Este atat de simplu sa prelungesti viata anvelopelor

Schimbarea anvelopelor este o gaura destul de consistenta in bugetul personal mai ales in cazul in care aceasta necesitate apare in momentul in care nu esti pregatit din punct de vedere financiar pentru un set nou de anvelope. Cu toate acestea, schimbarea anvelopelor este o operatiune ce nu trebuie amanata deoarece acestea influenteaza gradul de siguranta rutiera. Pentru a nu ajunge prea curand in situatia in care trebuie sa achizitionezi un nou set de anvelope all season, in continuarea acestui articol voi prezenta cat este de simplu sa intretii anvelopele pe care le utilizezi astfel incat sa prelungesti cat mai mult posibil durata de viata a acestora.

Uzura neuniforma a anvelopei este unul dintre cele mai populare motive pentru care anvelopele trebuie schimbate mult mai repede decat ar trebui. Pentru a evita aparitia uzurii neuniforme, anvelopele trebuie echilibrate periodic intr-un service specializat in acest sens.
Mentinerea unei presiuni constante in avelope este un alt lucru banal pe care il poti face pentru a prelungi durata de utilizare a anvelopelor dar si pentru un condus cat mai eficient. Pentru a sti care este presiunea optima citeste instructiunile constructorului.

Repararea anvelopelor doar in centre specializate este o alta operatiune pe care nu trebuie sa o ignori in cazul in care tii la durata de utilizare a anvelopelor si implicit la buzunarul tau. Chiar daca in momentul de fata in orice vulcanizare ori service auto poti repara anvelope, trebuie sa acorzi o importanta deosebita locului pe care il alegi pentru repararea anvelopelor deoarece de acest criteriu depinde cat mai pot fi utilizate respectivele anvelope.

Stilul in care conduci masina influenteaza durata de utilizare a anvelopelor chiar daca putini soferi se gandesc sau constientizeaza acest lucru. Plecarea in viteza de la semafor ori franarea excesiva deterioreaza anvelopele prematur motiv pentru care aceste manevre trebuie evitate in momentul in care te afli la volan.
In concluzie, durata de utilizare a anvelopelor poate si trebuie sa fie prelungita deoarece actiunile ce trebuie intreprinse in acest sens sunt foarte banale si cel mai important lucru sunt necostisitoare din punct de vedere financiar motiv pentru care le recomand cu toate increderea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>