Mic ghid pentru mașini electrice

Odată o raritate pe drumuri, mașinile electrice au devenit din ce în ce mai comune. Mai multe modele ale marilor branduri sunt acum comercializate dar majoritatea consumatorilor au o expunere limitată la mașini electrice și foarte mulți au întrebări legate de modul în care ar putea integra o mașină electrică în viețile lor.
De ce ar trebui să cumpăr o mașină electrică?

Mașinile electrice folosesc mult mai puțină energie decât omoloagele lor pe combustibili fosili și costă mai puțin de o treime din costurile unei mașini pe bază de benzină sau motorină.
Mașinile electrice nu produc gaze de eșapament și au un ciclu de emisii mai scăzut decât al celor mai eficiente mașini pe bază de petrol.
Mașinile electrice nu produc poluare fonică și sunt amuzant de condus.
Mașinile electrice nu depind de importurile de petrol, iar prețurile la energie sunt mai stabile decât cele la un baril de petrol.

Mașina electrică poate fi încărcată acasă: durează mai puțin decât îți ia drumul până la benzinărie.
De ce nu ar trebui să cumpăr o mașină electrică?
Lista cu mașini electrice este încă destul de scurtă și s-ar putea ca raza lor maximă destul de limitată să nu fie pe placul tuturor. Asta înseamnă că vei avea nevoie de un loc de parcare cu acces la o priză de 240 de volți. Pentru asta trebuie să te întrebi: câți kilometri conduc pe zi? Am acces neîntrerupt pentru încărcat acasă și la muncă? Cât vreau să dau pe curentul electric?

De ce mașini electrice?
Cea mai mare motivație în achiziția unei mașini electrice este reducerea consumului și dependenței de petrol și a poluării.
Electricitatea nu este un combustibil: este energie produsă din mai multe surse locale. Din ce în ce mai multe surse de curent nu mai depind de cărbune sau petrol ci de energie regenerabilă (solară, eoliană, etc.)
Care este viitorul mașinilor electrice?

Noile standarde ale consumului de petrol și reorientarea statelor spre vehicule cu zero emisii va rezulta într-un număr mai mare de mașini electrice în anii următori. Majoritatea vor fi, cel mai probabil, hibrizi. Faptul că se plănuiesc implementări ale stațiilor de reîncărcare nu face decât să încurajeze achiziția mașinilor electrice.
De la rarități curiose, mașinile electrice vor deveni principalul mod de transport privat, iar apariția versiunilor electrice ale SUV-urilor sau mașinilor sport nu vor face decât să sporească appeal-ul acestor vehicule.
Intră pe http://www.green-report.ro/ și află toate informațiile despre mașinile electrice și cum te pot ajuta să contribui la un mediu mai sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>