Prelucrarea metalului sau a sticlei cu ajutorul laserului

blog-coach.com - analko Iulie 4

Taierea cu laser este un proces de fabricatie care foloseste un fascicul laser puternic, cu putere mare, pentru a taia materialul in forme si modele personalizate. Acest procedeu este potrivit pentru o gama larga de materiale, inclusiv metal, plastic, lemn, pietre pretioase, sticla si hartie si poate produce piese precise, complexe si complexe, fara a fi nevoie de unelte personalizate.

Exista mai multe tipuri diferite de taiere cu laser, inclusiv taiere prin fuziune, taiere cu oxidare si scribare. Fiecare proces de taiere cu laser poate produce piese cu finisaje de precizie, precizie si finisaje de inalta calitate si, in general, cu o contaminare materiala mai mica, deteriorare fizica si deseuri decat cu alte procese de taiere conventionale, cum ar fi taierea mecanica si taierea cu jet de apa. Cu toate acestea, in timp ce taierea cu laser demonstreaza anumite avantaje fata de mai multe procese de taiere conventionale, unele aplicatii de fabricatie pot fi problematice, cum ar fi taierea materialului reflectorizant sau a materialelor care necesita prelucrari secundare si lucrari de finisare. Cerintele si specificatiile cerute de o anumita aplicatie de taiere – de exemplu, materialele si proprietatile acestora, limitele consumului de energie si energie, finisarea secundara.

In timp ce fiecare proces de taiere are avantajele si dezavantajele sale, acest articol se concentreaza pe taierea cu laser, prezentand elementele de baza ale procesului de taiere cu laser si componentele si mecanica necesare ale masinii de taiat cu laser. In plus, articolul exploreaza diferite metode si aplicatii de taiere cu laser, beneficiile si limitarile procesului si comparatii intre taierea cu laser si alte tipuri de procese de taiere.

Masina si procesul de taiere cu laser

Decuparea cu laser este un proces de fabricatie bazat pe termica, fara contact, adecvat pentru materiale metalice si nemetalice. Pentru ca procesul de taiere cu laser sa functioneze fara probleme si la o capacitate optima, trebuie luati in considerare mai multi factori, cum ar fi configuratia si setarile masinii de taiat cu laser, materialul taiat si proprietatile sale si tipul de laser si gaz de asistare utilizat.

Prezentare generala a componentelor si mecanicii cu masini laser

Taierea cu laser si procesul cnc laser au o importanta deosebit de mare in astfel de domenii, pentru ca produsele sa capete forma dorita si sa fie perfecte trebuie sa fie perfect decupate, cu ajutorul acestui proces.

Spre deosebire de taierea mecanica, care foloseste unelte de taiat si echipamente electrice, si taiere cu jet de apa, care utilizeaza apa sub presiune si material abraziv, taierea cu laser foloseste o masina de taiat cu laser pentru a produce taieturi, gravuri si marcaje. In timp ce masinile de taiat cu laser variaza de la model la model si aplicatie la aplicatie, configuratia tipica include un ansamblu rezonator cu laser, oglinzi si un cap de taiere cu laser care contine un obiectiv de focalizare cu laser, un ansamblu de gaze sub presiune si o duza. Procesul de baza de taiere cu laser include urmatoarele etape:

  1. generarea fasciculului
  2. focalizarea fasciculului
  3. incalzire locala si topire
  4. ejectare materiala
  5. miscarea fasciculului

Analko – taiere sticla laser, calitate exceptionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>