Centrul de testare Nokian Tyres din Spania a început să funcționeze la capacitate maximă

Nokian Tyres anunță că a început testarea în noul Centru de testare din Santa Cruz de la Zarza, Spania. Astfel că, toate cele 10 piste sunt folosite pentru a testa anvelopele în condiții extreme, cel mai impresionant element al centrului fiind pista ovală cu o lungime de 7 kilometri care înconjoară zona.

„Toate centrele noastre de testare sunt investiții în inovație, iar extinderea activităților de testare este un salt important pentru noi. Pistele versatile și echipamentele moderne ale centrului de testare din Spania ne permit să testăm anvelopele pe suprafețe umede și uscate, astfel încât ploile abundente sau temperaturile ridicate să nu ofere surprize nedorite. Centrul de testare din Spania și centrul de testare a anvelopelor de iarnă Ivalo din Laponia propulsează capacitatea noastră globală de testare la cel mai înalt nivel.”, declară Olli Seppälä, Head of R&D.

 Centrul de testare permite companiei să accelereze ciclurile de dezvoltare a produselor și să își consolideze poziția de producător de anvelope premium.

„Acum ne putem testa anvelopele în propriul centru de testare, în toate condițiile și scenariile de mediu pentru care sunt dezvoltate. Acesta este un mare avantaj competitiv pentru noi, mai ales dacă avem în vedere anvelopele produse pentru piața din Europa Centrală și pentru cea din America de Nord.”, adaugă aceasta.

Lucrările de construcție ale centrului de testare au început în anul 2018. Din cauza pandemiei de COVID-19, acestea au fost întrerupte pentru o scurtă perioadă, dar au continuat odată cu stabilizarea situației și cu luarea măsurilor de siguranță necesare.

„În lume se construiesc destul de rar astfel de centre de testare, iar condițiile de testare riguroase ne sporesc credibilitatea ca producător de anvelope premium.”, este de părere Jukka Kasi, SVP Products and Innovations.

Toate pistele au fost finalizate de curând, în jurul centrului de testare a fost selecționată o echipă de profesioniști, iar centrul pentru vizitatori, clădirea rotundă din inima centrului, este gata de utilizare.

„Întregul proiect a necesitat concentrare pe termen lung, pasiune, aspirație și profesionalism. Totul pentru a transforma un vis în realitate.”, spune Kasi despre echipa Nokian Tyres.

Noul centru de testare a fost denumit Hakka Ring, în urma unei competiții interne de găsire a celui mai potrivit nume, astfel că angajații Nokian Tyres au sugerat aproximativ 150 de variante posibile. Hakka Ring a fost numele câștigător, acest lucru datorându-se faptului că Hakka și Hakkapeliitta sunt branduri renumite ale Nokian Tyres, iar cele mai cunoscute piste din lume poartă numele de „Ring”.

Despre Centrul de testare Nokian Tyres din Spania:

  • Locația din Spania permite testarea pe tot parcursul anului a anvelopelor de vară, all-season și a celor de iarnă.
  • Cele 300 de hectare au fost transformate în mai multe piste de testare pe suprafețe uscate și umede, precum și pista ovală de mare viteză care permite testarea la viteze de până la 300 km/h.
  • Centrul folosește multe tehnologii ecologice, cum ar fi peste 1.000 de panouri solare, reciclarea apei și acoperișuri albe.
  • Nokian Tyres s-a implicat în procesul de cercetare de noi materiale de natură biologică în apropierea amplasamentului, pentru a permite dezvoltarea de anvelope din materii prime sustenabile.
  • Centrul de testare din Spania este a treia unitate de testare care completează rețeaua existentă formată din centrul de 700 de hectare în Ivalo, Finlanda și de centrul situat lângă sediul central din Nokia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>