În ce situații poți obține despăgubiri în urma unui accident auto?

#7 - blog-coach.com - Varzaru - mai 2021

Știai că, dacă devii victima unui accident de mașină, poate dorești să primești și alte despăgubiri de la vinovat, pe lângă repararea mașinii, pentru zile de spitalizare sau câștiguri pierdute din cauza accidentului? În cazul în care clientul sau un alt vehicul este rănit într-un accident de un client al altei companii de asigurări, un avocat accidente auto te va sfătui cu privire la modul de obținere a despăgubirilor. Serviciul se aplică și situațiilor în care un vehicul te rănește ca pieton sau biciclist.

Pentru a vă oferi o imagine de ansamblu, este compilată mai jos o listă cu cele mai frecvente revendicări pe care le poți solicita în mod legal de la autorul unui accident de circulație sau, dimpotrivă, ce îți poate cere persoana vătămată dacă ești responsabil pentru accident.

Deteriorarea vehiculului

Acesta este, desigur, cel mai frecvent caz în care soliciți despăgubiri pentru daune aduse mașinii tale de la vinovat și compania sa de asigurări. În plus, poți solicita și compensații pentru scăderea valorii mașinii. Dacă vrei să o vinzi, acesta își va pierde din valoarea mare, datorită accidentului.

Lucruri deteriorate și animale rănite

De asemenea, poți cere autorului accidentului să plătească pentru articolele care au fost deteriorate în urma accidentului. În același timp, ai dreptul de a plăti pentru tratamentul animalului care a fost rănit în accident.

Alte daune materiale

Dacă, din cauza unei vătămări corporale după un accident, nu te poți deplasa într-o călătorie de afaceri planificată, în concediu sau chiar la un spectacol, poți solicita daune morale suplimentare. De exemplu, pentru a valorifica un biletele achiziționate.

Alte daune morale

În plus față de daunele materiale, poți solicita daune morale. Acestea includ, de exemplu, frica pentru viață, anxietatea în timpul tratamentului , teama de consecințele rănirii, șocul rănirii, separarea de familie în timpul unei spitalizări lungi, senzația de inferioritate și așa mai departe. Depinde întotdeauna de circumstanțele cazului.

Compensație pentru pierderea câștigurilor

Dacă ești în concediu medical după un accident, poți cere vinovatului să plătească diferența dintre concediul medical și câștigurile tale normale . Dacă ajungi cu handicap și asta îți afectează oportunitățile de muncă, poți cere mai mulți bani.

Durerea cauzată de suferință după un accident

Conform Codului civil, ai dreptul la despăgubiri pentru durerea pe care o suferi. În practică, metodologia Curții Supreme este utilizată pentru a compensa daunele morale, conform cărora se calculează o astfel de despăgubire.

Costuri de tratament și îngrijire

Această categorie include, de exemplu, medicamente, ajutoare ortopedice, reabilitare, spa-uri și vizite la medic. Pur și simplu tot ce ține de tratamentul pe care a trebuit să-l suporți din cauza unei vătămări corporale după un accident. În același timp, este posibil să se solicite plata pentru îngrijirea unei persoane vătămate.

Dificultate socială

Dacă există consecințe durabile după un accident, ai dreptul la despăgubiri pentru deteriorarea condițiilor din societate și din viață în general. Calculul unei cantități specifice este mai complicat aici și depinde și de evaluarea consecințelor de către medic.

Compensație pentru suferința mentală în caz de deces

Dacă cineva moare într-un accident, rudele lor au dreptul la despăgubiri pentru suferința mentală. Instanța va decide cu privire la suma specifică. Potrivit Curții Supreme, compensația de bază pentru cercul rudelor cele mai apropiate ar trebui să fie de douăzeci de ori salariul mediu brut lunar pentru anul calendaristic precedent.

Cheltuieli funerare

Familia victimei accidentului ar putea dori, de asemenea, să i se ramburseze costurile pentru înmormântare.

Rambursarea obligațiilor de întreținere

Dacă victima accidentului este o persoană care a avut o obligație de întreținere față de copii sau un soț, acesta poate cere vinovatului să plătească aceste costuri de întreținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>