Importanța și costul unei lucrări dentare

#6

Toată lumea își dorește dinții drepți, frumoși, dar majoritatea consideră ca înfricoșătoarea idee de a purta aparate dentare. Dar, datorită unei noi tendințe, îți poți corecta practic invizibil dinții și numele magiei este: un aparat dentar safir . Acestea sunt aparate dentare sau atele „invizibile”. Cum funcționează și cât de benefic este, vei regăsi mai jos.

Mulți pacienți sunt familiarizați acum cu aparatele dentare invizibile, dar mai ales pentru că sunt o alternativă atractivă la aparatele dentare convenționale și, prin urmare, sunt deosebit de populare printre adulți.

Cum funcționează aparatele invizibile?

După o analiză și examinare de către dentist sau ortodont, dinții sunt scanați, se face o impresie a dentiției și se calculează corecția dorită din datele rezultate. În mod convenabil, acest lucru poate fi vizualizat și poate fi creată o simulare înainte și după, astfel încât să poți obține o imagine destul de bună a rezultatului.

Aceste aparate dentare Safir fizionomice sunt extrem de apreciate de pacienți, oferă o eficiență crescută, rezultate optime și pot trece total neobservate, datorită faptului că sunt un model transparent.

Sunt potrivite aparatele dentare invizibile?

Această metodă se adresează în mod special adulților care doresc să corecteze ușoare nealinieri, precum goluri, aglomerări, mușcături încrucișate și dinți frontali proeminenți sau înclinați, dar și copiii sau tinerii pot fi tratați cu aceste aparate.

Cât va costa un astfel de aparat?

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unui astfel de aparat invizibil este prețul acestuia, însă avantajele pe care le aduce te va face să înțelegi că merită fiecare leu. Dar, popularitatea acestora și utilizarea frecventă face ca o dată cu trecerea timpului, prețurile să scadă.

Cât de util este tratamentul?

Întrebările de bază sunt aceleași cu aceste aparate dentare invizibile ca și cu cele convenționale, fixe: Este cu adevărat necesară o corecție? Este vorba doar de aspecte estetice? Există dezavantaje pentru sănătate cauzate de tratament? În plus, trebuie să știi că studiile asupra tendinței sunt încă destul de neevidențiate și nu este încă posibil să se spună în mod concludent dacă aparatele invizibile sunt la fel de eficiente ca aparatele dentare fixe.

Avantajele sunt desigur evidente: îngrijirea dentară este mai ușoară, aparatele înșiși sunt, de asemenea, ușor de curățat, presiunea asupra dinților este ușoară, timpul de tratament este nedureros și mai scurt și greu interferează cu aspectul. Ce ar trebui să ai în vedere, totuși: chiar și cu dispozitivele de aliniere, ai nevoie în continuare de un dispozitiv de fixare, adică de un stabilizator dentar, la sfârșitul tratamentului.

Ce riscuri trebuie luate în considerare?

Bretele transparente pot corecta majoritatea dinților nealiniați, dar, în anumite cazuri, își ating și limitele. De exemplu, Safir este ideal pentru tratarea cazurilor ușoare până la moderate deasupra-sau sub-mușcătură sau decalaje între dinți. În cazul unor cazuri ortodontice grave, cum ar fi mușcăturile severe și sub-mușcătură sau dinții puternic răsuciți, se recomandă utilizarea metodelor clasice de tratament.

La fel ca în cazul oricărui tratament, există desigur câțiva factori de risc. În orice caz, un medic ortodont va oferi sfaturi competente cu privire la toate riscurile și oportunitățile în cazul aparatelor dentare invizibile, așa că primul pas este să mergi la consultație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>