocupările de securitate ridicate de SUA cu privire la tehnologiile Huawei nu sunt în mod necesar împărtășite de alte țări dezvoltate, în contextul în care firma chineză își continuă planul de a construi o fabrică de echipamente 5G în Franța, potrivit unui nou raport, citat de South China Morning Post

Într-un studiu publicat miercuri, think-tankul din Londra, Overseas Development Institute , a concluzionat că „este puțin probabilă o politică comună de securitate față de investițiile chineze în infrastructura digitală”.

Studiul mai spune că „îngrijorările din ce în ce mai mari cu privire la dependența de tehnologie determină unele țări dezvoltate mai bogate să reevalueze angajamentul față de China în ceea ce privește construcția infrastructurii digitale, dar țările în curs de dezvoltare mai sărace par să fie reticente în a urma exemplul”.

Gigantul de telecomunicații din Shenzhen intenționează să construiască în Franța o fabrică de producție de 200 milioane euro (244 milioane USD). Fabrica, care se așteaptă să se deschidă în 2023, va crea echipamente pentru producția de stații de bază fără fir pentru clienții Huawei din Europa, potrivit unui comunicat al companiei.

Situată în apropierea graniței Franței cu Germania, locația își propune să producă în principal echipamente 5G în valoare de 1 miliard de euro pe an pentru piața europeană, într-o perioadă în care compania se confruntă cu critici din ce în ce mai mari din partea SUA cu privire la faptul că echipamentele sale de rețea mobilă reprezintă un risc de spionaj.

Firma a respins acuzațiile, inclusiv afirmațiile că ar permite guvernului chinez accesul la echipamentele sale pentru a spiona traficul de voce și date.

În 2019, Biroul de Industrie și Securitate al Departamentului de Comerț din SUA a adăugat Huawei pe „lista neagră”, restricționând accesul companiei la rețelele din SUA.

Biroul a limitat, de asemenea, exporturile de tehnologii americane către companie și i-a interzis licitarea pentru contracte guvernamentale sau construcția de rețelele 5G în alte țări dezvoltate, inclusiv Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie.

„Țările în curs de dezvoltare, totuși, rezistă efortului de a exclude compania din rețelele lor”, a spus studiul ODI.

De exemplu, guvernul malaezian a rezistat demersurilor de la Washington, insistând asupra faptului că standardele sale de securitate vor fi aplicate în procesul de selectare a partenerilor 5G și nu a exclus utilizarea Huawei sau a altor companii chineze.

În Africa, majoritatea țărilor au optat pentru Huawei, Kenya și Africa de Sud folosind deja tehnologia sa pentru a-și întreține rețelele 5G.

În ciuda presiunii crescânde din partea SUA pentru ca țările să nu mai folosească tehnologia chineză 5G, Huawei rămâne cel mai mare furnizor de echipamente și tehnologii de telecomunicații din Africa.

Un studiu recent realizat de CSIS Reconnecting Asia Project a spus că economiile în curs de dezvoltare încă optează pentru Huawei și au identificat 70 de oferte în 41 de țări pentru infrastructură cloud și servicii de e-guvernare. Acesta a constatat că majoritatea acestor tranzacții (57%) au fost în țări cu venituri medii și peste o treime se află în Africa.

În 2020, Huawei și ZTE ar fi reprezentat, de asemenea, 50 – 60% din vânzările de echipamente fără fir în Africa și Orientul Mijlociu. „Rămâne de văzut dacă mai multe țări vor exclude companiile chineze din rețelele lor 5G”, menționează studiul ODI.

Olena Borodyna, ofițer de cercetare în cadrul programului ODI Riscuri Globale și Reziliență și coautor al raportului, a spus că în condițiile în care administrația președintelui american Joe Biden continuă o politică dură cu privire la Huawei, iar alte țări urmează exemplul, pe termen scurt, compania ar trebui să se concentreze pe dobândirea autonomiei în producția componentelor-cheie, cum ar fi cipurile.

Acest lucru ar putea fi critic pentru dezvoltarea companiei după ce a epuizat stocul de semiconductori pe care și-l construise, a spus Borodyna.

„În timp ce țările care înscriu Huawei pe lista neagră afectează vânzările în unele zone geografice, țările în curs de dezvoltare vor continua să cumpere produse Huawei”, a spus ea. De asemenea, compania va continua să se concentreze pe piața internă a Chinei și să acorde prioritate altor domenii de activitate, cum ar fi serviciile cloud, pentru a stimula creșterea, a adăugat ea.

Dar, pe termen lung, chiar dacă relația cu SUA și alte țări care au inclus pe lista neagră compania s-ar îmbunătăți, Borodyna a spus că Huawei și alte firme chineze ar trebui să-și limiteze expunerea la riscul geopolitic printr-un impuls continuu pentru autonomie tehnologică și de inovare.

Ea a spus că leadership-ul continuu în implementarea 5G și, de asemenea, inovația în inteligența artificială și tehnologiile de telecomunicații de nouă generație, cum ar fi 6G, vor fi condiționate de succesul acestor eforturi.

„Acest lucru este, de asemenea, exacerbat de faptul că Statele Unite limitează accesul Huawei la facilități de cercetare și dezvoltare și își accelerează eforturile de a direcționa conducerea nord-americană în acest spațiu prin inițiative precum Next G Alliance”, a spus Borodyna.

Pe lângă Franța, Huawei implementează proiecte de infrastructură digitală de miliarde de dolari în Africa și Asia. În Asia de Sud-Est, va cheltui 23,2 milioane USD pentru a construi cel de-al treilea său centru de date din Thailanda, pentru a dezvolta un hub regional pentru tehnologia digitală. De asemenea, va construi în comun o rețea de transport optic împreună cu compania publică CAT Telecom, care va fi în folosul multinaționalelor și agențiilor guvernamentale.

Studiul ODI a afirmat că au existat rapoarte conform cărora companiile chineze au exportat tehnologii smart-city în peste 100 de țări, în 398 de situații.

„[Cu toate acestea] nu este clar în ce măsură preocupările cu privire la securitate și confidențialitatea datelor sunt împărtășite de țările în curs de dezvoltare și, dacă da, în ce măsură acest lucru le va împiedica să coopereze cu China, în special în absența unor alternative competitive”, a spus acesta.

Studiul a afirmat că, și înainte de introducerea sistemului 5G, Huawei și-a extins cota de piață în țările în curs de dezvoltare datorită împrumuturilor acordate de Banca Chineză de Investiții, Exim Bank și Banca Chinei guvernelor și companiilor de telecomunicații pentru modernizarea rețelelor de telecomunicații.

„În ceea ce privește 5G, competitorii precum Samsung sunt incapabili să se alinieze cu Huawei pe unele dintre piețele cu prețuri mai sensibile, incluzând probabil multe țări în curs de dezvoltare”, se arată în raport.

Alexander Brown, analist la Institutul Mercator pentru Studii Chineze, a declarat că, având în vedere că Huawei se confruntă cu restricții în unele țări dezvoltate, „conducerea Partidului Comunist din Beijing a făcut ca fiabilitatea lanțului de aprovizionare și capacitățile tehnologice de bază să fie chestiuni urgente de securitate națională și puncte centrale ale ultimul său plan cincinal”.

Brown a spus că, potrivit planului, China va sprijini tehnologiile de frontieră, cum ar fi inteligența artificială de nouă generație, calculul cuantic, semiconductorii sau neuroștiințele, și a pus principalele întreprinderi de tehnologie din țară sub presiuni de livrare.

Sursa: As nations build 5G networks, US national security fears about Huawei aren’t broadly shared, report finds | South China Morning Post (scmp.com)

Laptop de top la doar 2.799 lei în cadrul unei noi serii de reduceri pe HuaweiStore.ro

Ofertă Huawei (1)

Află ce produs performant poți achiziționa la un preț accesibil sub 2.800 lei

București, 4 iunie 2021 – Noul magazin online HuaweiStore.ro continuă promoțiile speciale Flash Sale, dedicate fiecărui weekend. Ca în fiecare vineri, de la momentul lansării magazinului, consumatorii beneficiază de oferte atractive, de data aceasta vedeta fiind HUAWEI MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™ i3, la prețul redus de 2.799 lei. Totodată, oferta de weekend cuprinde reduceri substanțiale și la alte modele de laptopuri din familia Huawei, promoția specială fiind disponibilă începând de astăzi 4 iunie, de la ora 10:00, și până luni, 7 iunie, la ora 10:00.

HuaweiStore.ro continuă ofertele speciale dedicate fiecărui început de weekend, de data aceasta cu reduceri semnificative pentru cele mai noi și performante laptopuri Huawei lansate anul acesta.

Starul weekend-ului de reduceri este cel mai nou laptop lansat de Huawei, MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™  i3, care are parte de o reducere de 500 de lei. Acesta poate fi achiziționat la prețul final de doar 2.799 lei, fiind unul dintre cele mai performante laptopuri de pe piață care se încadrează în această sumă. Totodată, oferta specială cu rucsac și mouse cadou se prelungește până pe data de 30 iunie.

Configurația MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™  i3

Noul notebook din familia de laptopuri Huawei are un design atrăgător, performanțe ridicate și tehnologie inovatoare, la un preț și mai atractiv pentru clienți, în acest moment. MateBook D15 asigură o experiență de top în ceea ce privește munca pe mai multe platforme și dispozitive, datorită funcției avansate Huawei Share. Cu un ecran FullView foarte subțire, de doar 5,3 mm, și un raport ecran-corp impresionant de 87%, MateBook D15 este unul dintre cele mai mici, ușoare și performante laptopuri de 15,6 inci și are un nivel ridicat de portabilitate, fiind perfect pentru munca sau studiul de oriunde.

Oferte de weekend pentru întreaga familie HUAWEI MateBook

Notebook-urile HUAWEI MateBook X și HUAWEI MateBook X Pro 2021, HUAWEI MateBook D15 și HUAWEI MateBook D14 au parte și ele de reduceri semnificative. Astfel, laptopul cu cea mai mare reducere, de care se pot bucura clienții, este MateBook X, versiunea cu Intel® i5, care dispune de un discount în valoare de 2.500 lei, prețul său final fiind 4.999 lei. Tot la nivelul reducerilor substanțiale, amintim și MateBook X Pro, generația 2021 cu Intel® i7, 16GB + 1TB, care se bucură de o reducere consistentă de 1.300,99 lei, ajungând la prețul final de 8.699 lei. Totodată, în aceeași serie de reduceri atractive este prezent și flagship-ul MateBook X Pro, generația 2021 cu Intel® i7, 16GB + 512GB, care are parte de o reducere de 1.500 lei, iar prețul său final ajunge la 7.999 lei.

În cadrul seriei de oferte atractive, laptopurile MateBook D15 și D14 mai au parte de un cupon de reducere suplimentar, în valoare de 800 lei, ajungând la prețuri de 3.399 lei pentru D15 cu procesor Intel® i5 generația 11, 2.999 lei pentru D15 cu procesor Intel® i5 generația 10 și 3.099 lei pentru D14 cu procesor Intel® i5.

Laptopurile MateBook D14, D15 și X Pro vin însoțite de rucsac și mouse cadou, iar MateBook-ul X vine împreună cu o husă. Toți cei care fac achiziții de pe HuaweiStore.ro beneficiază de livrare gratuită și retur gratuit în 14 zile.

OnePlus Watch Cobalt Limited Edition ajunge în Europa printr-o campanie exclusivă de vânzări pe Instagram, începând cu 7 iunie

OnePlus Watch Cobalt Limited Edition

București, România – 4 iunie 2021 – Compania globală de tehnologie OnePlus a anunțat astăzi că OnePlus Watch Cobalt Limited Edition devine disponibil pentru consumatorii europeni prin primul program de vânzare exclusiv pe Instagram al companiei, începând cu 7 iunie. Această oportunitate specială vine ca urmare a răspunsului pozitiv primit de lansarea OnePlus Watch, primul dispozitiv wearable al companiei disponibil la nivel global.

Odată cu lansarea OnePlus Watch, utilizatorii din Europa au putut experimenta un design elegant, o conexiune perfectă, tracking pentru nivelul de fitness și o autonomie foarte ridicată a bateriei. Astăzi, OnePlus mulțumește comunității pentru sprijinul acordat prin o lansare inedită a ediției speciale OnePlus Watch Cobalt, care are loc exclusiv pe Instagram.

Lansarea OnePlus Watch Cobalt Limited Edition va începe din 7 iunie, când OnePlus va găzdui pe paginile sale locale de Instagram o competiție cu un cod de invitație. Membrii comunității din Europa vor avea șansa de a participa la o serie de jocuri virtuale pentru a obține un cod pentru acest dispozitiv în ediție limitată. Evenimentul va continua apoi pe 17 iunie, când utilizatorii vor avea la dispoziție o oră pentru a găsi link-ul ascuns al site-ului, pe canalele de Instagram ale OnePlus. Acest link ascuns le va permite să cumpere OnePlus Watch Cobalt de pe OnePlus.com.

ONEPLUS_WATCH_STOP_AT_NOTHING_0252_F1

OnePlus are o tradiție îndelungată a produselor în ediție limitată, începând cu OnePlus 3T. Acestea au fost posibile datorită colaborării cu oameni incredibil de creativi. OnePlus Watch Cobalt Limited Edition reprezintă extinderea perfectă a acestei filozofii către segmentul wearable, prin combinarea unui design premium cu materiale care se găsesc de obicei doar la ceasurile de lux.

OnePlus Watch Cobalt Limited Edition are un cadru unic cu sticlă safir special tratată și un rating Mohs de nivelul ”9”, ceea ce se traduce printr-o luminozitate sporită și o rezistență superioară la zgârieturi. Carcasa ceasului este realizată din aliaj de cobalt, un material hipoalergenic special, care este de două ori mai dur și mai rezistent la coroziune decât oțelul inoxidabil tradițional. În plus, această ediție limitată oferă aceeași experiență fluidă ca și OnePlus Watch, oferindu-le utilizatorilor o autonomie a bateriei de 14 zile, precum și încărcare rapidă, 110 tipuri de antrenament și rezistența la apă 5ATM+IP68.

Mai multe detalii despre vânzarea exclusivă OnePlus Watch Cobalt Limited Edition vor fi disponibile pe canalul de Instagram OnePlus România.

Proiectul de Lege 5G, dezbătut în regim de urgență în Senat

Proiectul de lege 5G ce vizează adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G se află în proces de dezbatere în regim de urgență în cadrul Senatului, iar o decizie finală asupra acestuia va fi luată, cel mai probabil,  până la sfârșitul lunii iunie, înainte de vacanță parlamentară.

În spațiul public, sunt vehiculate în continuare aspecte neconforme ale proiectului de lege 5G de către operatorii telecom și specialiștii în industrie, ce trebuie luate în calcul de decidenții politici. Unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de nerespectarea obligațiilor ce îi revin României la nivel european, respectiv omiterea notificării în prealabil a Comisiei Europene cu privire la proiectul de lege 5G, în conformitate cu procedura TRIS din Directiva UE 2015/1535. Directiva prevede că orice proiect de lege tehnic sau care are implicații asupra economiei și dezvoltării unui stat membru trebuie să fie notificat către DG Grow. Această abatere procedurală a României poate face ca legea să nu fie în vigoare, chiar dacă a fost adoptată în Parlament.

Adoptarea proiectului de lege 5G în forma sa actuală propusă de Guvern și lipsa prevederii criteriilor tehnice ar putea avea consecințe negative asupra dezvoltării industriei de telecomunicații din România în următorii ani. Conform reprezentanților din industrie, dacă legea va intra în vigoare în forma actuală, iar companiile chineze vor fi excluse, operatorii și consumatorii români vor suferi pierderi economice de 9,35 miliarde de euro, iar rețeaua operatorilor de telefonie mobilă va fi instabilă cel puțin timp de 2-3 ani. Această excludere va însemna pentru operatori obligația de a înlocui un număr mare de echipamente deja existente, iar acest aspect va duce la reducerea semnificativă a veniturilor operatorilor și la creșterea costurilor ce vor fi resimțite de utilizatorii finali. Așadar, prin intermediul legii, ar trebui să fie certificate produsele și echipamentele necesare pentru implementarea rețeleor 5G în România (și nu furnizorul) și ar trebui să fie susținută dezvoltarea industriei telecom din România în următorii ani.

Un exemplu de urmat pentru România este cel al Germaniei, stat care a a adoptat recent legea 5G după mai bine de 4 luni de dezbateri cu reprezentanții industriei telecom și după un proces de adoptare transparent, obiectiv și nediscriminatoriu. Legea include numeroase criterii tehnice ce vin în sprijinul implementării optime a rețelelor 5G în Germania și susțin dezvoltarea pieței locale de telecomunicații. Așadar, legislația din Germania a devenit mai strictă în materie de securitate 5G și nu exclude în mod explicit anumiți producători.

Proiectul de lege referitor la infrastructurile informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G în România a fost adoptat în urmă cu două săptămâni de către camera inferioară a Parlamentului în forma inițiată de către Guvern, iar în prezent se află la Senat pentru dezbatere și vot final.

RAZER ANUNȚĂ ISKUR X – SCAUNUL ESENȚIAL PENTRU GAMING LA SUPERLATIV

Folosind spumă de înaltă densitate într-o formă ergonomică, alături de o structură ranforsată cu oțel și de un material exterior de piele sintetică multistrat, Iskur X este deopotrivă confortabil și durabil.

CINE: Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial .

CE: Razer anunță Iskur X, cel mai nou membru al familiei de scaune de gaming Razer, cu un design ergonomic pentru maximum de confort și o construcție solidă pentru durabilitate îndelungată.

Dispunând de o structură ranforsată cu oțel, de spumă de înaltă densitate și de suprafețe din piele sintetică multistrat foarte rezistentă, Iskur X este conceput pentru confort pe termen lung și o susținere excelentă chiar și pentru sesiunile de gaming cele mai îndelungate.

Iskur X susține o greutate de până la 136 kg și are un spătar curbat, oferind mai mult sprijin pentru o poziție naturală a coloanei vertebrale. Cotierele 2D reduc încordarea încheieturii mâinilor și a umerilor, în timp ce marginea ridicată a șezutului maximizează susținerea părții superioare a piciorului. Dispunând de un sistem multifuncțional de înclinare a spătarului, Iskur X poate fi repoziționat pentru a obține cea mai confortabilă postură chiar și în sesiuni lungi de gaming.

De asemenea, tot astăzi Razer lansează si Razer Head Cushion și Razer Lumbar Cushion.

Conceput pentru a fi utilizat alături de orice scaun de gaming, Razer Lumbar Cushion ajută la menținerea unei poziții neutre a coloanei vertebrale, suportul ergonomic luând forma spatelui utilizatorului. Acest lucru este posibil grație căptușelii cu spumă cu memorie.

Razer Head Cushion completează senzația de confort cu un miez dens de spumă cu memorie, adaptându-se la forma capului utilizatorului pentru un echilibru perfect de confort și susținere.

Pentru mai multe informații despre Razer Iskur X, consultați acest link.

Pentru mai multe informații despre Razer Lumbar Cushion, consultați acest link, iar pentru Razer Head Cushion, utilizați acest link.

DE CE:  Având un preț foarte competitiv, Iskur X este scaunul de gaming esențial pentru confort pe termen lung și durabilitate, în timp ce suportul lombar (Lumbar Cushion) și cel cervical (Head Cushion) le permit tuturor gamerilor să atingă o postură corectă și să beneficieze de o susținere adecvată.

CÂND:  Razer Iskur X, Head Cushion și Lumbar Cushion sunt disponibile acum.

UNDE:  Pe Razer.com, în RazerStores și în oferta partenerilor autorizați.

PREȚ: Razer Iskur X – 399.00 Euro

Razer Head Cushion – 49.99 Euro

Razer Lumbar Cushion – 59.99 Euro

IMAGINI: LINK

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 100 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Noul Allview Soul X – disponibil in curand

New Allview Soul X, Coming Soon

New Allview Soul X, Coming Soon

Am aflat ultimele noutăți privind flagship-ul Allview pentru categoria de smartphone-uri. Noul model se va lansa sub conceptul TOUCHLESS, fiind integrat într-un sistem ce va permite controlul telefonului fără atingere, cu ajutorul AVI – unicul asistent vocal în limba română. Astfel, vizualul transmis de compania brașoveană dezvăluie încă o noutate în portofoliul Allview: căștile wireless ce vor aduce utilizatorilor o nouă experiență hands-free, menținându-i mereu conectați.

Din teaser-ele anterioare am aflat că noua generație de telefoane Soul se va diferenția de modelele precedente prin sistemul penta-camera și cititorul de amprentă poziționat în lateral ce este armonios integrat într-un design elegant cu margini metalice și subțiri. Așteptăm data lansării pentru a afla specificațiile complete și noile funcționalități pe care le va aduce sistemul telefon – căști – AVI.

Prin mesajul transmis, Allview nu anunță data exactă a lansării, însă menționează faptul că momentul mult așteptat va avea loc în curând, așa că rămâneți alături de noi pentru a afla mai multe despre noua generație SOUL.

Acer lansează SpatialLabs pentru ConceptD, oferind creatorilor 3D stereoscopic

Programul se adresează dezvoltatorilor Unreal Engine din întreaga lume

Acer a anunțat SpatialLabs – o suită de experiențe posibile prin soluții optice de ultimă oră, plus tehnologii de afișare și senzoriale care aduc lumea virtuală la o dimensiune mai fizică, oferind experiențe 3D stereoscopice, într-un mod nou, intuitiv. Conținutul plutește literalmente în fața ecranului, permițându-le creatorilor să-și examineze creațiile în timp real și la 360 de grade – fără a fi nevoie de ochelari specializați.

Acer a anunțat și programul pentru dezvoltatori SpatialLabs, pentru dezvoltatorii ce folosesc Unreal Engine interesați să prezinte proiecte cu SpatialLabs. Cei înscriși în program vor primi un prototip de notebook ConceptD SpatialLabs, prima realizare a noii experiențe.

„Bazându-ne pe angajamentul nostru față de creatori prin ConceptD, suntem încântați să anunțăm SpatialLabs, un următor pas al eforturilor Acer de a oferi experiențe captivante”, a declarat Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. „SpatialLabs îmbunătățește fluxul de lucru actual al designerilor 3D, astfel încât să își poată concentra timpul și resursele asupra procesului creativ. Pentru dezvoltatori, SpatialLabs permite crearea unor experiențe uimitoare, prin sprijinul nostru pentru Unreal Engine.”

Cutting-Edge Optical Solutions and Technology

Experiența SpatialLabs este creată prin combinația dintre o soluție de urmărire a ochilor, un afișaj 3D stereoscopic și tehnologii de randare în timp real. Soluția de urmărire a ochilor constă într-un set de camere stereo, situate în partea de sus a dispozitivului și care urmăresc poziția și mișcarea capului și a ochilor unui utilizator. Afișajul notebook-ului prototip ConceptD SpatialLabs care urmează să fie oferit participanților la programul pentru dezvoltatori constă dintr-un panou UHD 2D cu o lentilă cu cristale lichide încastrată peste acesta, formând împreună un modul inovator care poate fi comutat între vizualizare 2D și 3D stereoscopică.

Această combinație permite tehnologiei de procesare grafică să afișeze o imagine diferită

fiecăruia dintre ochii privitorului, creând un efect 3D stereoscopic care permite conținutului să

plutească în fața ecranului. Tehnologiile de redare în timp real permit creatorilor să

interacționeze cu modelele 3D atunci când utilizează aplicații în SpatialLabs Experience Center,

să își revizuiască creațiile în timp real, îmbunătățind fluxul de lucru de proiectare și să prezinte

proiecte interactive și captivante – totul în 3D stereoscopic.

Creații care plutesc în afara ecranului

Această suită de tehnologii este revoluționară pentru creatorii care lucrează cu conținut 3D. De obicei, proiectanții lucrează pe afișaje 2D care oferă doar informații limitate despre adâncimea unui obiect sau a unei scene 3D. SpatialLabs oferă creatorilor posibilitatea de a vedea cum proiectele lor prind viață în timp real.

În mod tradițional, artiștii trebuiau să facă schițe multiple din unghiuri diferite pentru a se asigura că personajele lor erau proporționate corect. Calculatoarele s-au îmbunătățit cu privire la acest proces, dar, deoarece este dificil să se evalueze proporțiile 3D pe un ecran 2D, multe au fost încă lăsate la latitudinea designerului. SpatialLabs Model Viewer elimină această limitare, oferind proiectanților o dimensiune suplimentară cu care să poată lucra: o perspectivă intuitivă la 360 de grade în care modelele pot fi rotite, mutate sau chiar trase de pe ecran, cu vizibilitate completă, din orice unghi. Chiar și atunci când se ia în considerare un model din același unghi, într-o reprezentare 3D stereoscopică sunt disponibile mai multe informații decât în 2D.

Abilitatea de a vedea creațiile în 3D stereoscopic la un raport 1:1 accelerează procesul de găsire

a problemelor și asigură faptul că un design 3D se potrivește cu conceptul original. De exemplu,

designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-și face o idee despre cum va

arăta elementul pe care îl realizează înainte de a investi timpul și resursele pentru a-l tipări sau

a-l manufactura. În plus, funcții precum posibilitatea de a schimba fundalul HDRI al unui model

permite prezentarea într-un mediu natural, realist. Acest lucru înseamnă că managerii și

membrii echipei sunt capabili să ofere feedback mai clar în fiecare etapă a unui proiect, iar

clienții pot vizualiza mai ușor un proiect, pentru a se asigura că acesta se aliniază cu așteptările

lor.

SpatialLabs Experience Center

Afișajul prototipului ConceptD SpatialLabs este setat în mod implicit pe modul 2D, permițând utilizarea dispozitivului ca un notebook normal. La lansarea aplicațiilor în SpatialLabs Experience Center, modul stereoscopic 3D va fi activat automat.

SpatialLabs Experience Center este o aplicație care include un tutorial despre utilizarea tehnologiei, diverse comenzi rapide pentru aplicații, și multe altele. În prezent, aceste aplicații includ:

  • SpatialLabs Model Viewer: Un instrument care permite utilizatorilor să importe fișiere în toate formatele 3D importante și să le prezinte în format 3D stereoscopic. În timp ce vizualizează modelul, informațiile generate despre poziția capului sunt încorporate în modelul 3D afișat. De exemplu, deplasarea ușoară spre stânga sau spre dreapta va roti modelul 3D în direcția opusă, ca și cum un utilizator ar fi făcut un pas către una din părțile obiectului. Toate acestea se întâmplă în timp real.

Add-on-urile SpatialLabs Model Viewer sunt disponibile pentru suitele software 3D cunoscute, precum Blender și Autodesk Fusion 360, și permit transferul fișierelor create în acele aplicații în SpatialLabs Model Viewer cu un singur click.

  • SpatialLabs Go: O soluție brevetată pentru redare de conținut side-by-side pe întregul ecran, în format 3D stereoscopic. De exemplu, după ce folosirea Blender pentru a seta o fereastră într-o vizualizare full-screen side-by-side, proiectanții pot folosi SpatialLabs Go pentru a o transfera în 3D stereoscopic.
  • PiStage pentru Maya: Middleware-ul PiStage funcționează ca un instrument care permite renunțarea la numeroasele randări consumatoare de timp, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a crea sau edita conținutul pe un monitor 2D și de a vizualiza orice modificări făcute în 3D stereoscopic, în timp real, cu SpatialLabs.
  • SpatialLabs Player: Un player nativ pentru prezentarea video side-by-side în 3D stereoscopic.

Programul pentru dezvoltatori

SpatialLabs suportă și Unreal Engine, un instrument 3D în timp real care oferă creatorilor libertatea de a-și materializa ideile, oferind dezvoltatorii și echipelor posibilitatea de a colabora mai bine ca niciodată, fără compromisuri de calitate sau scalabilitate.

„Echipa noastră este încântată de posibilitățile oferite de noul notebook prototip ConceptD SpatialLabs și de programul pentru dezvoltatori SpatialLabs”, a declarat John Buzzell, Lead of Enterprise Business Development la Unreal Engine. „Când conținutul și aplicațiile inovatoare se combină cu cele mai recente tehnologii de vizualizare, rezultatul este o experiență imersivă, accesibilă și captivantă.

Pentru a-și transforma ideile în realitate, Acer le va oferi celor admiși în program un notebook prototip ConceptD SpatialLabs pentru o perioadă de trei luni – complet gratuit, cu transport inclus. Solicitanții acceptați pot utiliza dispozitivul furnizat pentru a crea proiecte în Unreal Engine și, în schimb, solicitantul ar trebui să permită Acer să expună și să prezinte aceste proiecte timp de un an. Feedback-ul utilizatorilor și un interviu vor fi, de asemenea, colectate în timpul procesului de creație în scopuri de dezvoltare a produsului.

Aplicanții interesați se pot înscrie aici, până la data de 30 iunie 2021. După această data se va începe contactarea celor care au aplicat.

Despre Acer

Fondată în anul 1976, Acer este una dintre companiile de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei informației și este prezentă în peste 160 de țări. Pentru viitor, Acer este dedicată în a crea o lume unde componentele hardware, software și serviciile se vor contopi pentru a deschide noi posibilități pentru consumatori și afaceri. De la tehnologiile orientate către servicii, la Internetul Lucrurilor, la gaming și realitate virtuală, cei peste 7,000 de angajați ai Acer sunt dedicați cercetării, design-ului, marketing-ului, vânzărilor și susținerii produselor și soluțiilor care rup barierele dintre tehnologie și oameni.

© 2021 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer și sigla Acer sunt mărci înregistrate ale Acer Inc. Celelalte mărci comerciale și mărci înregistrate sunt folosite cu acordul proprietarilor. Toate ofertele pot fi modificate fără notificare și pot varia în diverse canalele de distribuție. Prețurile listate sunt prețurile de retail recomandate de producător, dar pot varia de la o zonă la alta. Pot fi adăugate taxe suplimentare la vânzare.

Noutăți de la conferința Microsoft BUILD 2021

 logo

Cea mai mare conferință anulă dedicată dezvoltatorilor de software, organizată de Microsoft – Microsoft BUILD – a avut loc anul acesta pe 25-27 mai, în format virtual. În viziunea Microsoft, rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important, aceștia sprijinind, prin activitatea lor, afacerile de la nivel global în a se adapta și a rezista în fața provocărilor aduse de pandemie. Industriile de la nivel global au început să funcționeze într-un ritm tot mai alert, cu un foarte mare accent pe inovare, astfel că activitatea dezvoltatorilor de software a devenit tot mai complexă și nu mai presupune doar crearea unor aplicații software, ci dezvoltarea unor produse digitale care să contribuie la progresul economic și să genereze soluții pentru cele mai mari provocări de la nivel global.

Mai jos regăsiți câteva dintre principalele noutăți prezentate în cadrul conferinței BUILD 2021:

Cele mai eficiente instrumente de Inteligență Artificială

Portofoliul de soluții Azure AI vine cu o serie de îmbunătățiri pentru a permite dezvoltatorilor software să reducă semnificativ timpul necesar modernizării proceselor uzuale de business.

  • Cu Azure Bot Service, dezvoltatorii de software pot crea aplicații sofisticate, utilizând o funcționalitate nou integrată, care le permite să adauge capacități de vorbire (speech și telefonie, dar și să testeze, depaneze și să publice agenți software automatizați – boți -, cu modificări minime la nivel de cod.
  • Serviciul Azure Video Analyzer, lansat în varianta de preview, reunește funcționalitățile de Live Video Analytics și Video Indexer într-un singur serviciu. Acest mix între serviciile deja existente ajută dezvoltatorii de software să construiască rapid analize video bazate pe AI, atât din materiale video stocate, cât și aflate în derulare. Acest lucru poate fi util în ceea ce privește siguranța la locul de muncă, experiența clienților în magazine, gestionarea activelor digitale, monetizarea conținutului și altele.
  • Azure Cognitive Services adaugă noi capabilități pentru traducerea documentelor și analiza de text
  • Serviciul Text Analytics, destinat domeniului medical, este acum disponibil în platforma Azure Cognitive Services. Serviciul le permite dezvoltatorilor să proceseze și să extragă informații din datele medicale neprocesate. O altă funcție nouă a Text Analytics este Question Answering – disponibil acum pentru preview, serviciul îi ajută pe utilizatori să găsească răspunsuri dintr-un anumit paragraf, fără a salva sau gestiona date în platforma Azure.

Instrumente dedicate dezvoltatorilor software

  • Versiunea .NET 6 Preview 4 este acum disponibilă – .NET este o platformă de tip open-source, creată de Microsoft pentru dezvoltatori, pentru construirea diferitelor tipuri de aplicații.
  • Visual Studio 2019 16.10, acum disponibil mai larg, vine cu noi îmbunătățiri în ceea ce privește productivitatea pentru dezvoltatorii .NET. Acesta include noi funcții IntelliSense, care automatizează sarcinile obișnuite ale fluxului de lucru, precum și noi instrumente pentru îmbunătățirea calității în procesele de testare.

Fundația Green Software

Microsoft, Accenture, GitHub și ThoughtWorks au lansat Fundația Green Software, o organizație nonprofit afiliată Fundației Linux. Ingineria software sustenabilă este un nou domeniu de activitate, axat pe crearea de aplicații software cu o amprentă de carbon mai mică. Fundația își propune să ajute industria tehnologică să își respecte angajamentele privind sustenabilitatea și să reducă emisiile cu 45% până în anul 2030, conform obiectivelor globale stabilite prin Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice. Orice companie interesată de dezvoltarea ingineriei software sustenabile poate deveni membru al  Fundației Green Software.

Noutățile din Microsoft Teams, ajută dezvoltatorii software să creeze soluții mai interactive și mai productive

Aplicațiile Microsoft Teams pentru întâlniri, lansate anul trecut, oferă dezvoltatorilor instrumentele necesare pentru crearea de aplicații colaborative, care să conecteze oamenii pentru rezolvarea sarcinilor comune și crearea de experiențe plăcute pe tot parcursul unei ședințe. Acum, dezvoltatorii pot construi scenarii unice de utilizare, cu ajutorul unor funcții noi:

  • Funcția integrată de partajare a “scenei”, disponibilă în format de preview, le oferă dezvoltatorilor acces la scena principală a unei întâlniri desfășurată pe Teams, printr-o simplă configurare în fișierul manifest al aplicației lor.
  • Extensibilitatea modului Together, care va fi disponibilă în curând, le permite dezvoltatorilor software să creeze scene personalizate pentru întâlnirile care au loc pe Teams și să le partajeze cu utilizatorii.

Noul portal pentru Microsoft Teams, dedicat dezvoltatorilor software, este acum disponibil

Prin intermediul portalului pentru Microsoft Teams dedicat dezvoltatorilor (cunoscut anterior ca App Studio), dezvoltatorii primesc o consolă dedicată de gestionare a aplicațiilor, disponibilă pe web sau în cadrul Teams, pentru a înregistra și configura aplicații într-o singură locație centrală.

Funcțiile îmbunătățite ale portalului pentru dezvoltatori includ:

  • Acces din orice browser web și de pe orice dispozitiv, pentru o navigare ușoară
  • Capacitatea de a gestiona configurațiile mediului de lucru, eliminând necesitatea de a gestiona mai multe fișiere manifest (de conținut) pentru aplicații în medii diferite
  • Abilitatea de a colabora cu alți colegi, oferindu-le permisiunea de a citi/scrie cu scopul de a lucra împreună și actualiza aplicații
  • Posibilitatea ca furnizorii independenți de servicii (ISV) să-și coreleze ofertele de Software as a Service (SaaS) cu aplicațiile lor, pentru a genera noi experiențe de achiziții în Teams.

 

Power FX le permite acum utilizatorilor să construiască aplicații folosind limbajul natural, prin intermediul GPT-3 – Fără să fie necesare activități de coding

Microsoft Power Fx, un limbaj de programare de tip open-source, care nu necesită activități de coding,  are noi funcții prin intermediul cărora dezvoltatorii pot să creeze aplicații folosind un limbaj natural, fără a fi necesare activități de coding.

Noua facilitate se axează pe trei scenarii cheie: limbajul natural se transformă în cod Power Fx, codul Power Fx se transformă în limbaj natural și programare, pe baza unui exemplu, în care un utilizator introduce un șablon de date care instruiește modelul.

Toate acestea sunt posibile prin intermediul GPT-3, cel mai mare model de limbaj natural din lume, dezvoltat de compania OpenAI, care rulează în Azure Machine Learning. Totodată, Microsoft a anunțat și funcția de PROgram Synthesis folosind Exemple SDK (PROSE), care poate instrui modelele de AI să îndeplinească anumite sarcini, tastând câteva exemple.

Un scenariu de utilizare a limbajului natural ar fi acela în care un furnizor din zona de e-commerce, spre exemplu, ar dori să găsească și să filtreze, în Galeria aplicației sale, toate produsele ale căror nume încep folosind cuvântul „copii”. În loc să își amintească și să scrie formula: Filter(‘BC Orders’, Left (‘Product Name’, 4)= „Copii”), ar putea tasta „Afișați comenzile cu nume de produse care încep cu copii” și apoi, pe baza acestei intrări, sistemul GPT-3 va genera o listă cu cele mai relevante formule Power Fx, permițându-le astfel utilizatorilor să o selecteze pe cea de care au nevoie.

Microsoft facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de inteligența artificială și soluțiile cloud, iar misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.