Cum intretin mobila de bucatarie?

 

Din momentul in care iti achizitionezi o mobile de bucataria, intretinerea acesteia trebuie facuta cu mare atentie deoarece de modul in care o intretii depinde durata de utilizare a acesteia. Si pentru ca nu cred ca sunt persoane care vor sa isi schimbe rapid mobila, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba despre intretinerea mobilei.

PAL-ul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru confectionarea unei mobile deoarece prezinta o serie de avantaje foarte importante. Cu toate acestea, mobila confectionata din PAL trebuie ingrijita cu atentie deoarece PAL-ul este un material pretentios. Pentru a nu-l deteriora, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont in cazul in care iti achizitionezi o mobila la comanda confectionata din PAL:

  • Evitarea solutiilor de curatat bazate pe amoniac sau alcool este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont deoarece aceste doua ingrediente deterioreaza PAL-ul.
  • Stergerea prafului se va realiza cu o carpa extrem de moale sau cu un pamatuf astfel incat PAL-ul sa nu fie zgariat.
  • Pentru curatarea mobilei de bucatarie confectionata din PAL sunt recomandate produse de curatenie profesionale ce se gasesc in comert.
  • In cazul in care doresti sa prepari tu solutia cu ajutorul careia sa cureti mobila de bucatarie confectionata din PAL poti utiliza printre altele: otet, suc de lamaie, bicarbonat de sodiu, etc.

Spre deosebire de PAL, MDF-ul este un material mai rezistent si mai elegant motiv pentru care este unul dintre materialele utilizate de catre cei care prefera sa achizitioneze o mobila bucatarie la comanda. In ceea ce priveste procesul de ingrijire a unei mobile confectionate din MDF, trebuie respectate urmatoarele sfaturi:

  • Ca si in cazul mobilierului confectionat din PAL, si mobilierul confectionat din MDF trebuie ferit de produse de curatenie ce utilizeaza alcool, acetona, solventi sau alte ingrediente chimice.
  • Solutiile de curatenie recomandate pentru mobilierul confectionat din lemn sunt recomandate si pentru curatarea mobilierului confectionat din MDF.
  • Stergerea prafului se executa cu un pamatuf sau cu o carpa moale ce nu lasa urme si nici nu zgarie.

In concluzie, indiferent ca optezi pentru mobila confectionata din PAL sau pentru mobila confectionata din MDF, intretinerea acestora este destul de simplu de realizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>