Noile etichete UE pentru anvelope reprezintă un ajutor semnificativ pentru cumpărătorii online

Europa a devenit prima regiune din lume care a introdus eticheta pentru aderența pe gheață pentru anvelope. Astfel, noile marcaje, pentru dezvoltarea cărora Nokian Tyres pledează de mult timp, conțin informații suplimentare privind performanțele anvelopelor în condiții speciale, respectiv un simbol pentru aderența pe zăpadă și un cod QR către o bază de date extinsă. Scopul noilor simboluri este de a le permite șoferilor, cu precădere cumpărătorilor online, să compare modele diferite de anvelope și să facă o alegere informată atunci când achiziționează un set nou.

Așadar, etichetele anvelopelor sunt reînnoite în întreaga UE, iar anvelopele fabricate după 1 mai 2021 sunt prevăzute cu etichete noi, care vor începe să fie vizibile treptat pe anvelopele oferite spre vânzare. Anvelopele all-season, cele de vară și cele de iarnă fără ținte, vândute în Uniunea Europeană, au primit primele etichete UE în 2012. Până anul acesta, obligativitatea etichetei s-a aplicat anvelopelor pentru autoturisme, SUV-uri și autoutilitare, aceasta indicând doar rezistența la rulare, aderența pe carosabil ud și nivelul de zgomot exterior la rulare. Odată cu noile reglementări, etichetele s-au schimbat, iar acestea trebuie să includă și informații despre performanțele anvelopelor în condiții de zăpadă și gheață, iar pe etichetă a fost adăugat un cod QR. Cerințele nu se aplică anvelopelor de iarnă cu ținte.

 

Anvelopele potrivite pentru condițiile potrivite

Etichetele anterioare nu menționau caracteristicile cu adevărat importante ale anvelopelor de iarnă de înaltă calitate, astfel că Nokian Tyres a fost compania care a susținut încă de la început actualizarea etichetelor cu informații adiționale relevante pentru șoferi, astfel încât aceștia să achiziționeze în cunoștință de cauză anvelope potrivite necesităților lor.

„În realitate, aderența pe carosabil umed este opusă aderenței pe gheață, iar dezvoltarea uneia o reduce, de obicei, pe cealaltă. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală subliniază caracteristicile necesare pe drumurile din această regiune, în timp ce simbolul pentru aderență pe gheață indică faptul că anvelopele sunt eficiente și sigure în condițiile specifice iernilor din regiunile nordice. La rândul său, simbolul pentru aderență pe zăpadă indică faptul că anvelopele îndeplinesc cerințele oficiale ale UE privind aderența pe zăpadă, lucru deosebit de important mai ales în Germania, Italia și în țările nordice. Așadar, nu recomandăm utilizarea anvelopelor concepute pentru Europa Centrală pentru a fi utilizate în condiții pentru care acestea nu sunt destinate”, a declarat Matti Morri, Technical Customer Service Manager, Nokian Tyres.

„Consumatorii comandă din ce în ce mai multe produse online. Faptul că vor putea să verifice simbolurile, și astfel să comande cele mai bune anvelope pentru condiții de utilizare specifice, este un avantaj semnificativ. La distribuitorii de anvelope este disponibilă asistență din partea experților, însă online nu există nimeni care să ajute cumpărătorul în alegerea unor anvelope sigure și potrivite, în afară de noile anvelope cu informații suplimentare.”, a adăugat Morri.

Bază de date extinsă a tuturor anvelopelor

Codul QR este un element nou care se regăsește pe eticheta pentru anvelope. Acesta oferă acces facil șoferilor către o bază de date extinsă care acumulează informații despre toate anvelopele disponibile pe piața europeană. Informațiile despre produs sunt standardizate, permițând compararea ușoară a anvelopelor.

„În viitor, etichetele anvelopelor vor cuprinde și mai multe detalii, deoarece vor raporta și gradul de uzură, precum și kilometrajul sau durata de viață a anvelopelor pe șosea. Decizia a fost deja luată, dar producerea metodelor de testare va dura câțiva ani.”, a completat Jarmo Sunnari, SRA Manager, Nokian Tyres.

Ce informații oferă noile etichete pentru anvelope șoferilor?

  • Rezistența la rulare face trimitere la consumul de combustibilși emisiile de dioxid de carbon. Anvelopele de vară din cea mai bună clasă pot economisi 0,6 litri de combustibil la 100 km, în comparație cu cea mai slabă categorie.
  • Aderența pe carosabil umed indică distanța de frânare. Pe asfaltul umed, cele mai bune anvelope au nevoie de aproape 20 de metri mai puțin pentru a se opri decât anvelopele din clasa cea mai puțin performantă, atunci când rulează cu o viteză de 80 km/h.
  • Valoarea zgomotului exterior la rulare indică niveluri de zgomot în afara vehiculului. Utilizarea anvelopelor mai silențioase va reduce poluarea fonică din mediu.
  • Simbolul pentru aderența pe zăpadă indică faptul că anvelopa îndeplinește reglementările oficiale și este sigură pe zăpadă.
  • Simbolul pentru aderența pe gheață înseamnă că anvelopa a trecut testul de aderență pe gheață și este potrivită pentru condițiile nordice de iarnă. Simbolul este utilizat în prezent doar pe anvelopele pentru autoturisme.

Descărcă imagini

 

Citește mai multe:

Informații complete pentru consumatori cu privire la noua etichetă UE pentru anvelope

Despre reînnoirea etichetei UE pentru anvelope

Raportul de sustenabilitate corporativă 2020 al Nokian Tyres

Konica Minolta România, prin parteneriatul cu Trans Sped, una dintre cele mai dinamice companii de fintech și transformare digitală din România, oferă companiilor și instituțiilor locale soluții de digitalizare și semnătură electronică cu certificat digital calificat

București, 30 septembrie 2021

 

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare, integrator de soluții IT și furnizor de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video, a încheiat recent un parteneriat tehnologic cu Trans Sped, companie românească specializată în furnizarea de soluții de transformare digitală, prin intermediul căruia va oferi companiilor și instituțiilor publice de pe piața locală, soluții de semnătură electronică cu certificat digital calificat, arhivă electronică autorizată, servicii de păstrare pe termen lung a documentelor digitale și soluții pentru digitalizare și automatizare fluxuri de lucru.

 

Pe fondul evoluției tehnologice și schimbărilor din ultimii ani, digitalizarea a devenit una din prioritățile majore pentru multe dintre organizații atât la nivel local, cât și internațional, iar adoptarea unor soluții de automatizare a proceselor de lucru cu documente, de la creare până la aprobare și semnare, a trecut rapid de la statutul de nice to have la imperativul must have. Cu toate acestea, cifrele din primul semestru al acestui an arată că digitalizarea companiilor este departe de a se fi încheiat, perioada actuală accentuând necesitatea acestui demers.

Prin intermediul parteneriatului încheiat cu Trans Sped, Konica Minolta România pune la dispoziția companiilor de pe piața locală soluții rapide și sigure de semnătură electronică cu certificat digital calificat,  pentru facilitarea tranzacțiilor comerciale cu partenerii de business, inclusiv în relația cu autoritățile statului, reducând durata necesară semnării olografe și costurile cu transportul documentelor în format fizic, precum și riscurile asociate pierderii acestora.

De asemenea, companiile și instituțiile vor putea utiliza semnătura electronică și în domeniul relațiilor de muncă pentru întocmirea documentelor necesare la încheierea contractelor individuale de muncă, pe parcursul executării sau la încetarea acestora, economisind astfel timp și resurse pentru procedurile din departamentele de resurse umane.

 

„Suntem deosebit de încântați de încheierea parteneriatului cu Trans Sped și de faptul că vom putea oferi clienților noștri soluții de digitalizare și semnătură electronică cu certificat digital calificat, una dintre prioritățile noastre fiind aceea de a ne alinia portofoliul de soluții și servicii la cererea pieței și la specificul momentului”, afirmă Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta Business Solutions România.

”Parteneriatul cu Konica Minolta ne onorează și reconfirmă angajamentul Trans Sped de a oferi soluții de digitalizare la standarde internaționale. Transformarea digitală începe cu semnătura electronică, dar nu se oprește acolo. Prin acest parteneriat oferim soluții adaptate fiecărui client în parte, de la certificate calificate până la fluxuri integrate de documente, automatizări și optimizări de procese digitale, arhivare electronică și servicii de Long Term Preservation”, declară Camelia Ivan, CEO Trans Sped.

Conform Regulamentului 910/2014 (eIDAS), semnătura electronică cu certificat digital calificat este non-repudiabilă în justiție și are valoare legală similară cu semnătura olografă. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt acceptate, recunoscute și opozabile în justiție pe piețele din România, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și pe toate piețele unde este recunoscută legislația europeană sau nord-americană.

Trans Sped oferă servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare și automatizare procese, soluții bazate pe certificatele digitale de semnături electronice calificate, avansate și simple, precum și mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate și soluții de arhivare electronică certificate conform legislatiei naționale și europene. Trans Sped este furnizor de servicii de încredere (Trust Service Provider) recunoscut pe piața internațională. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) și sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, fiind astfel recunoscute de către instituțiile, companiile și organismele publice sau private din SUA și UE. Trans Sped este, de asemenea, membru SAFE Identity, ETSI și al consorțiului Cloud Signature. Prin soluțiile oferite, Trans Sped ajută la nivel global companiile din domeniile farmaceutic și biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilități, retail, automotive, precum și alte industrii să-și digitalizeze procesele și să devină mai eficiente.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 30 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Vanilla Ice revine cu o abordare nouă în zona sustenabilității a single-ului său hit și cere o creștere masivă a temperaturii congelatorului pentru a reduce gheața și amprenta globală de carbon

București, România – 28 septembrie 2021 – Superstarul rap american din anii ’90, Vanilla Ice, s-a alăturat echipei Samsung Electronics pentru a relansa single-ul său de succes ‘Ice, Ice Baby’ sub numele de ‘Reduce Your Ice, Ice Baby’, oferind un mesaj puternic „cu un avantaj pe termen lung”.

Prin intermediul noului său videoclip, rapper-ul își încurajează fanii să facă o schimbare mică, dar care va determina o mare diferență. Acesta apelează la întreaga lume pentru a crește temperatura congelatoarelor lor, reducând astfel amprenta de carbon a fiecărui individ pentru un impact global și colectiv.

Dacă fiecare gospodărie din Europa ar crește temperatura congelatorului cu 1 grad Celsius, o cantitate estimată de peste 1 milion de tone de emisii de CO2 ar putea fi reduse anual, conform noilor date emise de Samsung.

Aceste emisii de CO2 sunt egale cu emisiile a peste 217.000 de vehicule aflate în circulație într-un an întreg, peste 2,5 miliarde de mile măsurate în medie pentru un vehicul de pasageri sau consumul de energie a peste 120.000 de case pe un an.

Samsung sărbătorește lansarea noului său congelator Bespoke, așa cum este prezentat și în noul videoclip muzical. Bespoke vine în Europa cu o gamă de 14 panouri în diferite nuanțe, care se pot schimba după bunul plac, precum Glam Glass, care oferă o senzație de luminozitate în spațiul în care este amplasat frigiderul și Satin Glass, care inspiră confort printr-o sticlă moale și delicată.

„Îmi place să trăiesc un stil de viață sustenabil, iar eficiența din punct de vedere energetic contribuie la îndeplinirea acestui aspect. Întotdeauna caut cele mai moderne metode de economisire a energiei pentru propria mea casă și îmi place foarte mult varietatea de moduri de personalizare a gamei Bespoke. Sunt foarte încântat să lucrez cu Samsung la acest proiect, deoarece muzica este o modalitate inedită de a conecta oamenii și de a răspândi cu ajutorul ei această poveste despre mediul înconjurător. Sper ca mesajul meu să fie înțeles tare și clar și să putem face fiecare tot ce ne stă în putință pentru a avea grijă de propria planetă”, a spus Vanilla Ice în contextul videoclipului și al campaniei.

„Suntem încântați că am putut colabora cu Vanilla Ice la acest proiect pentru a răspândi un mesaj atât de important pentru noi pe subiectul sustenabilității. Gama noastră personalizată de frigidere modulare este proiectată pentru a oferi, în primul rând, performanțe energetice, durabilitate și fiabilitate, cu un design capabil să rămână actual indiferent de modă, însoțind proprietarii timp de ani de zile de-a lungul nevoilor lor în continuă schimbare, a gusturilor, a consumurilor alimentare și a componentelor aferente dezvoltării vieții de familie. Acești parametri de înaltă performanță sunt proiectați la comandă, flexibili și foarte durabili în timp. Ne place să vedem diferitele combinații de răcire pe care utilizatorii noștri le creează pentru a ajuta la păstrarea și conservarea alimentelor, minimizând risipa alimentară și experimentând, totodată, noi combinații de culori și materiale personalizate ale gamei noastre de frigidere și creând o soluție de răcire care se adaptează tuturor stilurilor de viață în anii următori”, a declarat Tim Beere, Senior Category Lead Cooling Samsung.

Avocatul sustenabilității, Vanilla Ice, face rap pe versurile: “Alright stop, long-term solution, Ice is back with my brand-new invention / Something grabs a hold of me tightly, Energy efficiency, daily and nightly”, calling on the public to “raise the [freezer] temp like a vandal”.

Videoclipul muzical care însoțește piesa prezintă mișcările emblematice de dans a lui Vanilla Ice, care au fost în mare vogă în urmă cu peste treizeci de ani, încurajând fanii să facă un pas mic și să reducă gheața de la frigiderele lor pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului. Cealaltă vedetă a videoclipului? Frigiderul Samsung Bespoke, care alunecă în jurul rapperului, în timp ce acesta face rap pe un vers sau două despre impactul asupra mediului.

Pe lângă alegerea a 14 panouri de culori personalizabile în Europa, gama Bespoke oferă capacitatea mare a mărcii comerciale Samsung, confortul și performanțele puternice de răcire, împreună cu opțiuni personalizabile în interior și în exterior. Panourile interschimbabile Bespoke și designul modular le permit, mai degrabă, utilizatorilor să își actualizeze frigiderele-congelatoare pentru a-și satisface nevoile, decât să cumpere uneșe complet noi.

Funcția Samsung Frost încorporată pentru frigidere îmbunătățește circulația aerului pentru a menține o temperatură constantă în fiecare colț al frigiderului, ceea ce previne acumularea de îngheț și gheață. De asemenea, atinge temperatura țintă mult mai repede, crește durabilitatea sistemului de răcire și evită irosirea de energie la decongelare.

Samsung se străduiește să integreze grija față de mediu în tot ceea ce face, așa cum este, de pildă, pregătirea noii sale game Bespoke, care a fost gândită în detaliu pentru a minimiza impactul asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viață – de la planificare și fabricație la consum și reciclare.

Accesați https://www.samsung.com/ro/explore/food-home/reduce-your-ice-ice-baby/ pentru mai multe informații.

Samsung Electronics prezintă o viziune a cipurilor neuromorfe inspirată din conexiunile creierului uman

Împreună cu cercetătorii de la Harvard, Samsung introduce o nouă abordare a ingineriei inverse a creierului pe un cip de memorie, într-o lucrare științifică publicată în Nature Electronics

 

București, România – 28 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a împărtășit o nouă perspectivă care duce lumea cu un pas mai aproape de realizarea cipurilor neuromorfe, care pot imita mult mai bine creierul.

 

Concepută de inginerii și cercetătorii de la Samsung și de la Universitatea Harvard, această perspectivă a fost subiectul unei lucrări științifice, intitulată Neuromorphic electronics based on copying and pasting the brain și publicată în Nature Electronics. Donhee Ham, partener al Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) și profesor al Universității Harvard, profesorul Hongkun Park al Universității Harvard, Sungwoo Hwang, președinte și CEO al Samsung SDS și fost șef al SAIT și Kinam Kim, vicepreședinte și CEO al Samsung Electronics sunt autorii acestei cercetări.

 

Esența viziunii propuse de acești autori este descrisă cel mai bine prin cele două cuvinte, „copy” și „paste”. Lucrarea descrie o modalitate de a copia harta conexiunilor neuronale a creierului, utilizând o matrice de nanoelectrozi descoperită și dezvoltată de Dr. Ham și Dr. Park și de a o lipi pe o rețea tridimensională cu densitate ridicată de memorii în stare solidă, tehnologie pentru care Samsung a fost lider mondial.

Prin această abordare de copiere și lipire, autorii intenționează să creeze un cip de memorie care să aproximeze trăsăturile unice de calcul ale creierului – putere redusă, învățare ușoară, adaptare la mediu și chiar autonomie și cunoaștere – care nu au fost la îndemâna tehnologiei actuale.

 

Creierul este alcătuit dintr-un număr mare de neuroni, iar harta lor de cablare este responsabilă pentru funcțiile creierului. Astfel, cunoașterea hărții este cheia inversării ingineriei creierului.

Lansat în anii 1980, obiectivul inițial al ingineriei neuromorfe a fost acela de a imita o astfel de structură și funcție a rețelelor neuronale pe un cip de siliciu, însă acest lucru s-a dovedit a fi dificil de realizat, deoarece, chiar și în ziua de azi, se cunoaște prea puțin despre modul în care sunt conectați numărul mare de neuroni pentru a crea funcțiile superioare ale creierului. Astfel, scopul ingineriei neuromorfe a fost facilitat mai degrabă de proiectarea unui cip „inspirat” de creier, decât de imitarea lui riguroasă.

 

Această lucrare sugerează o modalitate de a reveni la obiectivul neuromorf original al ingineriei inverse a creierului. Matricea de nanoelectrozi poate intra efectiv într-un număr mare de neuroni, astfel încât să poată înregistra semnalele lor electrice cu sensibilitate ridicată. Aceste înregistrări intracelulare masiv paralele informează harta cablării neuronale, indicând locul în care neuronii se conectează între ei și intensitatea acestor conexiuni. Prin urmare, din aceste înregistrări revelatoare, harta cablării neuronale poate fi extrasă sau „copiată”.

Harta neuronală copiată poate fi apoi „lipită” într-o rețea de memorii nevolatile – precum memoriile comerciale de tip flash care sunt utilizate în viața noastră de zi cu zi ca unități de stocare fizice (SSD) sau memorii „noi”, precum memorii rezistive cu acces aleatoriu (RRAM) – prin programarea fiecărei memorii astfel încât conductanța sa să reprezinte puterea fiecărei conexiuni neuronale din harta copiată.

Lucrarea științifică merge mai departe și sugerează o strategie de a lipi rapid harta cablării neuronale pe o rețea de memorie. O rețea de memorii nevolatile special concepută pentru a învăța și exprima harta conexiunii neuronale, atunci când este condusă direct de semnalele înregistrate intracelular. Aceasta este o schemă care descarcă direct harta conexiunii neuronale a creierului pe cipul de memorie.

Deoarece creierul uman are aproximativ 100 de miliarde de neuroni și de aproximativ o mie de ori mai multe conexiuni sinaptice, cipul neuromorf final va permite 100 de trilioane de memorii. Integrarea unui număr atât de mare de memorii pe un singur cip ar fi posibilă prin integrarea 3D a memoriei, tehnologie proiectată de Samsung care a deschis o nouă eră în industria stocării de memorie.

Profitând de experiența sa de lider în fabricarea cipurilor, Samsung intenționează să își continue cercetările în ingineria neuromorfă, pentru a extinde conducerea Samsung în domeniul semiconductoarelor AI de generație următoare.

„Viziunea pe care o prezentăm este extrem de ambițioasă. Dar doar continuând să lucrăm spre atingerea unui astfel de obiectiv eroic vom reuși să împingem limitele inteligenței mașinilor, neuroștiințelor și tehnologiei semiconductoarelor”, a spus dr. Ham, partener al Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) și profesor al Universității Harvard.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Executarea silită: Și în ceasul al 13-lea este loc de negociere

29 septembrie, București. Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) a primit în anii 2020 și 2021, din partea unor consumatori împotriva cărora s-a început procedura de executare silită, peste 130 de cereri de negociere cu banca. Cu toate că băncile se aflau deja în faza de recuperare a sumelor neachitate de către consumatori, ceea ce limitează posibilitatea părților de a negocia prin intermediul CSALB, în 5 situații diferite acestea au acceptat să intre în conciliere.

Toate cele 5 dosare au avut ca soluție acceptarea de către bancă a unor angajamente de plată, sistarea popririlor și suspendarea executării silite imobiliare, la care s-a adăugat obligația de achitare a cheltuielilor de executare din partea consumatorilor.

 

“Faptul că există câteva excepții în care băncile au intrat în dialog cu consumatorii chiar și în situația în care s-a ajuns la executare silită, arată că și în al 13-lea ceas se pot găsi soluții amiabile de conciliere în relația dintre cele două părți. Cu toate acestea, consumatorii trebuie să știe că este foarte dificilă atât acceptarea negocierii de către bancă, cât și concilierea în sine, dacă au început demersurile de executare silită. Unul dintre motive este că în relația consumator-bancă a intervenit și executorul. Astfel, angajamentele de plată trebuie propuse executorului, iar apoi trebuie validate de către bancă. În plus, intervin și cheltuielile de executare de care consumatorul trebuie să țină cont, chiar dacă demersul făcut prin intermediul CSALB este gratuit pentru el. Noi am recomandat băncilor să accepte astfel de cereri de negociere, mai ales dacă demersurile de executare silită sunt la început. Important este să nu se mai ajungă la poprirea conturilor sau la vânzarea bunurilor. Sau, chiar dacă se ajunge la poprire, părțile să găsească o formulă pentru un angajament de plată. Băncile pot accepta astfel de formule amiabile pentru reintrarea într-un grafic de plată a ratelor din partea consumatorilor, deoarece aceste demersuri de executare silită durează mult și sunt costisitoare pentru ambele părți aflate în litigiu. În cadrul CSALB se pot găsi formule de eșalonare a datoriei, se poate obține o diminuare a costurilor pentru motive medicale sau sociale justificate și chiar se poate suspenda executarea silită”, spune Alexandru Păunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

Recomandările CSALB:

  • Consumatorii nu trebuie să întârzie achitarea ratelor la credite cu mai mult de 90 de zile, deoarece în acel moment creditul este adus la scadență anticipată, iar banca poate să înceapă demersurile de recuperare a creanței sale.
  • Consumatorii trebuie să inițieze dialogul cu banca sau să se adreseze CSALB până la termenul de 90 de zile de neplată a ratelor.
  • În termenul de 90 de zile consumatorii nu trebuie să evite încercările băncilor de a-i contacta. După cele trei luni de neplată, consumatorul nu mai poate plăti creditul în rate, ci este dator cu toată suma restantă către bancă. În plus, eventualele dobânzi penalizatoare calculate în timpul perioadei de 90 de zile sunt mult mai mici decât sumele care vor fi datorate ulterior.
  • Consumatorii trebuie să fie atenți cine sunt creditorii. De multe ori băncile nu au calitate de creditori, chiar dacă ele sunt cele care aplică efectiv măsura popririi pe conturi. Dacă banca nu are calitatea de creditor (este doar terț poprit), dar consumatorul are conturi deschise la banca respectivă, acesta nu trebuie să facă demersuri în raport cu banca, ci cu creditorul care a dispus înființarea popririi (ANAF, de exemplu). Banca are obligația să instituie/aplice poprirea asupra conturilor, altfel fiind obligată să plătească suma respectivă către creditori din fondurile proprii.

Informații utile:

  • După cele 90 de zile de întârziere datoria poate fi vândută de creditor către firme de recuperare a creanțelor, situație în care dispare posibilitatea soluționării prin intermediul CSALB, deoarece negocierea poate avea loc doar în relație cu entități supravegheate, monitorizate și reglementate/autorizate de Banca Națională a României.
  • Dacă creanța ajunge la un executor judecătoresc, vor fi demarate demersurile de executare silită: se va pune poprire pe conturi și salarii și/sau se va recurge la executare silită mobiliară sau imobiliară (în funcție de bunurile debitorului și/sau de garanțiile care s-au constituit).
  • Executorul judecătoresc va imputa consumatorului cheltuielile efectuate pentru demersuri precum: colectarea informațiilor referitoare la bunurile urmăribile din patrimoniul consumatorului, notificări, somații, adresele trimise către bănci pentru înființarea popririi, cheltuieli de transport, onorariul executorului/avocatului/experților desemnați în dosar etc.
  • Întârzierea plății ratelor atrage un efort de plată mai mare: odată cu executarea silită, salariul poate fi reținut în proporție de o treime. Dacă sunt mai mulți creditori se poate ajunge chiar la reținerea a 50% din venituri, în timp ce alte sume pot fi reținute în proporție de 100%.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Huawei a inaugurat astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate din Europa, Fin²Sec

Inițiativa își propune să rezolve problemele uzuale din domeniul finanțelor personale prin soluții digitale

 

București, 28 septembrie 2021 – Huawei Consumer BG a deschis astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate, Fin²Sec, un centru în care problemele din domeniul finanțelor personale pot fi soluționate prin colaborare și dezvoltarea produselor digitale. Fin²Sec, inițiativa ambițioasă condusă de Huawei, va facilita și sprijini sectorul serviciilor financiare prin dezvoltarea de tehnologii care pot ajuta clienții în ceea ce privește probleme uzuale financiare, optimizându-le experiențele și încurajând loialitatea.

Huawei, alături de centrul său de cercetare și dezvoltare din Finlanda, va colabora cu cercetători de la Universitatea Aalto și Universitatea din Helsinki, precum și cu 15  brand-uri, care se vor implica în lucrările laboratorului – bănci și fintech-uri din toată Europa. În cadrul evenimentului de lansare desfășurat astăzi, mai multe branduri de servicii financiare, printre care Raiffeisen Digital din Austria, BLIK, un sistem de plăți mobil de top din Polonia și Neonomics, pionier în servicii de open banking din Norvegia, au oferit o perspectivă unică asupra provocărilor cu care s-au confruntat în furnizarea soluțiilor digitale pentru clienții lor.

 

„Obiectivul Huawei este acela de a le oferi consumatorilor o viață armonioasă susținută de AI, iar aceasta înseamnă acces ușor și convenabil la serviciile financiare”, a declarat Derek Yu, președinte Central Eastern Europe, Nordic and Canada Region, Huawei Consumer Business Group. „Laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate ne întărește angajamentul de a furniza noi idei care să ofere soluții favorabile pentru nevoile consumatorilor de astăzi. Suntem foarte încântați de oportunitățile create pentru tehnologia și serviciile viitoare și pentru stimularea inovației.”

Factorii din spatele transformării digitale

Obiectivele noului laborator Fin²Sec se axează pe cele trei domenii cheie ce stimulează transformarea digitală: tehnologia mobilă, competiția pentru inovație și parteneriate.

Huawei atestă faptul că în ultimul deceniu s-au înregistrat progrese inovatoare în ceea ce privește modul în care serviciile bancare și financiare sunt experimentate de clienți, datorate aproape exclusiv tehnologiei mobile. Cu toate acestea, se poate face mai mult pentru îmbunătățirea digitală a serviciilor financiare și proceselor de plată.

Huawei dorește ca laboratorul să repete progresele și modificările aduse de open banking, cum ar fi serviciile personalizate, cu acces facil, care au permis clienților să se bucure de o gestionare mai simplă și mai convenabilă a resurselor lor financiare.

În viziunea Huawei, parteneriatele nu reprezintă numai colaborări pentru introducerea de noi aplicații în App Gallery, ci oferă mijloacele necesare pentru inovație și creștere. Devenind al treilea cel mai mare magazin de aplicații din lume, AppGallery are peste 550 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global și o creștere de 46% de la an la an în afara Chinei.

 

Abordarea provocărilor și punctelor slabe din industrie

Laboratorul, cu sediul la Helsinki, va ajuta fintech-urile și companiile financiare să soluționeze probleme emergente cum ar fi, raportul dintre experiența consumatorilor, securitate și noile mecanisme de autentificare.

„În calitate de lider global în cercetare și dezvoltare industrială, cu o strategie pe termen lung pentru investiții în cercetare, Huawei este bine poziționat pentru a lansa și a conduce inițiativa Fin²Sec, a comentat Wang Aimeng, președintele Centrului de cercetare Huawei din Finlanda. Digitalizarea economiilor poate avea succes acolo unde actorii din cercetare, educație și industrie lucrează la proiecte comune de colaborare în cercetare și dezvoltare.

 

La evenimentul de lansare, speakerii au abordat și problema plăților, reliefând cercetările efectuate anul trecut de Asociația Euro Banking (EBA) și McKinsey, iar concluziile discuției au identificat lacune în capabilitățile și practicile necesare pentru dezvoltarea afacerilor bazate pe plăți bancare, în special în materie de tehnologie, agilitate organizațională și modele de monetizare.

Reconfigurarea finanțelor prin soluții digitale

Delegaților li s-a oferit o imagine de ansamblu asupra tendințelor cheie care determină necesitatea schimbărilor în sector. Alături de dezvoltarea automatizării, personalizării, plăților în timp real și open banking-ului, organizațiile financiare au subliniat importanța adoptării unor abordări mai sustenabile și holistice pentru soluțiile orientate către clienți, oferind acces îmbunătățit și încurajând o mai bună educație financiară în toate straturile societății.

 

Pentru a afla mai multe despre Laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate, trimiteți un e-mail la: fin2seclab@huawei.com.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro   

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei 

Kaufland lansează campania de brand de angajator „E TIMPUL PENTRU CEVA NOU”, anunță transparentizarea salariului brut de pornire și introduce un asistent digital care să îi ghideze pe candidați în procesul de aplicare

Compania a primit recent certificarea Inspiring Employer

 

 

București, 28 septembrie 2021 – Kaufland România a lansat o nouă campanie de brand de angajator, „E TIMPUL PENTRU CEVA NOU”, care aduce în prim-plan o parte dintre angajații companiei, selecționați de campioana Cristina Neagu, prin intermediul căreia toți cei interesați de o carieră în retail pot intra în culisele Kaufland. Mai mult, Kaufland anunță o serie de beneficii pentru angajații săi, transparentizarea salariului brut de pornire pentru rolurile de execuție, aspect care va fi menționat în anunțurile de angajare începând cu data de 1 octombrie și introducerea, pe microsite-ul cariere.kaufland.ro, a asistentului digital KALA, care susține candidații în accesarea informațiilor relevante despre Kaufland și îi ajută să aplice pentru un rol potrivit în cadrul echipei.

 

Noua campanie de brand de angajator este, de fapt, un „making of” al campaniei în sine, în care Cristina Neagu, recunoscută pentru performanțele din handbal, a mers în magazinele Kaufland, în depozite și în sediul central pentru a-i cunoaște și a-i selecta pe angajații care zi de zi se implică, sunt responsabili, dau dovadă de spirit de echipă și îi inspiră pe cei din jur, reușind astfel să facă diferența atât pentru clienții care au parte de cea mai bună experiență la cumpărături, cât și pentru colegi și chiar pentru societate. Fiecare dintre cei selecționați de Cristina Neagu spune câte o poveste despre universul Kaufland: de la mediul de lucru, echipă, activități curente și până la toate micile detalii care fac dintr-o zi obișnuită, o zi specială. Campania este totodată o invitație adresată candidaților de a-și atinge potențialul și de a-și construi o carieră în domeniu, prin intermediul mesajului: „Începe o carieră. Nu doar un job”.


„Rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul timpului vin ca o confirmare a profesionalismului de care echipa noastră extinsă dă dovadă în fiecare zi, ceea ce face ca alăturarea celei mai bune jucătoare de handbal cu angajații Kaufland să fie una cât se poate de naturală”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România. „Totodată, prin intermediul acestei campanii, ne dorim să ajungem la toți cei care își doresc mai mult decât un simplu job, la cei care vor să își construiască o carieră în adevăratul sens al cuvântului în retail.”, a adăugat aceasta.

Campania „E TIMPUL PENTRU CEVA NOU” vine nu doar cu un mesaj de încurajare pentru toți cei care vor să facă o schimbare pozitivă pentru viitorul lor profesional, ci și cu inițiative concrete care contribuie la o mai bună informare a potențialilor candidați prin intermediul chatbotului KALA și prin publicarea nivelului salarial de pornire pentru pozițiile de execuție, în anunțurile de angajare. Așadar, în timp ce asistentul virtual KALA răspunde tuturor întrebărilor legate de oportunitățile profesionale, mediul de lucru, beneficiile și activitatea din cadrul Kaufland, noile anunțuri de recrutare vor preciza, de la 1 octombrie, în mod transparent, tipul de contract și salariul brut de pornire pentru activitatea desfășurată.

Campania aduce și o serie de beneficii pentru cei care fac deja parte din echipa Kaufland. Pentru că echilibrul între viața profesională și cea personală este esențial, Kaufland le oferă angajaților posibilitatea unui program flexibil, dar și timp liber, pentru activitățile personale. Așadar, aceștia pot avea, suplimentar zilelor de concediu de odihnă oferite conform legislației în vigoare, zile libere oferite în funcție de vechimea în companie, care, cumulate cu zilele libere legale, pot ajunge până la 27 pe an, zile libere oferite pentru acțiunile de voluntariat, beneficii sportive (7CARD/ 7 card@home, World Class, Color Run, campionatul de fotbal Kaufland), cât și de activități pentru timpul liber (Bookster, cursuri online gratuite, curs de educație financiară). De asemenea, aceștia se bucură de extra beneficii pentru evenimente speciale (căsătorie, naștere/adopție, vouchere cadou pentru copii de Paște, de 1 Iunie și de Moș Nicolae, pachete cadou, primă pentru recomandare angajați etc.), asigurarea voluntară de sănătate și de reduceri la anumiți parteneri.

Totodată, în ultimii 6 ani consecutiv, Kaufland a obținut titlul de Angajator de Top, demonstrând astfel că este nu numai unul dintre cei mai mari realieri de pe piața din România, ci și un sprijin puternic pentru angajații săi. În plus, recent, compania a primit certificarea Inspiring Employer care atestă faptul că bunăstarea angajaților este prioritară în cadrul rețelei, astfel că toți cei care alcătuiesc echipa Kaufland beneficiază de cele mai bune condiții, politici și proceduri de lucru. Kaufland a primit premiul „Elite Shining Star” care reprezintă cea mai înaltă și mai prestigioasă distincție oferită de Inspiring Employers, pe baza a 10 criterii de evaluare organizațională precum: atragerea și retenția de talente, procesul de inducție al noilor angajați, recompense și recunoaștere, învățare și dezvoltare, carieră, transparență, diversitate și incluziune, bunăstarea angajaților, responsabilitate socială corporativă, sustenabilitate și brand de angajator. Kaufland se distinge astfel ca un angajator care oferă premisele și condițiile de lucru necesare pentru ca angajații să poată lucra într-un mediu unde sunt valorizați, susținuți să se dezvolte și să își îndeplinească obiectivele de carieră.

Cei care își doresc să facă parte din echipa Kaufland sunt invitați să consulte oportunitățile disponibile, accesând cariere.kaufland.ro.

Video-ul oficial al campaniei poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=FTjT0lTWNZc.

Ericsson imaginează posibilitățile conectivității nelimitate, odată cu reînnoirea viziunii și a misiunii sale

  • Conectivitatea mobilă la scară globală aduce un nou val de inovație, cu tehnologii de ultimă generație care vor aborda unele dintre cele mai presante probleme ale planetei
  • Prin reînnoirea misiunii și a viziunii sale, Ericsson subliniază rolul companiei în ceea ce privește această evoluție și arată impactul pozitiv al conectivității nelimitate asupra oamenilor, mediului de afaceri și al planetei
  • Totodată, Ericsson lansează atât în media digitală, cât și în print, o serie de povești în care vorbește despre viitorul conectivității nelimitate

Întreaga lume trece prin schimbări tehnologice majore, Ericsson (NASDAQ: ERIC) anticipând că până în anul 2026 vor exista la nivel global 3,5 miliarde de abonamente 5G, iar gradul de acoperire a populației va ajunge la 60%. Amploarea acestor schimbări va genera noi valuri de inovație prin care vor fi abordate unele dintre cele mai presante probleme ale planetei.

 

Pentru a valorifica toate aceste posibile oportunități, Ericsson dă curs unei noi misiuni și unei noi viziuni.

  • Misiunea noastră: crearea de noi conexiuni care fac inimaginabilul posibil
  • Viziunea noastră: O lume în care posibilitățile nelimitate de conectivitate îmbunătățesc vieți, redefinesc afaceri și conturează un viitor durabil

Börje Ekholm, președinte și CEO al companiei Ericsson, a declarat: „De aproape 150 de ani, tehnologia dezvoltată de Ericsson, a transformat aproape fiecare sector al societății. Rețelele pe care le construim au conectat deja miliarde de oameni și în curând vor putea face chiar mai mult, conectând aproape orice, fiecare lucru. Astfel, în această eră, definită de hiper-conectivitate, vor fi abordate provocări globale majore, precum schimbările climatice și incluziunea digitală”.

Ekholm a adăugat: „Atât noua noastră misiune, cât și noua viziune sunt ancorate în valorile companiei, precum respectul, profesionalismul, perseverența și integritatea. Rămânem, în continuare, fermi în eforturile noastre de a încuraja o cultură a integrității prin adoptarea valorilor noastre în toate modurile de lucru existente. Această lucrare importantă continuă și ne angajăm să dezvoltăm și mai mult spiritul de responsabilitate, încredere și respect față de angajații noștri, dar și față de clienții și stakeholderii noștri, asigurând în același timp succesul și viitorul sustenabil al companiei”.

O forță pozitivă în societate

Conectarea a miliarde de oameni a oferit nenumărate beneficii sociale și economice. Spre exemplu, cercetările realizate de Ericsson arată că până în anul 2030 emisiile de gaze cu efect de seră la nivelul industriilor, pot fi reduse cu 15% cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Privind spre viitor, viziunea companiei Ericsson propune o lume în care posibilitățile oferite de o conectivitate fără limite îmbunătățesc vieți, redefinesc afaceri și conturează un viitor durabil.

“Viziunea noastră imaginează viitorul omenirii, al afacerilor și al planetei, la care putem contribui prin soluțiile pe care le vom dezvolta”, a afirmat Stella Medlicott, SVP & Head of Group Function Marketing and Corporate Relations, în cadrul Ericsson. „Conectivitatea este esențială pentru a reduce impactul oamenilor asupra planetei și va contribui, totodată, la eliminarea decalajului digital. În același timp, identificăm un potențial foarte ridicat ca tehnologia dezvoltată de noi, la Ericsson, să cuprindă și mai multe segmente ale societății, iar aici lucrurile devin cu adevărat interesante”.

Ca parte a acestui demers, Ericsson lansează o nouă identitate pentru marca sa, precum și o serie de viitoare scenarii, posibile în această eră definită de hiper-conectivitate:

  • Facilitareaunor noi modalități de învățare – prin interconectarea unităților de învățământ și a cursanților. În viitor, forța de muncă va fi din ce în ce mai dependentă de tehnologiile digitale, fiind necesar ca procesul de învățare și perfecționare să fie unul constant, derulat de-a lungul vieții,  iar rețelele mobile vor asigura accesul la resurse educaționale, indiferent de locație.
  • Regândirea afacerilor prin reducerea riscurilor și a timpului necesar pătrunderii pe diferite piețe, ceea ce va spori nivelul de eficiență și va aduce oportunități uriașe în lanțul valoric. Toate modelele de afaceri vor trece prin schimbări radicale, ca urmare a integrării conectivității nelimitate care le permite să utilizeze date în timp real în procesele lor de proiectare și fabricație.
  • Redefinireadivertismentului – prin intermediul internetului, care îmbină lumea virtuală cu cea reală. Imaginați-vă datele unui joc live suprapuse în fața ochilor dumneavoastră sau capacitatea de a experimenta prin sunet sau simț tactil acțiunea respectivului joc, stând pe canapea în fața computerului.
  • Abordarea crizei climatice prin utilizarea tehnologiilor 5G, AI și IoT prin care să fie impulsionate procese precum decarbonizarea și atingerea obiectivelor internaționale, pentru a contribui la limitarea încălzirii globale la 1,5 grade peste nivelurile înregistrate în perioada pre-industrială.

Infrastructura de rețea mobilă fiabilă, sigură și de înaltă calitate rămâne o condiție prealabilă pentru materializarea acestor scenarii, iar platforma 5G, implementată în prezent în întreaga lume, este un prim pas fundamental pentru a construi această viitoare societate digitală.

În anul 2020, Ericsson și-a finalizat cu succes procesul de repoziționare financiară atingându-și obiectivele și poziționându-se pe piață ca lider în domeniul 5G. De atunci, compania și-a consolidat strategia de afaceri, stabilindu-și noi obiective de creștere, atât pe principalele ​​segmente dedicate mediului enterprise, cât și în ceea ce privește companiile emergente. Viziunea companiei stă la baza acestei călătorii și consolidează poziția Ericsson de lider în domeniul tehnologic.

Aflați mai multe despre cum putem face inimaginabilul posibil, precum și despre posibilitățile de conectivitate nelimitată accesând acest link și urmărindu-ne pe:

https://www.twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

NOTE PENTRU EDITORI:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson Aici
Abonați-vă la postările de pe blogul Ericsson Aici

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității și a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Rețele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business) și este menit să sprijine clienții companiilor în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să identifice noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ) , precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.  www.ericsson.com

 

Visual Fan (Allview) va prelua o participație semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală și de Est

  • Noua tranzacție pregătită de Visual Fan SA – care va fi finalizată după obținerea avizului Consiliului Concurenței – are în vedere diversificarea gamei de produse și generarea unor sinergii ale canalelor de distribuție ce vor contribui la creșterea capacității de vânzare, inclusiv pe piețele externe.
  • Profitul net al Intervision Trading, pe anul 2020, a fost de 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), fiind obținut din distribuirea echipamentelor brandului japonez în România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est.
  • Achiziția unei părți din capitalul social al unicului distribuitor AKAI din Europa Centrală și de Est va genera o creștere semnificativă, pe termen lung, a cifrei de afaceri și a profitabilității Allview.

Brașov, 28 septembrie 2021. Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță intenția de preluare a unei participații semnificative în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală și de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI. Fondată în 1996 și distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a avut o evoluție ascendentă pe piața distribuției de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei), anul trecut. Aria sa de distribuție cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, țări precum Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

 

Achiziția participației în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor AKAI este în curs de avizare de către Consiliul Concurenței, a cărei aprobare este așteptată în perioada imediat următoare. Prin realizarea acestei achiziții, va fi generată pe termen lung o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a profitabilității ALW, care nu a fost luată în calcul pentru rezultatele estimate și asumate de companie în memorandumul de listare a acțiunilor la BVB.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creștere, de cel puțin 16 ani încoace, iar în 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul înregistrarea unui profit în linie cu valoarea de anul trecut. Între produsele AKAI distribuite de Intervision Trading, care vor completa oferta Allview, se numără amplificatoare, sisteme audio (home și auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ și altele.

 

„Tranzacția pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan, iar aducând produsele recunoscute AKAI, prin intermediul Intervision Trading, alături de oferta de produse și servicii Allview, vor avea de câștigat, deopotrivă, cele două companii și clienții noștri. Experiența de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăți oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creșterea profitabilității. În cadrul companiei care va adera la familia Visual Fan am găsit aceleași valori ce ne-au călăuzit și pe noi, în tot ceea ce am construit – încredere, responsabilitate și respect -, alături de pasiunea pentru tehnologie, astfel că există toate premisele ca această tranzacție să contribuie la dezvoltarea business-ului nostru, în avantajul tuturor acționarilor,” a declarat Lucian Peticilă, CEO și fondator al Visual Fan SA.

„Alături de Visual Fan, ne vom consolida poziția pe piețele unde suntem prezenți și vom identifica noi modalități de a pune în valoare portofoliul de produse al fiecăreia dintre companii, aducând oportunități suplimentare atât clienților noștri, cât și celor ai Allview”, este de părere Dorin Ciobanu, CEO și fondator al Intervision Trading RO SRL.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacționare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmărește să folosească instrumentele pieței de capital pentru finanțarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât și internațional. Compania își propune să mențină un nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creșterea performanțelor financiare, cât și prin derularea recurentă de majorări de capital, având în vedere operațiuni periodice de capitalizare a profitului prin distribuirea de acțiuni gratuite, dar și majorări viitoare cu aport de capital.

Despre Allview

Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI – singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, urmăriți paginile companiei de pe Facebook, YouTube și Instagram.

Samsung Electronics câștigă 48 de premii la IDEA 2021

București, România – 27 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că a câștigat 48 de premii în cadrul celor mai renumite concursuri internaționale pentru excelență în design (IDEA) 2021, precum șapte Silver, trei Bronze și treizeci și opt Gold.

Bespoke Cube™ air purifier (AX9500N)

Distincțiile Samsung în cadrul IDEA 2021 includ recunoașterea pentru designuri creative în mai multe categorii, prezentând contribuția Samsung în designul stilului de viață al utilizatorilor, de la designul de produs, la cel conceptual interactiv și avansat.

Bespoke Slim (VS6800AL)

IDEA, găzduită de Societatea de Designeri Industriali din America (IDSA), se desfășoară anual din 1980. Privit pe scară largă ca fiind cel mai influent program de premii de design din America de Nord, IDEA consideră inovația de proiectare ca fiind un avantaj pentru utilizatori și un beneficiu adus societății ca parte a criteriile de selectare a reprezentanților săi.

The Premiere

Samsung a obținut șapte premii Silver pentru creațiile sale de ultimă generație, precum:

  • Samsung Neo QLED 8K (QN900A) care implementează designul ecranului Infinity, maximizând imersiunea prin minimizarea marginilor.
  • Purificatorul de aer Bespoke Cube™ (AX9500N) înzestrat cu un concept inovator care le permite utilizatorilor să aleagă designul panoului frontal al purificatorului în funcție de stilul lor de viață.
  • Bespoke Slim (VS6800AL), un aspirator care oferă un design subțire și personalizabil, potrivit spațiilor mici.
  • SmartThings Cooking, oferind o experiență culinară unică, alimentată prin Whisk’s Food AI.

Următoarele au primit premii de bronz:

  • The Frame, un televizor de lifestyle care poate fi integrat în orice decor al casei, dispunând de „Art Mode”, care le permite spectatorilor să se bucure de capodopere de artă în confortul propriei case.
  • The Premiere, un proiector de lifestyle conceput pentru cei care își doresc să creeze o atmosferă de teatru în casele lor.
  • Frigiderul Bespoke cu 4 uși Flex, care îi ajută pe utilizatori să ajungă la stilul de viață dorit prin oferte flexibile și personalizate.

„Pandemia a afectat stilul de viață al utilizatorilor în multe feluri, deci acum este mai important ca niciodată să avem o atenție sporită asupra modului în care aceștia se schimbă și să le oferim experiențe semnificative. Prin urmare, vom continua să le oferim utilizatorilor experiențe optimizate bazate pe o varietate de stiluri de viață și cu un design care rezonează cel mai bine cu aceștia”, a declarat Dontae Lee, Executive Vice President and the Head of Corporate Design Center, Samsung Electronics.

Neo QLED 8K

Gala de premiere IDEA 2021 a avut loc în format virtual pe 21 septembrie. Conferința internațională de design a avut loc, de asemenea, virtual timp de două zile, în perioada 22-23 septembrie.

Lista celor 48 de modele premiate poate fi găsită aici.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.